Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Witam, chciałbym abyście się podzielili ze mną różnymi opiniami i spostrzeżeniami na temat poideł SELVAN. Nie ukrywam, że zastanawiam się nad zakupem owych poideł. Poniżej załączam obrazek poidełka.

poidlo-selvan_86_m.jpg

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez szymolus
      Witam ! Jestem w trakcie budowy obory uwięzniowej i mam pytanie czym wykładacie korytarz paszowy ? jakieś płytki czy coś specjalnego jest ? i jakie poidla montujecie?http://allegro.pl/poidlo-zeliwne-zielone-dla-koni-bydla-i3407073506.html coś takiego może? z zewnątrz stanowiska czy wewnątrz? proszę o szybką porade
    • Przez januszz
      w jaki sposób solidnie zamontować poidła do ściany u opasów? Macie może jakieś inne pomysły jak dostarczać im wode
    • Przez kalwas
      Witam, z tego względu iż nie znalazłem takiego tematu założyłem nowy. Mój problem polega na tym, ze zakupiłem takie poidła, założyłem, wszystko ładnie pięknie woda dopuszczona, ja naciskam na język, a tu klapa, woda się sączy, sprawdzałem czy nie ma syfów w zaworkach, nie było w żadnym poidle, można coś zrobić, żeby zwiększyć przepustowość zaworów lub coś innego żeby woda leciała normalnie? Krowy nie piją z nich wcale ponieważ woda im się sączy, a krowy nie lubią pić małymi łyczkami. Proszę o szybką pomoc, jeśli coś z tym nie zrobię będę zmuszony do pojenia wiaderkami  

• Przez TwojaBabcia
      Witam.
      Przyszedł czas na montaż poideł, a obeznania w tym temacie nie mam. Posiadam oborę typu uwięzeniową na opasy.
      Jakie poidła polecacie by nie było dużo z nimi problemow, z odpowiednimi mocowaniami i długo zywotnoscią .
      Na jaką wysokość montowane, bydło powyżej 300kg wiązane , tak ze jedno poidło na 2 sztuki, a mniejsze sztuki, w kojcach. 
      Jakieś sugestie które wszelki przydatny sposób w kupnie , montażu czy coś związane z tym tematem mile widzane

ooo nie da się zdjęcia usunąć ? przez przypadek wpadło i wyjść nie chcę....

• Przez Bananek
      witajcie. wprowadzilem cieleta do kojcow po wiekszych bykach i nie otrafia pic z poidla. tzn pic potrafia, ale maja za male nosy aby je wcisnac. co robic? myslalem, ze jak beda spragnione to same znajda co i jak, a tu stoja i becza. czekaja, az im nacisne i naleje wody. na jezyczek przykrecic talerzyk czy zmienic poidlo na inny typ? mialem kiedys te z plywakiem ale o kant d. je rozbic. ciagle sie zacinal ten mechanizm jak w spluczce.
  • Dodaj nową pozycję...
v