Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

moim zdanie to trochę bez sensu bo podczas pracy go nie słychać no chyba ze masz głośniki po 400wat każdy ale wtedy nie ma tu żadnej przyjemności. No chyba ze masz jakąś dobrze wyciszoną kabinę to można spróbować.

Opublikowano

U mnie w miejscowości sąsiad ma radio w c-360 i jak z daleka już go widzę to nie słychać ciągnika tylko radio :), - zagłusza silnik... Tylko tak sobie myślę że taka mieszanka głośnej muzyki i hałasu z silnika to dopiero jest dawka szkodliwa dla słuchu.

Opublikowano

ja mam taki zestaw w 60 http://www.agrofoto.pl/forum/gallery/image/254758-zestaw-grajacy-w-ursusie-c-360/ do trzeciego biegu jest fajnie-później wiadomo głośniej gra skrzynia niż radio. U mnie wykonuje się dużo prac gdzie radia słucha się na postoju...dużo przyjemniej macha się łopatą jak coś gra za plecami wink.gifbiggrin.gif

Filmiki gdzie słychać jak to wszystko gra...jeszcze muszę radio zmienić bo to co mam strasznie kiepskiewink.gif

Opublikowano

Już gorzej nie może być jak się przygłusza muzyką odgłos silnika, przecież przy dłuższym słuchaniu w taki sposób ogłuchnąć można. Ja słuchałem kiedyś w słuchawkach muza na maksa a i tak nic nie słychać tylko że głowa jeszcze mnie rozbolała po robocie.

Opublikowano

A ja powiem tak zakładałem radio w 3p i Jumzie i jak dobrze się zrobi to jest git. Kabina w 3p jest rzemieślnicza więc z wyciszeniem szału nie ma ale trzeba po 1 mieć co najmniej 2 głośniki po bokach z przodu ja mam 2 z przodu i 2 z tyłu

przeleciałem uszczelniaczem wszystkie szpary z przodu i jest git. Przy otwartym dachu szybie i obydwu dzrzwiach słychać wszystko a radio jest stare jak nie wiem wyciągnięte z malucha i wcale głośno nie daje do tego mam transmiter pod zapalniczkę. To takie coś co podłączasz do tego karte pamięci czy pendrive i to robi fale dzwiękowe które radio odbiera. I teraz jest git robota to samo zrobiłem w Jumzie :lol:

Opublikowano

Jak będziesz miał dobre radio i dobre głośniki to będzie słychać. Ja w C-385 mam radio Blaupunkt i głośniki 2 po 20W i 2 po 80W w rogach kabiny i jak się nastawi połowę głośności to na wysokich obrotach radio słychać bardzo dobrze. Tylko fakt, że w C-385 jest lepiej wyciszona kabina.

Opublikowano

Witam

Mam zamiar założyć radio do mojego C-4011 i chciałbym się dowiedzieć jakie radio i głośniki wybrać żeby było niedrogie i żeby można było słuchać muzy bez szumu wywołanego przez głośniki .

Mogą być używane , a nawet lepiej jakby były używane . Bardzo bym prosił o model radia i głośników ( nie za wielkich :D )

Opublikowano

Słuchajcie mam takie małą sprawę może ktoś coś wie, a więc mam w traktorze radio tzw. kaseciaka ,dobre radio ładnie gra wyraźnie słuchać ,tylko właśnie w radiu to nie leci to co bym chciał słuchać ,a na kasety nie chce mi się nagrywać, i tu pytanie: widziałem kiedyś kolega miał taki zestaw wyglądało to jak kaseta z kablem i wtyczką jak do słuchawek, kasetę wkładał w radio, a wtyczkę do mp3 lub discmena ,powiedzcie mi gdzie takie coś można znaleźć ,i jak to się nazywa, spytał bym się kolegi co to miał ,ale jest w angli i chyba przez jakiś czas mi nie pomoże .Z góry dzięki

Opublikowano

@jelcz To zrób sobie dyferencjał, zwolnice i skrzynie podokręcaj wszystkie śrubki od blach to usłyszysz dobrze ja nie narzekam cudów nie ma ale słychać :rolleyes:

@prorok jak zacząłem oglądać twoje filmiki myśle kolejny discopolowiec co słucha trzepania dywanów, a tu słysze kat leci itp. uwielbiam :D aż obejżałem oba :rolleyes: piąteczka :rolleyes: , mało jest teraz osób co słucha normalnej muzyki, za tydzień woodstok a tu niby żniwa :(

Opublikowano

Ja w swojej c-360 mam radio od roku..;) i bardzo fajnie słychać chociaż wyją zwolnice i skrzynia biegów...;) Ostatnio nie chciała mi zapalić i wyjąłem akumulatory odpaliłem na pociąg i spaliłem je. Ale już jest nowe założone...;)