Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

@przemol87 to był żółty ziemniak?

tak, odsorty od sadzeniaka...i towar z jasnej ziemi

Hmm patrząc na to co dzieje sie w centralach nasiennych mozna już powiedzieć że nastepny sezon bedzie fatalny, branie ma towar i po 1700 i 2500zl/t(impela,riviera) eh...

Edytowane przez przemol87
Opublikowano

wielkopolska- ziemniaki z kopców znikają. w poprzednim sezonie kto zostawił w kopcu na wiosnę niewiele sprzedał, większość" poszła w kiełki"

U nas również mówią że w przechowalniach dużo,ale na pytanie u kogo wymieniają najwyżej jedną osobę więcej nie potrafią

ziemniaków jest ogólnie mniej,zainteresowanie duże, cena jaka będzie zobaczymy. na razie jest dobrze

Opublikowano

Mógłby ktoś zweryfikować to co napiszę?

Podobno z racji tego że m.in. Łomża mało płaci za przemysłówkę ludzie się zmądrzyli i sortują. Skrobiowe można kupić po 550zł tona i racji tego mamy takie obniżki. Bellarosa 700zł/t. Największe jaja z Irgą w mazowieckim. Wszyscy chcą a niemal nie ma jej w handlu. Eksport idzie pełną parą.

Opublikowano

Kolego a obecne 1zł/kg cie nie satysfakcjonuje? Będę w niebo wzięty jeśli taka cena utrzyma sie jeszcze ze 2-3 miesiące. Po co nam ziemniaki po 1,5zł i więcej a potem na wiosne wysyp 'sezonowców' i kolejny rok pod kreską.

Opublikowano

1 zł/kg to może jest w detalu. W hurcie (tirowe ilości) to masz 60-80 gr/kg i to jest realna cena.

I mówienie o tym, że ja sprzedaję po 1 zł/kg to zwykłe przechwalanie się, bo tira tygodniowo po tej cenie na pewno nie sprzedajesz.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez agroRolniTV
      Witam.
      Kolega będzie sprzedawał prasę Claas Variant 360RC z 2012 roku i nie jest do końca pewny za ile wystawić.
      Tą belarką zrobił około 20tys. bel
      Może znajdzie się ktoś kto się zna i wyceni taką prasę, mniej więcej.
      Z góry dzięki, pozdrawiam

• Przez jarek2030
      Witam! Mam problem ponieważ chcę sprzedać słomę po mieszance jęczmienia/owsa/pszenicy 2.70 ha i kolega chce sobie kupić i zbelowac tą słomę moje pytanie jest ile wziąć od belki zestaw to Case maxxum 135 i class Variant
    • Przez Anetka1
      po ile kupujecie nasiona zbóż kwalifikat
    • Przez Piters182
      Witam. Mam pytanie odnośnie ceny takiego ciągnika ile kosztował nowy, co prawda ten model nie jest już dawno dostępny jako nowy, ale gdy był w tych latach produkcji jako nowy, to jaką miał cenę w wyposażeniu podstawowym, standardowym??
  • Dodaj nową pozycję...
v