Skocz do zawartości
Zaloguj się, aby obserwować  
nitek

zablokowany WOM mtz

Polecane posty

nitek    0

Witam, mam problem z womem w swoim mtz, tzn, był nieużywany od pół roku, a teraz jak włączam nie włącza się.

Jak włączam wom to nic się nie dzieje i nie można nawet ruszyć ręką wałka

jak wyłączę wom, to wałek chodzi luźno,

 

na regulacje taśmami nie reaguje, gdzie szukać przyczyny ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Profil usunięty   
Gość Profil usunięty

W przeniesieniu napędu, począwszy od sprzęgła do samej końcówki WOM.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
seweryn20    679

A nie wyłączyłeś go czasem na przełączniku zależne niezależne lub 540/1000?

Edytowano przez seweryn20

BEDNARY 2017... w końcu zobaczyłem :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

johenek    3

U mnie tak się dzieje jak przerzuca się z zależne niezależne lub 540/1000 i się nie pchnie do końca


KPK Kumurun Team

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
1410    9

Pewnie stoi na luzie między 540/1000,albo wlącz fajchę koło siedzenia

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
nitek    0

jutro spróbuje przestawić pod skrzynią, a jak się przestawia zależne i niezależne ? :unsure:

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Junkers    42

Miedzy nogami zaraz przed siedzeniem masz dzwignie, w lewo zalezne a w prawo niezalezne540/1000.

Edytowano przez Junkers

KPK Kumurun Team
"Polak jak se chce, to se kurde potrafi" F.Kiepski
Prawidłowo użytym młotkiem i przecinakiem możemy naprawić nawet zegarek.
Belarus 952.4 - U C-330

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

Zaloguj się, aby obserwować  

  • Podobna zawartość

    • Przez benio1967
      Witam,zakupiłem renault 133-14 z 1985 roku i ma on zablokowany przedni napęd tzn.cały czas jest załączony i nie można go wyłączyć dżwignią. Może ktoś miał taki problem,jak rozbierać tą przystawkę pod skrzynią.Proszę o porady.
    • Przez Bartek23473
      witam mam pewien problem z moim john deerem jest on zablokowany na obrotach tam mi powiedział poprzedni własciciel wiecie jak go odblokować?
    • Przez strawbery
      Mam problem z mf 5445 cofają do tylu tak jak by się zablokował tylny rewers bo ani go sprzeglo ani rewes go nie rozlaczyldopiero go zgasilem na biegu. Może ma ktos pomyśl co mu może być ???
    • Przez kamildeutz
      Witam przeglądając internet natchnąłem się na pytania, informacje o tym że niektóre ciągniki jak np fendt miały blokowane skrzynie, Posiadam agrostara 6.11 i w ciągniku jest 5 biegów na gałce a w danych technicznych 6 po rozmowach z innymi właścicielami niektórzy mają 6 inni tak jak ja 5, jeszcze inni mają 5 na gałce a 6  bieg jest normalnie na swoim miejscu że można go włączać tylko nie jest podpisany. Moje pytanie czy ktoś odblokowywał takie coś ? to samo pytanie może dotyczyć również innych serii takich jak dx. Jadąc ciągnikiem brakuje jednak mu trochę prędkości porusza się około 30km/h.
    • Przez mateusz7745
      Witam mam zablokowany 4 bieg w deutzu agrotronie rok ciągnika to 1998 ktoś podpowie jak to odblokować, czy dam radę sam czy trzeba mechanika 
×