Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeśli potrzebujesz koparki to kup ostrówka lub białoruś. Ładowacz nie bardzo nadaje się do kopania, szczególnie na długim ramieniu chyba, że w piachu. Nadmienię, że do koparki można dokupic chwytak i masz niezależny ładowacz gdzie nie potrzeba ciągnika. Wiem co mówię bo miałem białoruśkę budowlaną z chwytakiem teraz mam ostrówka.

Opublikowano (edytowane)

Kopał: będę te 100m max fosy czyścił, alb parę cm skarpy przy drodze przygładzę. Oglądałem to wszystko i to ani ładowarka ani koparka bo małe ramię i a gabaryt duży. A tu masz obrotową końcówkę do tego jeszcze wysuwane ramię choć raczej nie szalałbym z różnymi rzeczami.

Edytowane przez Marcin349
Opublikowano

białoruś ??? praktyczne to jest bo niepotrzebujesz ciagnika przejedziesz przez sterte gnoju ale ta hydraulika to porazka !!!

UNHZ super maszna bbb.zaawosowana technika jak na tamte lata wiem bo sam mam oba sprzety to niebo a ziemia do rowów to czerpakową wekopiesz tylko ząbki z grubera dospawać to gryzie pięknie

polski cyklop daleko ma do tego 750

Opublikowano

Panowie i Panie

Potrzebuje na gwałt zdjęcia rozdzielaczy a dokładniej rurek jak są podłaczone w cyklopie, bo to co ja mam a to co jest w katalogu nie co się różni!

Mógłby Ktoś mi w tym pomóc !???

Opublikowano (edytowane)

Ktoś mi podpowie jak to Wszystko czytać ???

no bo

P - zasilania

T - Powrót

A i B - wiadomo

wiec wg resztek rysunków jakie się ocaliły wynika że tak jakby P i T były ze sobą zamienione, kolejna sprawa prawie w każdym jedynm rozdzielaczu P jest zawsze od strony zaworu (przelewowy ten którym ustala się Ciśnienie)

kolejna sprawa to wg katalogu również wychodzi że należałoby podłączyć -> pod T zasilanie a pod P powrót....

Pytam

bo wywaliło mi uszczelniania na pompie nie mam możliwość wyregulowania Ciśnienia w UNHZ i po zamontowaniu Manometrów dzieje się taka sytuacja że w momencie kiedy dźwignie nie są używane ciśnienie jest na poziomie 50BAR a powinno być na poziomie 20/30 (mowa o gorącym oleju)

Dlatego Prosiłem i Proszę o wstawienie zdjęć rozdzielaczy z UNHZ750

post-25969-0-14984600-1417801977_thumb.jpg

post-25969-0-78597900-1417801985_thumb.jpg

Edytowane przez jarucki
Opublikowano

Panowie i Panie

Potrzebuje na gwałt zdjęcia rozdzielaczy a dokładniej rurek jak są podłaczone w cyklopie, bo to co ja mam a to co jest w katalogu nie co się różni!

Mógłby Ktoś mi w tym pomóc !???

Ktoś mi podpowie jak to Wszystko czytać ???

no bo

P - zasilania

T - Powrót

A i B - wiadomo

wiec wg resztek rysunków jakie się ocaliły wynika że tak jakby P i T były ze sobą zamienione, kolejna sprawa prawie w każdym jedynm rozdzielaczu P jest zawsze od strony zaworu (przelewowy ten którym ustala się Ciśnienie)

kolejna sprawa to wg katalogu również wychodzi że należałoby podłączyć -> pod T zasilanie a pod P powrót....

Pytam

bo wywaliło mi uszczelniania na pompie nie mam możliwość wyregulowania Ciśnienia w UNHZ i po zamontowaniu Manometrów dzieje się taka sytuacja że w momencie kiedy dźwignie nie są używane ciśnienie jest na poziomie 50BAR a powinno być na poziomie 20/30 (mowa o gorącym oleju)

Dlatego Prosiłem i Proszę o wstawienie zdjęć rozdzielaczy z UNHZ750

Kolego to potrzebujesz zdjęcia z cyklopa czy unhz bo zgłupiałem. W jednym poście piszesz o cyklopie w drugim o unhz.

Opublikowano

Witam, odświeżę trochę temat. Chciałbym żeby wypowiedziały się osoby który pracowały na zestawie UNHZ 750 + ursus c-330. Przy jakich obrotach ciągnika optymalnie śmiga ładowacz (głównie będzie ładował piach i zimie, obornika nie będzie widział)? Co więcej silnikowi sprawia problemu c-330 taki ładowacz unhz 750 czy rozrzutnik na  którym są 3 tony obornika?

Opublikowano

Witam :)
Mam pytanie odnośnie cyklopa . Czy na szerokości ( od budynku do ogrodzenia) 7 m da się swobodnie pracować czyli załadować rozrzutnik bez obawy uszkodzenia czy o budynku czy to ogrodzenia ?