-
Podobna zawartość
-
Przez Olik
...A mianowicie chciałbym zdjąć blokadę predkości w DF k100 bo pełną prędkość (45 km/h) uzyskuje on przy 1900 obr/min a przy 2400 obr/min rozwijał by on zawrotne 50 km/h.
Gdzie się z tym udać?? A może ktoś zna sposób na samodzielne podjęcie się tej czynności?? Proszę o podpowiedzi, może ktoś już to robił??
PS: Chce to zdjąć bo do najdalszego pola mam 30 km a zawsze 5 km/h to trochę szybciej
Z góry dziekuje za podpowiedzi
-
Przez kielbasa
witam was, mam takie pytanko, może ktoś to robił, a mianowicie mam C328 @ C330. problem tkwi w wymianie przedniej ośki. najbardziej pasowałoby mi kupić tą od m'ki albo od c330 okrągłą. jak jest z mocowaniem tych nowszych osi? podejdzie pod to stare od c328 czy trzeba będzie coś wymieniać(jak tak to konkretnie co?) z góry dzięki za odpowiedź. btw. nie znalazłem pasujących tematów pod moje zapytanie, tak więc o ile takie istnieją to prosiłbym o link.
-
Przez bartas616
ostatnio posypała mi się zwolnica przednia. Prawdopodobnie główną przyczyną było źle założone łożysko N310 (2310K element nr 47). Bieżnia zewnętrzna nie była wcisnięta do konca i wałki chodziły po jej połowie. Wcisnąłem nowe bieżnie od łożysk element 49 i dokręciłem korpus el. 57. Między korpusem a bięznią mam luz ok 4 mm. Tu moje pytanie czy luz ten można wyeliminować usuwając blaszki pomiędzy korpusem a pokrywą el 59 ?
schemat montażowy
miejsca luzu
miejsce gdzie jest luz
Blachy regulacyjne
-
Przez Rafal2004
Witam
Mam taki problem kilka dni temu zmieniłem olej w przedniej osi i teraz po włączeniu przedniego napędu przy skręconych kołach zaczyna coś trzeć, skrzypiec (trudno to nazwać) kiedy jadę prosto tego niema. Jak wyłączę napęd wszystko jest normalnie.
Proszę o pomoc :-)
-
Przez Gość
Witam.
Oglądałem ostatnio case'a farmalla 95A i zauważylem że ma on zwolnice jak w szesdziesiatkach i nie tak jak juz w innych ze prosty most. I tu kieruje pytanie czy jest to dobre rozwiąznie i czy nie było by pozniej z nimi problemów..
-

Rekomendowane odpowiedzi
Kubota Bulltra B1-17
Agregat