Objawy uszkodzonego tłumnika drgań skrętnych.
-
Podobna zawartość
-
Przez Mateuszz92
witam , mam problem ze wspomaganiem w zetorze. Dokladnie chodzi mi o tłumik drgań, może ktos wie jak sprawdzic czy jest dobry??? bo u mnie jest taka sytuacja, że tłumik można zsunąć ręką ale juz go rozciągnąć nie można. trzeba użyć duzej siły.. czekam na odpowiedz i z góry dziekuje
-
Przez Hiddenly
Witam koledzy czy to normalne że po pracy ciągnikiem u dołu tlumnika zbiera się trochę oleju dodałem zdjęcie
Dodam że tłumnik lata jak "pi**a"
2 pytanie jak tan tłumnik przykręcić żeby się ładnie trzymał a nie latał jak ...
PS. Zdjęcie 1 lepsze z internetu
Uważaj na słówka
-
Przez Stach42
Witam kupiłem Zetora 6245 ale nie ma on tego siłownika-amortyzatora drgań z lewej strony (patrząc z przodu).I tu moje pytanie do kolegów czy powinien on byc zamontowany czy można pracować bez niego?Zetor ma serwomechanizm.
-
Przez karp86
Panowie mam pytanie, czy tłumik/amortyzator drgań do Zetora 7245 jest rozbieralny? A jeśli tak to w jaki sposób? Przyznam się że kręciłem i próbowałem go podejść z różnych stron ale nie podołałem.
Pytam bo mój się zaciął - dam radę go ruszyć tylko w jedną stronę, a i to z dużym oporem. Zanim kupie nowy chciałbym sprawdzić czy uda się naprawić ten.
Z góry dziękuję za podpowiedzi.
Zdjęcie poglądowe:
-
Przez DawidWsik
Witam, mam pytanie czy jeśli wtryski mają obniżone ciśnienie o 10 to mogą spowodować większe spalanie i stratę mocy? Czy po ich wymianie ciągnik będzie mniej palił i będzie mocniejszy. Ten co sprawdzał powiedział że zaczynają lekko lać i jeszcze rok wytrzymają
-

Rekomendowane odpowiedzi
Case mx 150 problem z jazdą
Pompa C-360