-
Podobna zawartość
-
Przez BatonKN
Witam. Po zakupie kombajna John deere 1075 właściciel dał mi do niego luzem też jakieś częśći, które nie wiem gdzie je zamontować.
Wiem że te palce co nad wytrząsaczami to trzeba do nich zacisków, ale nie posaiadam zacisków i musze kupić. Ale nie wiem do czego te 2 blachy oraz te (niby widły) gdzie to zamontować? Zdjęcia poniżej:
-
Przez BatonKN
Witam. Mam pierwszy sezon tego kombajna (John deere 1075) i mam pytanie mianowicie jak ustawić kombajn by czysto młócił? Jetem po pierwszych dniach koszenia i zboże w zbiorniku nie jest zbyt czyste, to kłóska się pojawiają to kawałki słomy. Jak ustawić sita odpowiednio, jak ustawić wiatry? i gdzie się wiatry ustawia? Czy to sa te 2 pręty zaraz przy młynku? Do czego służy pokrętło nad tylnik lewym kołem co jest narysowany złów i zając? Niech ktoś mi napisze jak ten kombajn ustawić aby było czyściutkie zboże:) Chodzi o pszenice, owies, żyto i pszenżyto. Proszę o szybkie odpowiedzi:).
-
Przez BatonKN
Witam. Mam pytanie. Jak ustawić wiatry, aby zboże było jak najbardziej czyste?
Jak ustawić te 2 dźwignie znajdujące się na zdjęciu? (Wiem ze one są od tego na które sita ma bardziej wiać, ale nie wiem czy są dobrze ustawione bo zboże nie było czyste w tamte żniwa i chce już wiedzieć na przyszłość
Prośże o odpowiedzi jeśli ktoś wie jak to ma być ustawione. Pozdrawiam:)
-
Przez TopAgroPlus
Witam
Mam pytanie ile czynnika wchodzi do układu klimatyzacji w John Deere 7730 i dlaczego zamarza rurka niskiego ciśnienia przy sprężarce?
-
Przez TopAgroPlus
Witam mam pytanie Ile czynnika r134a wchodzi do tego układu? I czy ktoś ma może spis ilości tego czynnika do innych maszyn rolniczych?
Tak wiem że można zrobić to za pomocą manometrów ciśnienia ale tu liczy się też dokładność a nie dobijanie na oko>
-

Rekomendowane odpowiedzi
Ares 710RZ - uszczelka zaworu przelewowego
Claas Dominator 88s