Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

mocno przesadzona jest ta różnica w cenie...

co do PROW to poprawki do wniosku o płatność złożone i pieniądze mają być na koniec kwietnia, bo przelewy robią na koniec miesiąca, podobno do kontroli nie zostałem wylosowany.

Opublikowano

U mnie dzis była kontrola ;) Poszło pomyslnie w sumie byli tez wczoraj ale prasa nie dojechała i dzis przyjechali jeszcze raz bo prasa dotarła o 22 wczoraj ;[ Ogólnie ta kontrola to pic na wode :( ale dopatrzyli sie jednego szczegóło o którym nie wiedziłęm ( oporyskiwacz i agregat był fakturowany w lutym 2010 a produkowane 2009 i na fgakturze sie pomyli i wpisali produkcje 2010. musze note korygujaca wystawic i bedzie git. powiedzieli ze 2 tygodnie i bedzie kasa na koncie.

Fajnie mierzyli plac manewrowy :)

Opublikowano

Powiem ci że w naszym województwie kontrola jest bardzo drobiazgowa, u mnie do pomiaru musiałem odsnieżyć kawał palcu. Pomiar odbywał się dalmierzem laserowym, mogłeś tego nie zauważyć.

Tak więc pracownicy ARiMR podchodzą do kontroli poważnie i fachowo, nieraz na nasze nieszczęście.

Opublikowano

Też w tym tygodniu zawiozłem poprawki do wniosku o płatność a wniosek składałem w połowie marca pieniądze maja być podobno do końca kwietnia,bo nie zostałem wytypowany do kontroli ;)

Opublikowano

U mnie dzis była kontrola ;[ Poszło pomyslnie w sumie byli tez wczoraj ale prasa nie dojechała i dzis przyjechali jeszcze raz bo prasa dotarła o 22 wczoraj :( Ogólnie ta kontrola to pic na wode :) ale dopatrzyli sie jednego szczegóło o którym nie wiedziłęm ( oporyskiwacz i agregat był fakturowany w lutym 2010 a produkowane 2009 i na fgakturze sie pomyli i wpisali produkcje 2010. musze note korygujaca wystawic i bedzie git. powiedzieli ze 2 tygodnie i bedzie kasa na koncie.

Skąd ja to znam ;)

Ja miałem to szczęście że zauważyłem i dostałem nową fakturę zanim złożyłem dokumenty do ARiMR;)

Kobitka z ARiMR mnie pocieszyła bo jak dosłałem w tym tygodniu ostatnią rzecz to powiedziała że wniosek poszedł do realizacji i kasę dostanę w ciągu miesiąca. Oby miała racje.

Opublikowano

Witam

Mam problem takiego typu, że udokumentowane na wniosku mam 43ha i chcę kupić kombajn o mocy 180KM, i dzisiaj bylem zanieść do agencji poprawki i pani powiedziała, że według ich wytycznych żeby dostać taki kombajn potrzebujemy jeszcze 30ha.

A u nas nie ma możliwości wykombinowania tych 30ha...

Pytanie polega na tym, czy jest jakaś furtka aby obejść te ich śmieszne wytyczne i mimo tego co pani mówiła dostać dofinansowanie na taki kombajn??

Opublikowano

z tym może być problem, musisz jakieś pisemka wysyłać, uzasadnienie dlaczego o takiej mocy kombajn a nie inny, a najlepiej jest pogadać z dyrektorem oddziału zawsze lepiej się idzie dogadać niż z tą osobą która ci rozpatruje wniosek, a obejść chyba tego nie obejdziesz, no ale musisz próbować wszystkiego.. Pozdro... ;)

Opublikowano

Witam

Mam problem takiego typu, że udokumentowane na wniosku mam 43ha i chcę kupić kombajn o mocy 180KM, i dzisiaj bylem zanieść do agencji poprawki i pani powiedziała, że według ich wytycznych żeby dostać taki kombajn potrzebujemy jeszcze 30ha.

A u nas nie ma możliwości wykombinowania tych 30ha...

