Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja też bym wybrał Claas'a. Ale Laverda też się nie źle prezentuje, od Claas'a troche odstrasza cena, ale jesli masz kase to nie zastanawiałbym sie i brał Claas'a.

Opublikowano
Ale co to jest za porównanie...kombajn Claas w ogłoszeniu kosztuje 160tys, a inne są w cenie około 50tys...oczywiście że Claas jest najlepszy z podanych przez ciebie... ;)

Okej ale teraz nie oceniajcie Claasa :D tylko inne :D

Opublikowano

ja bym wzioł claasa sam mam claasa mercator 70 dosyć stary ale spisuje sie bardzo dobrze poza drobnymi usterkami np.łożysko albo pasy ale to raczej normalne.Ale naprawde polecam claasa.Choć zrobisz jak chchesz.pozdrawiam

Opublikowano

podoba mi się ten claas od dawna od kąnd go zobaczyłem.

new holland i te inne wygląd odstrasza.

brałeś pod uwage bizona bo za ok 160tyś z 2002r

za tyle kasy można kupić porządny sprzęt.

za 220tyś nowego tc 56

Opublikowano

kombajn to pewnie jego ojciec kupuje :D stawiam na claasa,sądze ze najwieksza dostępnosć częsci do niego i spora popularnosc wiec jakby co to mozna ludzi zapytac cos z uzytkowania itp ;)

Opublikowano

Znam tego handlarza co ma do sprzedania tego 108 sl maxi. kombajn naprawdę stoi w Browieńcu Polskim. Facet sprowadza naprawde fajne sprzęty jeżeli chodzi o stan techniczny. Jest coprawda troche drozszy na tle innych handlarzy ale taki sprzęt jak ten dominator musi kosztować.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Latashi
      Cześć, jaki polecacie kombajn na 15 hektarów do 25tyś, heder do 4m z sieczkarnia i większym zbiornikiem na zboże od bizona. Oczywiście żeby w miarę łatwy dostęp do części był.
    • Przez Adamek360
      Witam. Stoję przed wyborem kombajnu zbożowego New Holland cx 8.80 lub Claas trion 650. Kombajn by kosił 300 hektarów zboże, rzepak i kukurydza w przyszłości. Teren w miarę równy jest. Cena podobna Heder w nh 7.6 m a w Claas 6.8 m. Co wy byście doradzili wybrać serwis w tej samej prasowy odległości. Pozdrawiam.
    • Przez corsar12
      Witam szukam użytkowników kombajnów Claas mercator 60 i 50 głownie chodzi mi o to jak sobie radzi claas mercator z silnikiem 4 cyl czy nie jest za slaby do tego kombajnu z hederem 3m i sieczkarnią. Wiadomo że 6 cyl było by lepsze ale w tym momencie nie ma nic godnego zakupu na ogłoszeniach, a nie moge znaleźć w sumie żadnych negatywnych opini o silnikach 4 cyl i szukam opinii prosto od użytkownika najlepiej który użytkuje taki kombajn od kilku lat.
    • Przez sfzhdd
      Który kombajn lepszy Claas Mega 360 czy Lexion 520/510?
      Interesuje mnie wydajność, spalanie i awaryjność.
      Który warto wybrać?
      Z góry dzięki za odpowiedzi.
    • Przez velFoka
      Panowie potrzebuję opinii o tych kombajnach. Planuję niedługo zakup i chciałbym wiedzieć jak te modele z awaryjnością i częściami. Co przemawia za MF a co za DF?
  • Dodaj nową pozycję...
v