-
Podobna zawartość
-
Przez Anka92
Witam.
Ojciec planuje budowę obory dla bydła opasowego na około 40 sztuk. Do dyspozycji nie ma zbyt wiele miejsca dlatego chciałby wybudować oborę przy granicy z lasem (sąsiad jest naszą daleką rodziną więc o jego ewentualną raczej nie trzeba się martwić). Czy jest taka możliwość żeby wybudować to w granicy zgodnie z prawem? Ojciec ma kilka innych pomysłów i proszę Was o poradę który z nich będzie najbezpieczniejszy.
Innym rozwiązaniem byłoby wybudowanie obory np. 5 metrów od granicy, postawienie wysokiego płotu w granicy przy lesie sąsiada i połączenia go z dachem obory. W ten sposób powstałaby wiata-garaż do maszyn. Czy takie rozwiązanie jest możliwe?
Lub jest jeszcze inne rozwiązanie.W granicy stawiamy garaż z plandeki (są firmy które produkują tego typu "budynki") lub garaż blaszany lub garaż oparty na betonowych płytach ogrodzenia a kawałek dalej oborę i budynki się nie łączą.
Chcielibyśmy żeby wszystko było zgodnie z prawem budowlanym tak żeby nie mieć nic do ukrycia i nie płacić kar.
Proszę o porady
-
Przez Zaremski24
Witam!
Mam takie nietypowe pytanie. Jaki wybrać typ wiaty do 40 tyś żeby się zmieściło tak z 15 sztuk bydła. Jaką rasę wybrać żeby im zimno nie było. Oczywiście chodzi mi o wiatę taką, żeby mogły cały rok stać tam byki.
Chodzi mi o takie coś że na czas wywalania obornika będą wyganiane na dwór. Myślałem nad taką że na dole jest beton tak z 1,5 metra a potem jest blacha. Może ktoś poleci mi coś lepszego? Cena do 40 tyś ale jak się da to jak najniższa najlepiej
Wstawiajcie zdjęcia od razu Z góry dzięki.
P.S albo tak jak na zdjęciu tylko, że bez tego "strychu" i wtedy by było przedzielona na pół ta wiata i na czas wywalania obornika bym po prostu przeganiał na drugą stronę.
-
Przez Theprzemo205
Witam! Myślę nad postawieniem a raczej dostawieniem do starej obory kawałka wiaty/ obory z płyt betonowych(ogrodzeniowych) na byki. Wszystko bym ocieplił po zewnątrz styropianem (10 cm). Czy byczki wytrzymają tam w zimę? Było by ich tam 5 szt. Może ktoś ma taką wiatę z was i się pochwali doświadczeniami ?
-
Przez Primorac
Witam,
Zapraszam do zapoznania się z ogłoszeniem
http://olx.pl/oferta/przyczepa-do-bel-pronar-t023-CID757-IDduwGw.html
-

Rekomendowane odpowiedzi
Class Arion 530 2012 rok
Wiata