Pytanie polega na tym, czy jest jakaś furtka aby obejść te ich śmieszne wytyczne i mimo tego co pani mówiła dostać dofinansowanie na taki kombajn??

jest furtka możesz podpisać umowy z sąsiadami że będziesz im robić usługi i tak ci dojdą ich hektary ale było by dobrze jak byś zapytał się w agencji

Opublikowano

MGR to nie róznicowanie i tu usługi nie wchodza w rachube. Jedynie haktary na które bierzesz badz bedziesz brał w tym roku. Takze kombinuj cos z teoretycznym uzasadnieniem i skołuj z 10ha to moze pójda na reke.

Opublikowano

ludzie mam problem a raczej pytanie chodzi o to ze mam brać traktor z PROW wniosek złozyłem rok temu chyba w kwietniu.

termin rozliczenie mam do 15 kwietnia ale myślałem ze w ciągu 3 miesięcy ściągnął mi traktor ale jakoś jeszcze go nie widać;)

co gdy się spóźnie z rozliczeniem?gdy traktor nie dotrze?co zrobi agencja?

Opublikowano

niby na 5 lat ale wydzierżaw ziemie od sąsiada na 5 lat on niech ją uprawia niech na niej wszystko robi i sprawa załatwiona a agencja i tak nie da rady sprawdzić kto ją uprawia ;)

ludzie mam problem a raczej pytanie chodzi o to ze mam brać traktor z PROW wniosek złozyłem rok temu chyba w kwietniu.

termin rozliczenie mam do 15 kwietnia ale myślałem ze w ciągu 3 miesięcy ściągnął mi traktor ale jakoś jeszcze go nie widać;[

co gdy się spóźnie z rozliczeniem?gdy traktor nie dotrze?co zrobi agencja?

na twoim miejscu pisał bym aneks do agencji o przedłużenie terminu realizacji ja byłem zmuszony pisać już dwa razy i nie było z tym problemów pozdrawiwm :(

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez zenmaniek
      Witam
      Jest tu ktoś kto korzystał z dofinansowania na wymianę dachu z azbestu, chce wiedzieć czy w ogóle warto brać to pod uwagę?
    • Przez Celownik07
      Panowie i Panie, 23 października rusza wspomniana interwencja.
      Jak ktoś zainteresowany to temat będzie temu służył. Uruchamiam go bo ... Jestem zainteresowany i chętnie będę wymieniał się informacjami. Mnie interesuje zakup rozsiewacza wapna rcw dla gospodarstwa do 10ha a który mógłby posłużyć również na uslugi- u mnie w okolicy ciężko o takowe.  Gospodarstwo na naturze 2000 dodatkowy punkt. Minimalna liczba punktów to 6. W załącznikach co można zakupić. Grupa rolników (min.3) dofinansowanie do 80%, pojedynczy rolnik do 65%. Min. Wartość zakupu 20kPLN.  Biorę po 200zl i słucham Państwa!. 

Po weekendzie powrzucam informacje jakie uda mi się znaleźć w necie. Dla mnie świeży temat, którym się jeszcze nie interesowałem.
    • Przez Roki212
      Skoro wysartowała nowa kampania to niech będzie i nowy temat z tym związany, nie ma co zaśmiecać tego z 2024 problemami i zapytaniami jeśli chodzi o aktualny nabór  
    • Przez karol
      Informuję wszystkich że 15 lutego tego roku (2008) upływa termin dostarczania wniosków o dopłatę do materiału siewnego. Dotyczy to tylko roślin ozimych.

Więcej na stronie Agencji Rynku Rolnego

www.arr.gov.pl

Wniosek
      http://www.arr.gov.pl/data/01593/dms_p1_f2.pdf

Instrukcja
      http://www.arr.gov.pl/data/01593/instrukcja_dms_p1_f2.pdf
    • Przez KarolTD90
      Wie ktoś  coś  na ten temat ?? Co za maszyny można kupić  albo co wybudować???

• Dodaj nową pozycję...
v