Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No coz widocznie sie wyglupilem zta krytykom tonazu obecnie kopanych ziemniakow. Obserwujac lokalne uprawy ziemniaka w malej polsce osmielam sie stwierdzic ze u nas ziemniakow nie bedzie prawie wcale.Ziemniak rosnie slabo chodzi mi o bulwe natomiast zaraza alternarioza i zgnilizna lodygowa wprost proporcjonalnie dobulw .Troche goraca na zalane woda ziemniaki i na polach zostana same chwasty.jedynnie ziemniaki wygladaja niezle w malej polsce na czarnych redzinach,

Opublikowano

chyba na sieradzu bylo pospolite ruszenie bo do Łodzi ciągnie pielgrzymka aut na sieradzkich blachach

Co się dziwić, byłem w godzinach popołudniowych to mi kupcy o mało lusterek w starze nie pourywali.... :D :D

Opublikowano (edytowane)

@lukasx21 oraz @rolnikxmax jaki autami przyjezdzacie?

Co się dziwić, byłem w godzinach popołudniowych to mi kupcy o mało lusterek w starze nie pourywali.... :D :D

ja w srode to nawet nie moglem wjechac bo łapali na progach zwalniajacych i wchodzili do auta

dzisiaj w nocy było grubo ponad 100 aut ale po rannym handlu zostało malo towaru

Edytowane przez przemol87
Opublikowano

A niby tak malo ziemniaka jest bo powymakalo etc a cena w dol leci

Ziemniaka dużo nie jest ale to norma, że jak na giełdzie dowalą towaru to robi się zastój, jak chłopaki piszą, że w nocy było ponad sto aut to i tak masę wyczyścili bo byłem koło południa i już za dużo nie było i po 16 i 18 sprzedałem

@lukasx21 oraz @rolnikxmax jaki autami przyjezdzacie?

ja w srode to nawet nie moglem wjechac bo łapali na progach zwalniajacych i wchodzili do auta

dzisiaj w nocy było grubo ponad 100 aut ale po rannym handlu zostało malo towaru

Taki handel to jest coś pięknego, ja sprzedałem całe auto towaru bez wychodzenia z kabiny a gościu nawet go nie oglądał, dawno czegoś takiego nie było... :D

Opublikowano

Jak ktoś ma "towar" to powodu do narzekania nie ma, tamten tydzień był fajny chociaż trzeba się było trochę pomęczyć... Podobno idą upały to powinno się w tych okolicach trzymać wg mnie...

Opublikowano

jak cena na giełdach w polsce ??

rozmawiałem z handlarzem i mówił ze padaka w całej Polsce podobno na kaliszu 0.6gr/kg w krakowie i katowicach mówił ze taż nie wesoło :/

Prawda czy wkrecał mnie ?? bo mam auto na piejscu po 0.7gr/kg i nie wiem czy kopać czy czekać :D

Opublikowano

jak cena na giełdach w polsce ??

rozmawiałem z handlarzem i mówił ze padaka w całej Polsce podobno na kaliszu 0.6gr/kg w krakowie i katowicach mówił ze taż nie wesoło :/

Prawda czy wkrecał mnie ?? bo mam auto na piejscu po 0.7gr/kg i nie wiem czy kopać czy czekać :D

ja bym sie nie zastanawiał tylko kopał.

na Zjazdowej cenią 12-13...przerzut płaci + - 10zl

potwierdzam

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez agroRolniTV
      Witam.
      Kolega będzie sprzedawał prasę Claas Variant 360RC z 2012 roku i nie jest do końca pewny za ile wystawić.
      Tą belarką zrobił około 20tys. bel
      Może znajdzie się ktoś kto się zna i wyceni taką prasę, mniej więcej.
      Z góry dzięki, pozdrawiam

• Przez jarek2030
      Witam! Mam problem ponieważ chcę sprzedać słomę po mieszance jęczmienia/owsa/pszenicy 2.70 ha i kolega chce sobie kupić i zbelowac tą słomę moje pytanie jest ile wziąć od belki zestaw to Case maxxum 135 i class Variant
    • Przez Anetka1
      po ile kupujecie nasiona zbóż kwalifikat
    • Przez Piters182
      Witam. Mam pytanie odnośnie ceny takiego ciągnika ile kosztował nowy, co prawda ten model nie jest już dawno dostępny jako nowy, ale gdy był w tych latach produkcji jako nowy, to jaką miał cenę w wyposażeniu podstawowym, standardowym??
  • Dodaj nową pozycję...
v