Motyl czy lej?
-
Podobna zawartość
-
Przez PatrykReich
Witam, posiadam rozsiewacz nawozów axis 20.2 M W+EMC. Mam problem z dokładnością wysiewu, komputer Quantrom A pokazuje że podczas siewu jedna komora ( lewa) jest więcej otwarta od drugiej ( o 20-30 na skali), nie jest to spowodowane niedrożnością zasuwy. Nawóz z lewej strony ubywa znacznie szybciej. Na 2000 kg z lewej ubyło wszystko, natomiast w prawej zostało 135 kg nawozu. Problem w tym że nie dzieje się tak zawsze, tylko raz na 4/5 rozsiewaczy. Tarcze wagowo są identyczne ( S4). Zasuwy praktycznie też się idealnie otwierają, sprawdziłem to dzis. W czym może być problem ? Proszę o pomoc
-
Przez Mariusz15
witam od nie dawna stałem się posiadaczem rozsiewacza rcw 3 taśma gumowa napęd talerzy od wałka przekaźnika mocy kupiłem go do siania wapna ale zastanawiam się jak by się nim siało nawóz na ile metrów precyzyjnie da rade rzucić? do tej pory nawozy siałem zwykłym lejkiem jedno tarczowym
-
Przez SWITCHER
Witam.
Zakupiłem ostatnio taki sprzęt jak w temacie:).
Poszukuje instrukcji obsługi do komputera i rozsiewacza.Najlepiej w języku polskim lub angielskim.
Jęsli ktoś cos takiego posiada to proszę o pomoc.
mój mail: tatara16@wp.pl
Pozdrawiam
-
Przez keeway
Witam jestem na kupnie rozsiewacza do nawozów na 4hektary czy taki rozsiewacz będzie lepszy od lejka polskiego
-
Rekomendowane odpowiedzi
Ursus C-330 i rozsiewacz lej