MrZloty95

Ford 8630 nie chce jechać do tyłu

Polecane posty

nik23    2

Ale jak jedziesz pod górę z obciążeniem wysokim biegiem to sprzęgło ślizga? Czy nie?


Jeżeli pomogłem klik zielona strzałka, to nic nie kosztuje a daje motywacje do pomocy dalej.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
MrZloty95    4

do przodu jeździ i się nic nie ślizga a do tyłu nie da radę ruszyć słychać że bieg wskakuje ale nie rusza i jeszcze błąd wyskakuje na wyświetlaczu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

nik23    2

Ta skrzynie stosowano w new holand chyba tam jest bodajże kilka sprzęgieł sterowanych elektrohydraulicznie a sama skrzynia składa się z dwóch skrzyni. Szczerze mówiąc nie mam pojęcia co to za usterka. A jaki błąd ci wywala? Jeżeli coś złe napisałem odnośnie skrzyni proszę o poprawki. Nie miałem nigdy styczności z fordem

 

 

A błąd ci wyświetla na wyświetlaczu w kabinie kod? Np 15? Jak w nh? Czy jak bo naprawdę niemialem styczności z Ford


Jeżeli pomogłem klik zielona strzałka, to nic nie kosztuje a daje motywacje do pomocy dalej.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mtracz    73

Robiłeś kalibrację skrzyni?

Edit:

Może by zmienić tytuł tematu bo w ogóle nie wiadomo o co dokładnie chodzi bez otwarcia.

Edytowano przez mtracz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Profil usunięty   
Gość Profil usunięty

Tytuł tematu poprawiony, a autor otrzymuje ostrzeżenie na podstawie pkt. 1.5 taryfikatora ostrzeżeń.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
nik23    2
http://newholland-ford.fsl.pl spróbuj tam poczytać co nieco albo zapytać o twój problem. Mi nieprzychodzi nic do głowy jak ci pomóc.

Jeżeli pomogłem klik zielona strzałka, to nic nie kosztuje a daje motywacje do pomocy dalej.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
michal1993    422

Napisz do użytkownika @mariusz(ZDUN) może on Ci coś poradzi.


Moje sprzęty:
- Władimirec T 25 A2
- MTZ 82
Jeżeli pomogłem kliknij na zieloną strzałkę w rogu mojego postu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
6004jh    0

siema

posiadam też forda 8630 i mam identyczny problem jak ty.

jak ciągnik jest zimny to troche coś tam cofnie ale zaraz wyświetlacz zaczyna migsć i już nie cofa, przy większym biegu coś tam ciągnie do tyl ale najwyżej do metra cofni i też nie mamy pojecia bo biegi słychać jak zmienia . olej w skrzyni jest, nawet filtry powymienialośmy ale to nic nie dało . dzwoniliśmy do speca z mazowsza który sie zajmuje zachodnimi maszynami to powiedział że to mogą być tarcze pozdzierane albo sprzęgiełka zepsute ale ciągnik trzeba był by zawieść pod Warszawe , a ja z pod Kłodzka jestem też troche lipa. serwis new hollanda nie daleko mnie sie znajduje, prawde mówiąc nie wiem czy sie nie opłaca do niego brać , powiedzą pewnie z 20 tyś albo nawet i więcej . kiedyś wogóle nam biegi ne wskakiwały ani do przody ani do tyłu zadzwoniliśmy do serwisu new hollanda który sie znajduje ne daleko mnie , przyjechało dwóch magików jeden do ciągnika weszedł cos tam niby robił drugi podeszedł do ciągnika i poodłanczał przewody które sa za schodkami koło akumulatora popsikał 2 razy WD-40 , podłączył wszystko z powrotem . wszystko zaczeło działać i skasowali nas 800 zł .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
6004jh    0

u mnie w ciągniku wyskakuje na wyświetlaczu H 6 i miga bez względu czy będe redukował biegi czy zwiekszał cały czas tak miga na wstęcznym

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
MrZloty95    4

Tak tak to powinny być zawory znajdują się one pod gabiną przy akumulatorze trzeba je wyczyścić,jeżeli jest tam ktoś u ciebie kto naprawia new holland'y powinien zrobić to bez problemu :D Zajrzyj na mój kanał na youtube:http://www.youtube.com/channel/UC72S_sUcAcf1h0Mp79KXZ1Q

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
6004jh    0

ale o to chodzi że słychać w skrzyni jak biegi przełancza. powiedz mi jaki u cb płond na wyświetlaczu wyskakiwał ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
6004jh    0

na desce żadna kontrolka nie świeci,do przodu z biegami żadnych problemów nie ma bo normalnie jezdzi

tak jak pisałem wcześniej z tymi zaworami kiedyś mieliśmy problem , wtedy anie do przodu ani do tyłu nie wchodziły.

a tobie na wyswietlaczu też H 6 migało jak przestał jezdzić ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
6004jh    0

ok dzięki za fatyge :) jak bedziesz miał ciagnik zrobiony to napisz co tam było u Ciebie :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
muflon19    0

Tarczki nie będą miały winy u ciebie bo w tej skrzyni masz 2 kosze. 1 od biegów parzystych drugi od nieparzystych i wstecznego(chyba tak jest) Jeżeli były by winne tarczki to nie jechał by do przodu na tych biegach co na tym samym koszu. Bo jak mniemam do przodu jedzie normalnie bez zastrzeżeń? Też zacząłbym od zaworów.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
farmer1975    6

Witam,wymieniona jest cewka i już działa :D

 

Witam, u mnie był też ten sam problem i nie chciał jechać do tyłu, błąd H6. Możesz powiedzieć którą cewkę wymieniłeś?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
kizak    477

   Pisz na prywatną wiadomość,to się prędzej doczekasz odpowiedzi ,przynajmniej od razu widzi,a tak na marginesie to szukaj w necie pdf niepłatnego katalogu,obojętnie w jakim języku.Powodzenia :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez Bartek1231
      Witam
       
      Chciałbym założyć do kirowca k700a silnik ok 500KM z Mana mam pytanie czy skrzynia biegów to wytrzyma? I drugie pytanie wiem że kirowiec wychodził też w wersji 6x6 czy zwykłego kierowca da się przerobić na taką właśnie wersję 6x6 bez zakładania oryginalnego mostu środkowego? 
    • Przez dawid18913
      Witam, jak wymontować pompę z tego ciągnika, czytałem na innym wątku że z całą podstawa z kołem zębatym, odkręciłem dwie sruby od dołu, jedna z góry i widzę że jest jedną z tyłu ale bez nakrętki niby żadna sruba już nie trzyma a pompa nadal nie chce zejść
    • Przez Wojtek
      chciał bym sie dowiedziec troche na temat t150k a dokładniej jak sobie radzi na ciezkich i górzystych polach, czy silnik łatwo traci obroty i sie szybko dusi pod górki i czy jest awaryjny
    • Przez Qwerty12
      Witam, w jcb fastrac 155-65 mam problem z amortyzacją, poziomowaniem tylnej osi. Siłowniki są całe schowane, Ciągnik "siedzi" maksymalnie na dole. Jakie mogą być przyczyny?
    • Przez Qwerty12
      Witam, w fastracu 155-65 na wyświetlaczu prędkości wyświetla się błąd tak jakby "proC" lub "proG". Co on oznacza? Jak go skasować? W tej chwili nic nie można przełączyć na wyświetlaczu, cały czas wyświetla się błąd. 
×
×
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj