Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

O tym że mają tanieć to pewnie jakiś naganiacz krzyknął z nadzieją że "chłopy" znów w panice będą sprzedawać co się tylko nadaje na skup.... Ja mam takie średnio 100-110 kg i jeszcze się wstrzymuje ze sprzedażą.

Opublikowano (edytowane)

Słyszeliście już:

"Dziś odbyło się posiedzenie Stałego Komitetu ds. Zdrowia Zwierząt i Łańcucha Żywnościowego. Komisja Europejska wstępnie wyraziła zgodę na ograniczenie strefy zakażonej na terytorium Polski.

Strefa zostanie ograniczona do następującego obszaru:

Powiat sejneński - gminy Sejny i Giby;

Powiat augustowski - gminy Płaska, Sztabin, Lipsk i Nowinka;

Powiat sokólski - gminy Dąbrowa Białostocka, Nowy Dwór, Sidra, Janów, Sokółka, Kuźnica, Szudziałowo i Krynki;

Powiat białostocki - gminy Wasilków, Supraśl, Czarna Białostocka, Gródek i Michałowo.

Mięso pozyskane ze świń pochodzących z tej strefy będzie mogło być umieszczone jako świeże mięso na rynku krajowym."

I nadzieja prysła :(

Edytowane przez marcus1998
Opublikowano (edytowane)

Prime Food Przechlewo wyjściowa 5.13 za 50% mięsność. w Ciagu dwóch tygodni 1.01 zł do góry. Nadzieja się pojawia, że nie będzie najgorzej.

Edytowane przez Dawid727
Opublikowano

dziś byłem po opryski i było dwóch rolników i mówili że dziś u nich był spęd i pośrednik dał cenę 4.5zł na rękę a na konto 4.8zł kupił tylko 4 sztuki bo tyle tylko jeden rolnik przywiózł.

Opublikowano (edytowane)

Food Service 6zł + vat za E. Przy więkrzej ilości 6,2+vat. ZPM "Rzeźnik" 4,0 + vat. Oni zawsze ostrożni w podwyżkach....

Edytowane przez cover
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez jarek2030
      Witam! Mam problem ponieważ chcę sprzedać słomę po mieszance jęczmienia/owsa/pszenicy 2.70 ha i kolega chce sobie kupić i zbelowac tą słomę moje pytanie jest ile wziąć od belki zestaw to Case maxxum 135 i class Variant
    • Przez Anetka1
      po ile kupujecie nasiona zbóż kwalifikat
    • Przez młodyrolnik2000
      Siema. Mam gospodarstwo około 20 hektarów i hoduje okoły 50 świn i 10 sztuk bydła. Planuje zlikwidować świnie i powiekszyć chów bydła do około 20 sztuk oraz bardziej skupić sie na produkcji roślinnej czyli zboża, rzepak lub kukurydze na ziarno. Tylko nie wiem czy mi się to opłaci. Może ktoś zmieniał coś w tym stylu jak ja to planuje? Myślicie że sie opłaci? Z góry dzięki za odpowiedz. dodam że ziemie klasy 3, 4 i 5.
    • Przez Piters182
      Witam. Mam pytanie odnośnie ceny takiego ciągnika ile kosztował nowy, co prawda ten model nie jest już dawno dostępny jako nowy, ale gdy był w tych latach produkcji jako nowy, to jaką miał cenę w wyposażeniu podstawowym, standardowym??
  • Dodaj nową pozycję...
v