-
Podobna zawartość
-
Przez hubertg7
Witam! Mam problem z ursusem 4512. Otóż po remoncie ciągnika zaczął się problem ze sprzęgłem a dokładniej z tarczą od wałka WOM-u. Po założeniu nowej tarczy ciągnik pracował może ze 3 dni i tarcza znowu się rozleciała. Szykowaliśmy go już 4 razy i zawsze jest to samo. Jedyne co mnie zastanawia to jest to że gdy ciągnik się rozgrzeje ze sprzęgła dochodzą dźwięki jakby coś ocierało albo coś. Dzwoniliśmy po mechanikach i nikt się nie chce tego podjąć i nikt nie wie co może być. Koledzy pomóżcie. Czy to może być wina docisku??
-
Przez LukaszSZCZ999
Witam. Sprzęgło się ślizga i mam problem z ruszaniem samego ciągnika. odkręciłem dekiel pod spodem i stwierdziłem, że nie ma luzu jałowego pomiędzy dociskiem a łożyskiem oporowym co powoduje, że łożysko cały czas pracuje. Po głębszej analizie układu sprzęgła pomyślałem, że zużycie tarczy powoduje zmniejszanie odległości miedzy dociskiem a łożyskiem i w końcu całkowity brak luzu pomiędzy nimi. Według mnie wszystko to powoduje, że jest słaby docisk tarczy sprzęgła do koła zamachowego.
Pytanie brzmi następująco- czy mam racje?
Czy to co napisałem ma jakiś sens?
Czy pomiędzy dociskiem a łożyskiem powinien być luz? To chyba najważniejsze pytanie
Pozdrawiam
-
Przez mf4270
Witam ostatnio w moim MF 4270 pękła linka sprzęgła . Zamówiłem nową na jakiejś stronie internetowej , założyłem i okazało sie ze linka jest za krótka (bardzo napięta) . I tu moje pytanie czy da sie jakoś wyregulować by dobrze je ustawić ???
-
Przez Gość christoff13
Jak działa docisk hydrauliczny w LTZ 55? Tzn. chodzi mi o coś takiego jak w MTZ, że jak się opuści pług w ziemię, to już do góry nie pójdzie. I do czego służy wajcha po prawej od siedzenia, połączona linką (cięgłem) z takim jakby rozdzielaczem z tyłu ciągnika?
-
Przez maxx20
Witam wiecie może czy istnieje możliwość regulacji czułości sprzęgła lub rewersu elektrohydraulicznego w renault 103-54
-

Rekomendowane odpowiedzi
Zetor Proxima 105 Power - kalibracja sprzęgła i skrzyni biegów
Zetor 8011, urwana ośka zębata rozrusznika.