Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

No to nie sprzedawać handlarzom po niskiej cenie ja tam narazie nie kopę wykopalem troche i po zł sprzedałem na sklep ale narazie czekam powinno być lepiej trzeba byc optymistą :)

Opublikowano

jak teraz przyjdą deszcze takie jak zapowiadają to ziemniaki dorosną wszystkim i ceny nie będzie Już pisałem że firmy skupowe podpisały zagraniczne kontrakty na zakup ziemniaków. Jak tak dalej pójdzie to będzie bardzo żle

Opublikowano

A co ma Tusk do tego? Jakbyście byli przedsiębiorcami i mieli do wyboru tani towar z zagranicy i droższy z Polski to każdy patrzyłby gdzie więcej $$$$$ zarobi. Nie bądźcie hipokrytami. U mnie susza, nakłady poszły a kilogramów nie ma. To jest dopiero klęska.

Opublikowano

A no ma do tego.A kto jest odpowiedzialny za politykę zagraniczną ,jak nie premier?Wspieranie rozróby na Ukrainie ma bardzo wielki wpływ na sytuację naszego rynku rolnego.Jak Polacy nie byli by rusofobami w polityce zagranicznej ,to byśmy sobie radzili w rolnictwie niż Holandia i Niemcy razem wzięci.Ziemniaki to nie wszystko jeszcze zobaczycie jaki kabaret będzie z cenami jabłek.

Opublikowano

To nie my polacy mamy handlować z rosią tylko zachód i tak ma być Bo rosja to wielki rynek i ktoś musiał nas wygryść A co do rządzących to wybieraliśmy ich po to by sie żyło lepiej A oni wszystko robią żeby nam w tym utrudnić

Opublikowano

A jak rok temu sprzedawaliście po 1 zł/kg, to też narzekaliście na Tuska?

To że było 1 zł za kg to nie była na pewno zasługa Tuska tylko nieurodzaju w większej części kraju.A to co się teraz dzieje z większością cen płodów rolnych, to efekt polskiej polityki za ranicznej, a konkretnie chodzi o Ukrainę.Ta zadyma z obaleniem rządu Janukowicza finansowana za pieniądze z zachodu nie powinna być popierana przez nasz rząd. (jaki tam nasz ;)) A tak to mamy.Żywność do Rosji płynie z ameryki południowej np.z Argentyny , Rosjanie im będą budować elektrownie atomowe a my będziemy mieli z tego wielkie g.....Ważne że Obama jak był w Polsce boklepał Bronka po plecach i stwierdził że" Polska jest najlepszym sojusznikiem USA".Jak się później okazało Obama mówi to w każdym kraju który odwiedza

niskie ceny to w wielu przypadkach kara za bezgraniczną głupotę nei to niedobre słowo za idiotyzm i indolencję naszych polityków w polityce wschodniej

To nie głupota to celowe działania.

Opublikowano

wschód nie bierze bo ani tusk a tym bardziej jarek jak sie dorwie do steru nie dogada się z carem, a zachód za machanie szabelka wprowadza coraz to nowe obostrzenia (np. ostatnio temat wędzenia). co by nie zrobił i tak bedzię źle a co jak co ale narzekanie nam dobrze wychodzi.

Opublikowano

A jaki zbyt ziemniaka jest na rybitwach jak tam tylko drobni handlarze biorą Inaczej sytuacja wygląda jak z rybitw ziemniak jedzie za granice Jak jestescie w miastach to zobaczcie ile już kiosków z ziemniakami istnieje (prawie zero ) Bo wszystko hipermarkety niszczą A i stołówki czy bary mają cięko bo mało kto ma kase aby w barach przesiadywać

Opublikowano

Zjazdowa piątek rano 10 zł i o 8 ziemniaka już nie było . Miałem kopać i jechać jeszcze ale nie będę się zrywał co będzie to będzie .

Daleko kolego masz na zjazdową? jeździsz specjalnie aby zobaczyć ceny ,czy do znajomych dzwonisz?

Opublikowano

już widze jak płacili te 8 czy 10 jak klient usłyszał taka cene to pewnie najpierw pukał się w czoło a jeżeli już koniecznie musiał kupić to zamiast np 10 worów kupił 2 bo zaraz chłopki nakopią i będzie zając...

Opublikowano

już widze jak płacili te 8 czy 10 jak klient usłyszał taka cene to pewnie najpierw pukał się w czoło a jeżeli już koniecznie musiał kupić to zamiast np 10 worów kupił 2 bo zaraz chłopki nakopią i będzie zając...

Pewnie masz rację w sobotę rano cena wróciła do 4 zł .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez agroRolniTV
      Witam.
      Kolega będzie sprzedawał prasę Claas Variant 360RC z 2012 roku i nie jest do końca pewny za ile wystawić.
      Tą belarką zrobił około 20tys. bel
      Może znajdzie się ktoś kto się zna i wyceni taką prasę, mniej więcej.
      Z góry dzięki, pozdrawiam

• Przez jarek2030
      Witam! Mam problem ponieważ chcę sprzedać słomę po mieszance jęczmienia/owsa/pszenicy 2.70 ha i kolega chce sobie kupić i zbelowac tą słomę moje pytanie jest ile wziąć od belki zestaw to Case maxxum 135 i class Variant
    • Przez Anetka1
      po ile kupujecie nasiona zbóż kwalifikat
    • Przez Piters182
      Witam. Mam pytanie odnośnie ceny takiego ciągnika ile kosztował nowy, co prawda ten model nie jest już dawno dostępny jako nowy, ale gdy był w tych latach produkcji jako nowy, to jaką miał cenę w wyposażeniu podstawowym, standardowym??
  • Dodaj nową pozycję...
v