Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

z tym dofinansowaniem to jeszcze nic pewnego nie ma co sie podniecac. Jak zrobia tak jak pisza w topie to żadna to rewelacja. Trzeba czekac az wyjda jakies rozporzdzenia i wtedy bedzie sie myslec :blink:

Opublikowano

mam przyznany ładowacz czołowy o udżwigu 1500 kg lecz chciałbym kupić o ładowności 1600 za tą samą kwote .czy moge to zrobić bez aneksu?

Opublikowano

mam przyznany ładowacz czołowy o udżwigu 1500 kg lecz chciałbym kupić o ładowności 1600 za tą samą kwote .czy moge to zrobić bez aneksu?

chyba możesz bo zwiększasz mniej niż 10 % w twoim wypadku 10% to 150 kg wiec powinno być oki

Opublikowano

potrzebuje informacji. Kto wie jak odblokować arkusz zestawienia rzeczowo - finansowego operacji wniosku na modernizacje bo jest chroniony? Jak ktoś zna hasło to proszę o info. Pozdrawiam Paweł.

Opublikowano

pewnie prędzej niż w kwietniu naboru nie ogłoszą z jednej prostej przyczyny te skur...... nie mają kasy i przepychają ją(bo to kasa unijna ) z jednego działania na drugie, tam gdzie pali się grunt pod nogami to rzucają. Sam złożyłem wniosek o płatność 28 grudnia 2009 i jak na razie cisza, a wiem że nie którzy po miesiącu mieli już kasę na koncie.Ostatnio wziąłem swoją umowę w rękę i jest tam taki fajny zapis.Ze jak złoży się wniosek o płatność to zwrot kasy i wszystko będzie w nim grało ,może się wydłużyć pow 3 mies, a dokładniej jest zapis ze dadzą jak będzie dostępna....Szkoda gadać, a my jak składaliśmy to wszystko musiało być ok bo tak to wniosek od razu do kosza, wystarczyło tylko jednego załącznika zapomnieć.A oni mogą robić co chcą.

Opublikowano

a z tymi co dostali decyzje odmowną z powodu braku kasy,nic sie nie zmieniło?miałem nadzieje że znajdą jeszcze dodatkową kase i dają wszystkim którzy złożyli prawidłowo wniosek.sprawiedliwości nie ma żadnej nie którzy dostali kase dwa razy a nie którzy wcale bo nie mają szczenścia w losowaniu.

Opublikowano

a z tymi co dostali decyzje odmowną z powodu braku kasy,nic sie nie zmieniło?miałem nadzieje że znajdą jeszcze dodatkową kase i dają wszystkim którzy złożyli prawidłowo wniosek.sprawiedliwości nie ma żadnej nie którzy dostali kase dwa razy a nie którzy wcale bo nie mają szczenścia w losowaniu.

Zależy w jakim regionie składałeś wniosek bo w wlkp mówili że napewno dla wszystkich nie starczy, a z tym kolego masz racje że ci którzy już skorzystali powinni być na końcu listy.

Opublikowano

Wielkopolska realizują wnioski szybko, jutro podpisanie umowy wreście, nr 19XX :P

To w waszych województwach ładnie to idzie a nie to co w Pomorskim :unsure: nr 44x i dziś przyszła informacja o przedłużeniu rozpatrzenia wniosku do 30 czerwca, no i jak tu człowiek ma się nie denerwować ;)

Opublikowano

W tych wojewudctwach nie ma już kasy na modernizacje gospodarst rolnych:

-zachodnio - pomorskie

-wielkopolskie

-lubuskie

-warmińsko - mazurskie

-pomorskie

A skąd masz te informacje, bo z tego co mi wiadomo to w warmińsko-mazurskim ma być nowy nabór na 100%

Opublikowano

To w waszych województwach ładnie to idzie a nie to co w Pomorskim ;[ nr 44x i dziś przyszła informacja o przedłużeniu rozpatrzenia wniosku do 30 czerwca, no i jak tu człowiek ma się nie denerwować ;[

To faktycznie wolno to im idzie i nie dziwie się że człowiek się denerwuje, aż sam jestem mile zaskoczony że u nas tak się pobierają ale to dobrze bo maszyny na wiosnę potrzebne.

