Claas Atos-Nowość
-
Podobna zawartość
-
Przez thomas015
Witam, posiadam gospodarstwo rolne o powierzchni 50 ha ornego plus łąki a do tego 6 krów mlecznych. Dotychczas na gospodarstwie pracowały dwa ciągniki Renault 133.54 ( 123 Km) i Zetor 5211 (50 Km) teraz planuję zakupić trzeci ciągnik. Myślałem nad dwoma opcjami :
Claas Atos 220 ( 3 cylindry 76 Km) Lub Claas Elios 210 ( 4 cylindry 75 Km) chodzi mi o NOWY ciągnik - nie używka
Nowy ciągnik pracowałby z ładowaczem czołowym, z prasą do beli, z siewnikiem do kukurydzy, podczas żniw w transporcie z przyczepami a także czasem z pługiem obrotowym.
Teraz moje pytania:
Który ciągnik wybrać?
Który bardzie przyda się na moim gospodarstwie ?
Jakie są ceny tych ciągników - nowych?
I jakie ewentualnie inne maszyny polecacie do 80Km?
Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi
-
Przez adamson330
Witam
Zastanawiam się nad zakupem agregatu talerzowego półzawieszanego AMJ AGRO ATOS DRIVE.
http://amjagro.pl/agregat-talerzowy-atos-drive/#specyfikacja
Talerze fi 560. Brać piasty bezobsługowe?
Mój sąsiad ma ich bronę talerzową i sobie chwali.
U mnie maszyna chodziła by docelowo w bezorce może wyjątkowo po orce. Gleby średnie i lekkie. Uprawa QQ na ziarno i inne.
Na razie MTZ 82 z szerokimi oponami + solo ATOS DRIVE. W przyszłości Ciągnik > 130 KM+ Siewnik 3m na redlicach talerzowych.
Agregat używany by był do uprawy ściernisk, niszczenia poplonów, siewu. Na głęboko robić będę gruberem 4 belkowym i głęboszem.
Jakie macie opinie o tej firmie i o maszynach przez nich produkowanych (zwłaszcza tej maszynie). Ewentualne sugestie i alternatywy?
Z góry dziękuje za pomoc
-

Rekomendowane odpowiedzi
Średnica wału jezdnego Claas Mercator 75 i inne pewno też
Claas Arion 630 Kuhn Varimaster 121