Skocz do zawartości
Zaloguj się, aby obserwować  
darek1972

Hamburger z probówki?

Polecane posty

Wiadomość z agroFakt.pl

mlodyhef    143

Postęp niebywały, ale w głowach tych wszystkich doktorków to już na prawdę się wszystko przewraca. Nie wyobrażam sobie żebym jadł schabowego czy też mielonego z probówki. Co będzie z rolnikami, tysiącami zakładów i pracą dla ludzi to chyba doktorki też nie pomyśleli.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
razor275    279

Myślę że jednak jeszcze sporo czasu upłynie zanim będziemy sobie smażyć sztucznego mielonego, chociaż patrząc na niebywale szybki postęp technologiczny mam pewne obawy. Osobiście jak na razie jestem na nie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
darek1972    45

Może to dobry pomysł na wyżywienie ekspedycji kosmicznych :) Przypomina się film "Skrzydełko czy nóżka?"

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
SGRagrofarm    0

Ciekawe ile takiej chemii będziemy musieli zjeść żeby pójść do piachu. Ja na pewno tego jadł nie będę. Zakazali uboju rytualnego, teraz zakażą hodowli. Zrob mleko z próbówki i krowy będą tylko w zoo a na polach bloki albo ugory.

Edytowano przez danielhaker
błędy ortograficzne

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
kalar    7

Spokojnie panowie... żywności na świecie będzie raczej brakować biorąc pod uwagę tempo przyrostu populacji ludzkiej, więc raczej rolnictwu nie grozi upadek (piszę o skali światowej bo u nas w kraju to nigdy nie wiadomo czy jakiś debil rządzący nie wymyśli czegoś durnego). Pamiętam jak trąbiono w tv o 5 mld ludzi gdzieś 20-25 lat temu a dziś mamy już ponad 7mld - wzrost w ciągu 25 lat o 40-50% więc jeśli się utrzyma to za 25 lat będzie już 10mld - ktoś te gęby będzie musiał wykarmić więc raczej martwcie się jak zwiększyć produkcję... A to mięsko z probówki jeśli będzie tańsze zawsze można wysłać do Somalii i podobnych "rajów na Ziemi"... tamtejszym dzieciom będzie wisiało skąd ono jest, ważne że brzuchy będą pełne.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
SGRagrofarm    0

w sumie to masz racje ale poco wogule wymyslać takie coś jak można zwiększyć chodowle krów mięsnych i npo na to dawać kase rolnikom (najlepiej z polski)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
kalar    7

No u nas w Polsce problemu nie ma ale są miejsca na świecie gdzie nic nie chce rosnąć i nic się nie da hodować - dla ludzi tam mieszkających takie sztucznie hodowane mięsko to nadzieja na pełny brzuch... Inna sprawa to fakt że nikomu jeszcze w historii nie udało się zatrzymać postępu nauki - nawet inkwizycja z jej stosami i salami tortur nie dała rady uciszyć Galileusza, Kopernika i innych mniej znanych ludzi nie bojących się samodzielnie myśleć, więc nie liczcie na to że ktoś coś powstrzyma... raczej działać trzeba w tym kierunku żeby te odkrycia jak najlepiej wykorzystać.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
darek1972    45

Jak sądzicie co będzie pożywką(budulcem) dla takiego hamburgera? Bo przecież z czegoś on musi urosnąć?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

Zaloguj się, aby obserwować  

  • Podobna zawartość

    • Przez BykuxD
      Witam. Mam plan około 20 stycznia kupić 15/25 prosiąt i trzymać je na tak zwane (tuczniki) i sprzedać je w sierpniu. Chciałbym się dowiedzieć cy to się opłaci ??
    • Przez MichalDontworryboutIt
      Witam
       
      Pomysł jest taki aby hodować byki na wolnym wypasie czyli jakieś 9/12 miesięcy na polach pod gołym niebem a na te 3 zimowe miesiące w stodole.
      Ile taki byk potrzebuje pola , ile paszy/owsa/kiszonki/siana na łeb ?
       
      Dziękuję za czytanie.
    • Przez dotacja_info
      Nabór wniosków na „małe przetwórstwo” 29 września – 28 października 2016 r. Ogłoszenie znajduje się tutaj
      15 września 2016 r. w siedzibie ARiMR w Warszawie, odbyło się szkolenie pt. Zasady przyznawania pomocy finansowej w ramach poddziałania „Wsparcie inwestycji w przetwarzanie produktów rolnych, obrót nimi lub ich rozwój” objętego Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020 dla operacji polegających na podejmowaniu wykonywania działalności gospodarczej w zakresie przetwórstwa rolno-spożywczego przez rolnika, domownika lub małżonka rolnika podlegającego w pełnym zakresie ubezpieczeniu w KRUS.
       
×