Skocz do zawartości
UrsusJohnDeereTeam

John Deere 550 nie owija automatycznie bel

Polecane posty

WHATEVER
Wybrane dla Ciebie
galeria
john

Napisano (edytowany)

Witam.Mam problem z prasa JD550 otoz nie owija automatycznie bel.Za kazdym razem musze pociagac za sznurek.

Dodam zdjecia moze pomoga w rozpoznaniu problemu.

post-216562-0-09836700-1503484156_thumb.jpg

post-216562-0-13391100-1503484165_thumb.jpg

post-216562-0-60616800-1503484186_thumb.jpg

post-216562-0-03649700-1503484211_thumb.jpg

post-216562-0-86611400-1503484218_thumb.jpg

post-216562-0-55663000-1503484226_thumb.jpg

post-216562-0-68467900-1503484232_thumb.jpg

post-216562-0-24358500-1503512467_thumb.jpg

post-216562-0-42569900-1503512498_thumb.jpg

post-216562-0-53259500-1503512509_thumb.jpg

post-216562-0-88403200-1503512518_thumb.jpg

post-216562-0-24024400-1503512538_thumb.jpg

post-216562-0-37609700-1503512548_thumb.jpg

Edytowano przez UrsusJohnDeereTeam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach


Wiadomość z agroFakt.pl



Thomas2135    1210

Na pierwszym zdjęciu, które dodałeś po moim poście jest pręt i brakuje tam sworznia. Jak go zamontujesz(daj zwykłą śrubę) to powinno wszystko działać. Jedna osoba niech siedzi w ciągniku a druga podnosi komorę na włączonym wałku. Pręt z ramieniem będzie wędrował w górę i pociągał za suwak a ten z kolei podniesie haczyk i owjanie się włączy samo.
Ten sworzeń to Ty do zdjęcia wyjąłeś?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach


Thomas2135    1210

Pokrętło jest zaciśnięte tylko na tym wąskim suwaku? Możesz swobodnie poruszać tym szerszym? Jak pociągniesz za szerszy to podnosi się haczyk? Jeśli wszystko na tak to problem jest gdzie indziej. Brakuje mi jeszcze zdjęcia miejsca gdzie pręt na dole pociąga za cały mechanizm. Jest tam jakaś trójkątna podkładka z regulacją. Sprawdzałeś czy nic tam nie spadło?
A tak w ogóle jak podnosisz komorę na pusto przy włączonym wom to załącza się owijanie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach


Thomas2135    1210

To ma działać nawet jak na pusto komorę otwierasz. Przy zamkniętej komorze wyjmij ten sworzeń co wcześniej u góry pręta. Pociągnij za pręt do góry i zobacz czy poruszy suwakiem i spadnie haczyk. Jak nie to na dole pręta szukaj problemu. Póki co nie odpowiedziałeś na poprzednie pytania.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiec tak prasa stoi pod wiatka i narazie czeka na siano wiec narazie nie bede jej wyciagal.TAK moge poruszac tym jednym suwakiem,TAK  podnosi sie haczyk i Tak jest zacisniety ten jeden suwak

Wiec musze sie pobawic tym suwakiem przy prasowaniu i powinno byc okej bo pewnie jst zle ustawiony

 

tylko obawiam sie tego je jak bd prasowal to sie zobacze kontroli od owijania i bd dalej jechal :/

Bo do tej pory jechalem,był dzwiek i palila sie czerwona kontrolka,cofalem i pociagalem za sznurek i owijalo

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Thomas2135    1210

Pociągnij za ten pręt jeszcze. Powinno poruszyć suwakiem i zwolnić haczyk. Jak tego nie zrobi to na dole cięgła masz problem. Może śruba się poluzowała lub zerwało ośkę. W tamtym miejscu jest smarowniczka.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach


Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


  • Podobna zawartość

    • Przez endriu13
      Witam
       
      Rocznie będę robił 250/300 szt. belotów  z siana słomy i sianokiszonki. Ciągnik jaki posiadam to C-360-3p.Zastanawiam się nad wyborem JD 540, 545 lub 550.Proszę o podpowiedź na co zwrócić uwagę przy zakupie kazde uwagi będą dla mnie cenne bo jestem laikiem gdyż zamierzam przesiąść z kostki na zwijkę. Z góry WIELKIE DZIĘKI :mellow:
    • Przez 12345678
      Mam problem z prasą John Deere 550. Prasa podczas pracy podała sznurek ale ramie już nie wróciło. Pompa nie podaje oleju. Po jej wymontowaniu i sprawdzeniu okazuje się że wszystko jest ok. ale jednak pompa nadal nie podaje oleju. W czym może tkwić przyczyna?? Filtr jest nowy, a olej czerwony, hydrauliczny, samochodowy.
    • Przez rebel22
      Witam czy posiada ktoś tą Prasę jakie macie opinię na jej temat?
    • Przez Piotr609
      Witam panowie mam do was pytanko odnosnie cisnienia u mnie gdy zamykam komore i nabijam cisnienie wskazówka zegara wchodzi okolo 2cm na zielone pole w trakcie zwiekszania sie beli dochodzi do czerwonego pola w zaleznosci od ustawiania zaworem gestosci ale gdy przestane i prasa nie pobiera materiału lub kiedy owijam siatka widac ze wskazówka sie cofa z 1.5cm a słoma z 10cm po wiezchu nie jest dobita czy u was tez tak jest? 
    • Przez Skwarus
      Witam, jak powinien wyglądać ten dolny walec w tej prasie? Niedawno kupiłem i są na nim przyspawane takie "ceowniki" ale wydaje mi się że jest on zbyt ślizgi bo prasa po kupnie zrobiła 70 bel bez problemu a teraz co chwilę przy rozpoczynaniu bela przestaje się obracać i zapycha się za rotorem, jeśli miał ktoś podobny problem z zapychaniem prosiłbym o pomoc w rozwiązaniu
      Pozdrawiam
×