Skocz do zawartości
lanzer25

Problem z deska rozdzielcza

Polecane posty

lanzer25    2

Witam ja w temacie , jest problem z deska rozdzielcza w ciagniku Pronar 82 tsa. Dzis rano odpalilem ciagnik chwile normalnie na wolnych obroach pochodzil i w droge. Podczas jazdy cos sie stalo desce rozdzielczej podswietlenie chodzi ale nie pokazuje cisnienia oleju obrotomiez lezy, nie pokazuje temperatury wody ani stanu paliwa , dodam ze nic sie nie rusza na wskaznikach. Podpowiedzcie co moze byc przyczyna i co moglo sie stac. z gory dzieki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Profil usunięty   
Gość Profil usunięty

Brak zasilania.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Uziu92    1967

zegary sa na 4 wkretach pod zaslepka . Wykrec je i zobacz kostke z tylu , moze sie poluzowala, sprawdz jeszcze bezpieczniki choc nie pamietam juz czy jest jakis ktory odpowiada za wskazniki .


Mocy, wrażeń i emocji dostarczają: Ursus C-330, Ursus  C-360, Massey Ferguson 6475, Claas Dominator 96

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

gaga195    25

u mnie jak umarł sam obrotomierz to poruszałem kablem przy alternatorze i nagle ożył ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Profil usunięty   
Gość Profil usunięty

Powiedz mi co to ma wspólnego z tym tematem?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
andrzeju207    2

U mnie było tak samo.Po oddaniu tego w ręce elektryka stwierdził on ,że przepalił się opornik koszt całej naprawy 30zł

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
MrCzesio123    2

Ja miałem też tak jak opisałeś wszystko zgasło itp. Wykręciłem i zobaczyłem że poluzowała się kostka nic więcej się nie stało

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez matigg
      Witam. Mam problem z hydrauliką w aresie 715. Po rozgrzaniu się oleju i użyciu jakiejkolwiek hydrauliki wyświetla kontrolkę od niskiego ciśnienia oleju w skrzyni. Mierzyłem ciśnienie na zimnym dochodziło prawie do 200 bar, na rozgrzanym oleju może o 5  mniej ale momentalnie tylko nabiło ciśnienie i wszystka hydraulika przestała działać jak by ją coś odcięło  i po chwili zapalała się kontrolka od ciśnienia. Do tego na zimnym czy na ciepłym trzeba dodać trochę gazu aby kierownica dobrze działała. Macie jakieś pomysły ? 
    • Przez pantomekrydzewski27
      Witam szanownych użytkowników. Mam problem z władkiem. Wymieniony został wlew oleju wraz z licznikiem motogodzin. Od tego owego zdarzenia nie ma w sobie mocy i się grzeje. Dodam że w rusaczku pękł ten stary korpus pewnie od przeciążenia. Co powiecie panowie? Proszę o treściwe rady. Przez głowę mi przeszło że na opak założyłem mechanizm. Ale raczej dobrze. Może olej jest już przepalony. Sam nie wiem
    • Przez arkady12
      Panowie mam problem z pługiem huard obróci się do polowy i staje ani w lewo ani w prawo węże się  poruszają ogólnie wina leży po stronie pługa nie traktora i teraz jest problem bo siłownik jest nie typowy jak dla mnie ( załącznik z katalogiem ) czy miał ktoś taką  sytuacje ?  czym można by było zastąpić ten zamek rozważam zakup nowego siłowniika z zaworem przepływowym ale w nich nie ma wyjść na ten  zamek coś ktoś podpowie ??,
      rl.doc
    • Przez kuba24051
      witam. mam problem z opryskiwaczem Bury Pelikan Hydraulik. Komputer Bravo 180s. chodzi o to, że gdy zamknę jedną lub dwie sekcje (jest ich 5) to dawka oprysku na ha się utrzymuje, natomiast kiedy wyłącze 3 lub więcej sekcji to opryskiwacz nie utrzymuje mi dawki i cisnienie sie zmienia. moze ktos mial taki problem? mysle ze tkwi on w zaworach kompensacji które znajduja się z tyłu opryskiwacza (pokretła). tylko jak to wyregulować ? z gory dzieki za pomoc
    • Przez eela
      Witam
      Mam problem z ladowaczem czołowym firmy Quicke 970.  Jet on zamontowany na Case MX80C.  Podczas mycia ciagnika prawdopodobnie nastąpiło zwarcie i spaliła się puszka od sterowników(Tak stwierdzili fachowcy). Sterowniki są z firmy Walvoil, nie można ich nigdzie dostać oraz nieda się naprawić.
      Wiec w związku z tym poszukuję kogos kto by założył mi całą "instalacje" do tego tura od nowa. 
      Przesyłam fotki tego sterownika a tura podeślę później. 



×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.