Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Patrząc na to co Rosja i putin robią na Krymie pomyślałem że warto byłoby mieć coś pod ręką - tak na wszelki wypadek.Jak legalnie uzyskać dostęp do broni palnej.

Opublikowano

Broń myśliwska idzie w depozyt w przypadku konfliktu wewnętrznego (zamieszek) lub w przypadku wojny może być skonfiskowana na potrzeby armii. Przed regularną armią się nie obronisz, jedynie co Ci pomóc w przypadku sytuacji apokaliptycznej gdzie żadna władza już nie działa, nie panuje nad sytuacją.

Poczytaj sobie trochę tutaj https://pl-pl.facebook.com/prepersi

Opublikowano

Pozwolenie na broń można zrobić ale wiele osób rezygnuje przez ciągłe latanie po strzelnicach, psychotestach itp, na to trzeba mieć czas, kto pracuje z bronią ten jest wysyłany przez pracodawcę a prywatnie musisz sam sobie czas organizować na to. Pogadaj z jakimś tirowcem ze wschodu to Ci przywiezie AK :)

Opublikowano

To by kolego strach bylo z domu wyjsc. Wiesz czym skutkuje taka bron w niepowolanych rekach?? Ty wez tylko kijem uderz potencjalnego zlodzieja u siebie na posesji to ci sprawe do sadu zaalozy a ty chcialbys jeszcze strzelac? Prawo trzeba najpierw uregulowac. Pracuje z bronia(nie w rolnictwie) to wiem jakie sa wymogi.

Opublikowano

na złych sąsiadów, to może i wystarczy, ale na złodziei którzy ciągle kradną zbiory (mowa o malinie EKO, sadzonkach w sadach, warzywach) i są praktycznie nie do przestraszenia, a może nadmienię że miejscowość gdzie 3/4 gminy utrzymuje się z GOPSu, wszystkie pola zarastają krzakami, "las przyszedł do domów",i ludzie zamiast chwycić się pracy, to okradają tych którzy chcą coś robić ( -a jeszcze ich utrzymują swoimi podatkami), i jak widzisz takich gości którzy sobie świecą telefonem, to można by mu sprzedać kulke w "4 litery", bo złapać nie ma szans -jak mówiłem dookoła same nieużytki, potok, las -idziesz za jednym, to przysiadzie na moment, drugi wyskoczy kilka metrów dalej, idziesz za tym drugim, to on się schowa a wyskakuje spowrotem ten pierwszy -zabawa w kotka i myszke -szuka się po omacku na słuch, bo w zaroślach jak przykucnie to i halogen nie pomoże

Opublikowano

Ja sąsiadów mam dobrych co innego nasza Ojczyzna.Kolega jest myśliwym i trochę mi opowiadał o procedurach , są dosyć skomplikowane i czasochłonne ale to może i lepiej.W wojsku nie byłem wiec i do rezerwy nie wezmą.

Opublikowano (edytowane)

Jak Rosjanie wracali z zesłania do ojczyzny to Kałacha można było kupić za 100zł po kilku latach za 300 teraz mnie juz nie interesuje ale jak coś to zapytam po ile dziś chodzą.

Edytowane przez Jurmiczek
Gość Profil usunięty
Opublikowano

co do broni to przypomniał mi się kargul i pawlak jak babka dawała granaty bo.... sprawiedliwośc musi być po naszej stronie.... :D

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Patrząc na to co Rosja i putin robią na Krymie pomyślałem że warto byłoby mieć coś pod ręką - tak na wszelki wypadek.Jak legalnie uzyskać dostęp do broni palnej.

Nie bój się nic, jak będzie taka potrzeba to dostaniesz legalnie coś pod rękę, :P może nawet panzerfausta :P albo czołg, tak na wszelki wypadek. :lol:

Gość Profil usunięty
Opublikowano

ale kiedyś to było co innego i ludzie byli inni... tylko żeby od tej broni nie przewróciło się polakom jak amerykanom.

Opublikowano

nie oglądaj mainstremowych mediów, bo one mózg rozwalają i kładom takie dyrdymały, na kraj o 150 mln mieszkańcach takie przypadki które można policzyć na palcach jedej ręki to norma...