-
Podobna zawartość
-
Przez shrek
witam wszystkich mam taki problem : jestem posiadaczem mf 3095 + turbo sprowadzonego z danii i zastanawiam sie ile on moze miec koni ?? fabrycznie wiem ze turbo nie było zakładane do tego modelu ( prosze o poprawkę jak sie mylę ) i 3095 posiada 107 koni więc ile moze dodac te turbo ?? (wygląda, że zostało założone bardzo profesjonalnie i działa ), do tego poprzedni właściciel zamontował sobie też przedni tuz ( szkoda tylko ze bez przedniego womu ) ale i tak spoko czy ktos może sie orjentuję ?? z góry dzieki za wysztkie odpowiedzi
-
Przez kluczewianin
Witam.
Mam taki dylemat. Posiadam kobyłkę fiordzką i nie wiem czy mam ja podkuć? Jak już kuć to na hacele, żeby zaparcie miała, ale znajomy powiedział, że śnieg się będzie się lepił do podkowy trwożąc coś w rodzaju kulki i wtedy na pewno nie przewróci. Teraz, po sezonie mam ją rozkutą ale boje się jeździć nią po śniegu. Ciężko nie pracuje. 1-2 razy w tygodniu przeleci się z wozem i to wszystko. Moje pytanie jest jak ty masz u swoich koni i co mi byś mógł doradzić, ponieważ chciałbym zrobić kulig i nie wiem co robić?
Pozdrawiam kluczewianin
-
Przez kluczewianin
Witam
Nie znalazłem tematu o podanej treści więc zakładam nowy. Posiadam 9 miesięcznego ogiera rasy fiordzkiej i chciałbym go nauczyć pracy w zaprzęgu. Tu pojawia się moje pytanie: Kiedy można zacząć to robić? Czytałem na innych forach i dowiedziałem się, że najlepszym wiekiem jest ok 3 lat. Nie chcę tak długo czekać a widziałem, że ludzie rozpoczynają naukę już się w ok 13 - 15 miesiącu życia. Pasowałby mi ten termin ponieważ byłyby to wakacje letnie i miałbym dużo czasu na regularne treningi, ale boje się czy tak wczesne rozpoczęcie LEKKIEJ pracy nie wpłynie negatywnie na jego dalszy rozwój. Proszę o odpowiedź.
Pozdrawiam kluczewianin
-
Przez ZetoR7045r
Siemanko ! Tak ja w temacie chcę założyć hodowlę konie na rzeź . Czy jest to oplacalne ? Gdzie sprzedać? Czy jest zbyt ?
-
Przez agroleon
Witam tak się zastanawiam nad pewnym tematem nie ma tu nigdzie dyskusji w tym temacie a mianowicie CO SĄDZICIE O HODOWLI KONI ZIMNOKRWISTYCH tzw MIĘSNYCH WŁAŚNIE NA MIĘSO? Czy taka hodowla była by opłacalna ? Czy są jakieś rzeźnie które zajmują się ubojem koni u nas w kraju ? Jakie są ceny koniny ? Zapraszam do dyskusji a nie do tego by teraz linczować ludzi za taką działalność czy też pomysły związane z taką hodowlą koni.
-

Rekomendowane odpowiedzi
Sprzedam nowy siewnik SUMO 3m + przedni zbiornik 1900l likwidacja s...
Zetor 3511