-
Podobna zawartość
-
Przez RubenDesiewicz
Witam, posiadam sporo tuj dużego rozmiaru, około 3m wysokości. Interesuje mnie stworzenie szkółki na początek zajmującej się tujami.
Chciał bym zapytać osoby które to robią lub coś o tym wiedzą. Czy takie tuje które posiadam mogły by mi służyć jako matecznik?
Interesują mnie bardziej doniczkowe niż kopane, tak więc wszystko w doniczki.
Mój plan:
Tuje pobiera się w sierpniu/wrześniu, po pobraniu sadzonek były by ukorzenianie w multiplatach i trzymane były by w tunelu foliowym od posadzenia przez zimę i spędziły by w nich czas do wiosny. Wiosną przesadzał bym je do doniczek P9 w odpowiednią mieszankę torfową. doniczki stały by już raczej na otwartej przestrzeni, z podlewaniem. Na następny rok sadzonki poszły by w kolejne doniczki większego rozmiaru i przy odpowiedniej wielkości poszły by w ofertę handlową
Moje pytanie brzmi, czy takie tuje w multiplatach mogą stać w tunelu bez ogrzewania? Ukorzenią się nim nastanie zima, ale czy nie przemrozi ich? Czy na wiosnę gdy przesadzę sadzonki w P9 to mogą już stać na bezpośrednim słońcu?
Pozdrawiam
Z góry dziękuje za pomoc!
-
Przez Danielson21
Witam interesuje mnie nabycie wentylowanych worków typu big-bag o maksymalnej ładowności 1,5t. Około 100-120 szt. Oczywiście worki tylko używane i maksymalnej cenie 8 zł
-
Przez dotacja_info
Nabór wniosków na „małe przetwórstwo” 29 września – 28 października 2016 r. Ogłoszenie znajduje się tutaj
15 września 2016 r. w siedzibie ARiMR w Warszawie, odbyło się szkolenie pt. Zasady przyznawania pomocy finansowej w ramach poddziałania „Wsparcie inwestycji w przetwarzanie produktów rolnych, obrót nimi lub ich rozwój” objętego Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020 dla operacji polegających na podejmowaniu wykonywania działalności gospodarczej w zakresie przetwórstwa rolno-spożywczego przez rolnika, domownika lub małżonka rolnika podlegającego w pełnym zakresie ubezpieczeniu w KRUS.
-
Przez nowak28011997
Witam w zeszłym roku- będąc w trzeciej klasie technikum- startowałem w olimpiadzie wiedzy i umiejętności rolniczych w bloku produkcja roslinna, przygotowywany przez nauczycielkę produkcji roślinnej. W tym roku też zostałem wytypowany do tego konkursu jednak z powodu zwolnienia nauczycielki zostałem bez materiałów do przygotowań. Czy wie ktoś gdziemożna znaleźć testy i zadania praktyczne z wcześniejszych lat. W internecie jakoś nie mogę tego znaleźć. Byłbym wdzięczny gdyby ktoś podał link lub w inny sposób pomógł w uzyskaniu materiałów do przygotowań.
-
Przez agrofoto
Ten wątek poświęcony jest tematom związanym z produkcją i opłacalnością uprawy warzyw. Jakie warzywa uprawiacie? Które z nich przynoszą Wam konkretne zyski, a które straty?
Zapraszamy do dyskusji
-

Rekomendowane odpowiedzi
zakup produktów
Warzywa gruntowe: co może się opłacić?
Ogródek warzywny