Opublikowano

Może troche nie na temat ale mam zamiar złożyc wniosek na Prow MGR jezeli bedzie nabór w tym roku ale jestem z łódzkiego więc raczej będzie.. Ale również zlozylem wniosek o restrukturyzacje gdzie max zwrotu jest 50 tyś.. i podobno składając na tamten program nie można juz korzystać z Prow .. Ktoś może o tym coś słyszał?

Opublikowano

To w waszych województwach ładnie to idzie a nie to co w Pomorskim ;[ nr 44x i dziś przyszła informacja o przedłużeniu rozpatrzenia wniosku do 30 czerwca, no i jak tu człowiek ma się nie denerwować ;[

Tak samo na śląskim :/ numer 41X i dostaliśmy pismo o przedłużeniu rozpatrywania :/ a pierwsze poprawki były w listopadzie :/

Opublikowano

Kolego Figo ile miałeś poprawek???I jak to się odbywało czasowo???Tzn. ile czasu mineło od pierwszej poprawki do podpisania umowy????

Poprawek miałem jedną dokładnie nie pamiętam kiedy, ale było to chyba 5 m-c temu. I po złożeniu brakujących dokumentów wczoraj dostałem tel. od prowadzącego, żebym dziś przyjechał podpisac umowę.

Opublikowano

wiem że z innej beczki , ale chciałbym sie zapytac jak długo trwa przesąłnei przez warszawe kasy , bo na początku stycznia miałem wniosek wysłany z ar z poznania do ww i dzis już mamy 9 luty i kasy nie mam jeszczę

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Orientuje się ktoś może kiedy będą kolejne nabory na MGR w kujawsko-pomorskim?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez TomZet
      Witajcie. 
      Z tego co udało mi się do tej pory wyczytać od 2023 zasady przyznawania premii dla młodego rolnika ulegną znacznym zmianom. 
      Pierwsza z nich to powiększenie dotacji z 150 na 200 tysięcy. 
      Kolejna bardzo ważna, ale chyba jeszcze nie potwierdzona to brak wymaganej ziemi. Do tej pory rolnik musiał w ciągu 9 miesięcy od otrzymania pozytywnej decyzji powiększyć gospodarstwo do minimum średniej województwa lub kraju.  Dzisiaj wiemy, że najprawdopodobniej ten wymóg niknie, zostanie zastąpiony nieco większą niż dziś wielkością ekonomiczną gospodarstw. 15 tysięcy euro. 
      Co sądzicie o tej zmianie? 
    • Przez karolr2
      Witam chcę założyć nowy temat poświecony modernizacji małych gospodarstw na terenach południowowschodniej części Polski.Słuchałem dzisiaj ministra Kalemby i podobno sie szykuje jakaś dla nas pomoc.Jeśli ktoś coś wie to proszę niech się wypowie w tym temacie. Z tego co wiem ja to ma być pomoc dla gospodarstw o wielkości średniej wojewódzkiej ilości posiadanych ha
    • Przez Roki212
      Skoro wysartowała nowa kampania to niech będzie i nowy temat z tym związany, nie ma co zaśmiecać tego z 2024 problemami i zapytaniami jeśli chodzi o aktualny nabór  
    • Przez Celownik07
      Panowie i Panie, 23 października rusza wspomniana interwencja.
      Jak ktoś zainteresowany to temat będzie temu służył. Uruchamiam go bo ... Jestem zainteresowany i chętnie będę wymieniał się informacjami. Mnie interesuje zakup rozsiewacza wapna rcw dla gospodarstwa do 10ha a który mógłby posłużyć również na uslugi- u mnie w okolicy ciężko o takowe.  Gospodarstwo na naturze 2000 dodatkowy punkt. Minimalna liczba punktów to 6. W załącznikach co można zakupić. Grupa rolników (min.3) dofinansowanie do 80%, pojedynczy rolnik do 65%. Min. Wartość zakupu 20kPLN.  Biorę po 200zl i słucham Państwa!. 

Po weekendzie powrzucam informacje jakie uda mi się znaleźć w necie. Dla mnie świeży temat, którym się jeszcze nie interesowałem.
    • Przez jarekvip99
      Ile po wzieciu młodego rolnika moge sprzedac maszyne zakupiona z tej dotatcji? zmieniam ciagnik i mysle o wiekszej

• Dodaj nową pozycję...
v