Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jesienią zawsze mam odsadki limousine większość 100% i sprzedaję po 11zł/kg jak lecą czy byczek czy jałówka waga około 250kg

Co sądzicie o tej cenie?

Opublikowano

byłem dziś na targu w Skalbmierzu,było 7 handlarzy ,którzy mieli około 60 cielaków razem.za czarno białego wołali 950zł wiek tak do miesiąca. za biało czerwone w wieku od tygodnia do miesiąca chcieli 900zł do 1300zł.był jeden popielaty z białym waga około 150kg to cena za niego 2000zł.był też cały popielaty waga około 250kg cena 2400złbyło też kilka mieszanek z simentalem i kilka z limuze wg mnie nie miały po 100kg a chcieli za nie od 1700zł do 1900zł.kupujących nie było w cale ,ktoś podszedł się zapytać o cenę i na tym się skończyło.

Opublikowano

Targ w Suwałkach, byczki Sm 1000-800 ( zależnie od wieku), mieszańce Lm, BBBB 800zł, hf 600 - 400zł, jałówka hf 350zł, cielaki w większosci młode koło tygodnia.

Gość Profil usunięty
Opublikowano (edytowane)

Mięsnych i w miarę tanich nie znajdzie, co najwyżej mieszańce, ale jest taka kwestia, że te najlepsze rozchodzą się wśród swoich.

Oczywiście, określenie w miarę tanio to dla jednych 800 a dla innych 1000 ;)

Edytowane przez KRISTOFORn
  • Like 1
Gość Profil usunięty
Opublikowano (edytowane)

To raczej ceny minimalne za 3 dniowe cielaki, średnia cena choćby na portalach ogłoszeniowych jeszcze sporo odbiega od tych podanych.

Edit. Parę postów wyżej są podane ceny jakie były na targowisku w Suwałkach, czyli w okolicach @Patryk21 :P

Edytowane przez KRISTOFORn
Opublikowano

sami sobie ceny podkręcacie.....

U handlarza wiadomo drożej ale u rolnika nie

ja od rolnika płace 700-750 zł czy to hf czy mieszane...

A sa rejony Polski ze 2-3 tygodniowe idzie kupić za 500 zł bo znajomi tak kupują, jadą raz w roku po partie 20 szt ponad 400 km to ciele z transportem wychodzi 600 zł...

Opublikowano

U nas ceny tak jak napisałem wyżej ,na targu na pewno drożej . U nas w okolicy mało kto trzyma opasy . I dlatego cielęta sprzedają tanio . Rok temu sam kupowałem byczki HO w cenie 300zł takie ok 1-2tyd. ale niestety już ten gospodarz nie trzyma bydła . Wszyscy się nie ogłaszają . Znam dużo rolników w obrębie do 100km którzy w takich cenach sprzedają :)

Opublikowano

Witam , cena zależy od rasy wagi i kondycji cielęcia , sam sprzedałem w tym tygodniu dwie sztuki jedna mięsna byczek 65 kg za 800 zł druga jałoszka HO miała

12 godzin waga ok 25 kg za 250 zł .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez kuba24051
      pora zalozyc nowy temat. jak u was z cena?
      Michalczyk dzis 670+vat a cena od 640-670
    • Gość
      Przez Gość
      Witam czy orientuję sie ktoś w cenie opryskiwaczy Bury Krukowiak czy agrotehnika . Opryskiwacz ciagany 1200l bez komputera belka 15 ??
    • Przez thomas015
      Witam, potrzebuje ceny Brony talerzowej Unia Cut Xl 3.2, chodzi mi o maszynę nową fabrycznie.
      Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi  
    • Przez agroRolniTV
      Witam.
      Kolega będzie sprzedawał prasę Claas Variant 360RC z 2012 roku i nie jest do końca pewny za ile wystawić.
      Tą belarką zrobił około 20tys. bel
      Może znajdzie się ktoś kto się zna i wyceni taką prasę, mniej więcej.
      Z góry dzięki, pozdrawiam

• Dodaj nową pozycję...
v