Skocz do zawartości
Zaloguj się, aby obserwować  
Aroo22

MF 6140 przedni napęd

Polecane posty

Aroo22    6

Witam. Mam problem, w moim MF6140 podczas orki nagle przestał działać przedni napęd.

Dodam, że kontrolka na pulpicie sie świeci i gaśnie po 14km/h. Wałek się kręci, blokada mechanizmu takze działa. Może wiecie co moze byc przyczyną i jak naprawić?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
witek88    0

Tak jak Ci przedmówca napisał, frezy na przednim moście, spotkałem się też z przypadniem zerwania "ząbków" na traczkach w koszu przedniego napędu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

Aroo22    6

Witam.Znalazłem problem w przednim moście,a mianowicie wałek atakujący został ukręcony przy wyjściu z obudowy,a wałem napędowym.Potrzebne namiary na części używane,bo nowe 3500 zł - wałek i koło talerzowe.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
witek88    0

Ktoś na forum pisał że to naprawiał (przyspawując końcówkę do wałka przekaźnika c360), ale zależy który rodzaj frezów masz.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Aroo22    6

Witam:Długo nie pisałem,bo niedawno zabrałem się za remont a mianowicie;regeneracja wałka atakującego dospawanie końcówki i frezowanie 150 ,tulejki uszczelniacze 400,tulejowanie 300 plus olej i własna robota.Zobaczę czy regeneracja długo wytrzyma ale myślę ze zate pieńądze warto ,jeśli nie pozostaje orginał.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
aro321    16

jakby ktoś potrzebował to mam na sprzedaż tuleję (łącznik) która łączy wał napędu przedniego mostu za 100 zł

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

Zaloguj się, aby obserwować  

×