Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy, pilnie potrzebuje zaczerpnąć opinię na temat 575JD 1999r. Czy ma sens zakup takiej maszyny? jakieś częste awarię? czy coś dzieje się z komputerem? Bardzo proszę o opinie, pozdrawiam.

Opublikowano

Poprosiłeś mnie o opinię ale ja niestety za wiele poradzić nie mogę. Moja prasa podczas zakupu miała zrobione ok 23 tys bel. Z tego co widziałem to tylko jedna rurka była wymieniana. Nie wiem jak z łożyskami. Nie widać żeby były ruszane. Prasa nakręciła przez 2 sezony może 300 bel więc nie powiem Ci co się psuje bo po prostu nie miało kiedy się popsuć. Nic nie naprawialiśmy w niej oprócz tego bezpiecznika o który pytałeś. ;)

Opublikowano

Witam.

Wiecie może jak wyłączyc noze w prasie john deere 575

i jak rozpoczac wiazanie balota .

I czy moglby ktos mi objasnic jak obslugiwac sie tym sterownikiem

z gory dziekuje

pozdrawiam

Opublikowano

Witam.

Wiecie może jak wyłączyc noze w prasie john deere 575

i jak rozpoczac wiazanie balota .

I czy moglby ktos mi objasnic jak obslugiwac sie tym sterownikiem

z gory dziekuje

pozdrawiam

Wiązanie rusza samodzielnie po osiągnięciu rozmiaru beli. Poprzez piszczenie (głośno piszczy) informuję że za chwilę zacznie się owijanie. Jeśli nie chce Ci owijać sprawdź bezpiecznik w prasie. Lubi się przepalać.

Co do wyłączenia noży to wciskasz przycisk pierwszy od dołu z prawej strony na którym masz narysowany rotor i nóż i wtedy hydrauliką (tą samą co podnośnik) opuszczasz noże.

Chodzi oczywiście o taki sterownik:

af37225890cf54dc4cbeb13d1ca7f264.jpg_view.jpg

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez emtecc
      Witam.
      W mojej prasie pojawia się sporadycznie problem nie cofania się siłownika od siatki. Stycznik w module "pika", kable za modułem są w porządku więc zostaje niedomagający stycznik, któremu zdarzają się problemy podaniem prądu na siłownik.
      Z tego co wiem są to styczniki lutowane na płycie. Gdzieś znalazłem oznaczenie FRA2C-S1 lub S2. Czy taki będzie odpowiedni?
      Nie chcę tego rozbierać jeśli jeszcze da się tym pracować i czekać na dostawę styczników bo zapewne lokalnie nie dostanę. Dlatego prosiłbym Was o potwierdzenie oznaczenia stycznika. Jakieś zdjęcia mile widziane.
      Z góry dziękuję 
    • Przez Mateusz100
      Mam problem z tą oto prasąa john deere 580 niedawno kupioną nie działa mi automatyyczne owijanie siatką jak mam balota wszytko dobrze niby pika owija ale jak rozładowuje to wgl nic nie owineło co jest siatka jest i wgl. proszę o pomoc
    • Przez Prezesszef
      Witam ma ktoś sprawdzonego elektryka do naprawy sterownika w prasie John Deere 580? Jest problem z głośniczkiem, pierwszego balota zasygnalizuje kolejnych już nie. W trakcie przyciskami Start sygnalizuje że zaczyna owijać i kończy ale po jakiś półtora godziny jest już cisza i nie ma żadnych dźwięków. Dodatkowo wypala się wyświetlacz. I nie działa też tryb Auto ale to nie najważniejsze 

• Przez szwagier946
      Witam . Mam problem w prasie 550. Od końca ubiegłego sezonu robi mi takie uskoki podczas owijania balota od strony gdzie zaczyna owijać . Od połowy balota jest ok , sznurek jest dobrze naciągnięty a po prawej stronie uskok i luźny sznurek .
      Niby od spodu nic nie przeszkadza . Co to może być ?
      Pasy mają odpowiednią długość , żaden nie jest za mocno wyciągnięty
      Muszę puszczać sznurek drugi raz żeby mi się w miarę nie rozpadł ale mimo to uskok się robi

• Przez UrsusJohnDeereTeam
      Witam.Mam problem z prasa JD550 otoz nie owija automatycznie bel.Za kazdym razem musze pociagac za sznurek.
      Dodam zdjecia moze pomoga w rozpoznaniu problemu.

• Dodaj nową pozycję...
v