Skocz do zawartości

Polecane posty

Mrzetor115    0

witam wszystkich agrofotowiczów. Problem jaki mam w swoim zetorze jest taki że pewnego dnia z pompki zaczął wyciekać płyn hamulcowy więc ją wymieniłem na nową i od tego dnia sprzęgło zaczeło ciężko działać i do tego jak się nim dłużej na sprzęgle po stoi to ciągnik sam po chwili rusza więc panowie z zetora doradzili mi żebym wymienił wysprzęglik więc go wymieniłem ale okazało się że to w niczym nie pomogło. A moje pytanie jest następujące czy ktoś z was nie miał podobnego przypadku i co pomogło rozwiązać ten problem ? dodam że zetor jest z 2006r przechodził 2000mtg i pracuje w turze

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Profil usunięty   
Gość Profil usunięty

Może coś z tarczami bo mam takiego samego zetora ale mi nic nie poszło. Tarcze od sprzęgła sa porcelanowe i cos mogło się z nimi stać?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mtracz    71

Zaczęło się od wymiany pompki to zapewne jej wina. Dodatkowo masz nieszczelny bądź zapowietrzony układ bo sprzęgło ciągnie chociaż jest wciśnięte.

Płyn zmieniałeś?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

Mrzetor115    0

tarcze to myśle że są dobre bo sprzęglają silnik z skrzynią odpowietrzałem kilka krotnie wysprzęglik i to nic a nic nie pomaga, płynu hamulcowego nie zmieniałem tylko dolałem żeby był właśnie tak myśle że ta pomka jest nie dobra a czy na częsci od oryginalne od zetora jest gwaracja jeśli tak to muszę im ją zwrócić

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Mrzetor115    0

a czy istniała by możliwość przerobienia na elektryczny wysprzeglik i czy mógł ktoś zrobić zdięcie jakie jest wysprzeglane w proximie power lub hsx

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ZYLA    66

dobrze odpowietrz hamulce poluzowujac nakrętkę na wysprzęgniku (czy jak tam się to nazywa). Wczoraj wymieniliśmy też pompkę i jest bez problemów. Tylko pamiętaj by płyn był w zbiorniczku. Jeśli chodzi o to że po czasie zaczyna sprzęgło ciągnąć, a nie widać wycieku, to może oznaczać że płyn cofa się z pompki do zbiorniczka (to było powodem wymiany pompki u nas)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
kamil0590    0

ja mam to samo w proximie plus przy 2 tys mth z turem i jak prasuje długo właśnie jak sie wszystko wynagrzewa wciskam sprzęgło a ciagnik dalej delikatnie jedzie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


  • Podobna zawartość

    • Przez robigal
      Witam
      Posiadam od niedawana MF'a 3095, jak postoi dłużej bez odpalania (ok. dwóch tygodni) to się zapowietrza sprzęgło.
      Co może być przyczyną i jak usunąć tą usterkę ?.
    • Przez tomekxwz
      mam mf 3125 przy pracy w polu gdy sie rozgrzeje ślizga mi się sprzęgło(sprawdzam to tak iz probuje go zadusić na hamulcu). gdy jest zimny zaduszę go bez problemu. były robione tarczki od półbiegu i tarcz sprzęgłowa była wymieniana
    • Przez byniom5
      Witam moze ktos mial taka przypadlosc w mf moj jest akurat 36 55 dzis rano podczas pracy w polu raptem zniknelo sprzeglo jak odpalisz na biegu jedzie nie slizga sie jednak nie wysprzegla, teraz nawet jak sie je nacisnie przy pracujacym silniku cos tam dziwnie gruchocze dzieki z gory za pomoc
    • Przez shrek
       
      mam pytanko o sprzęgło a mianowicie chodzi mi o to że sprzęgło przestało działać w moim MF 3095, nie ma zadnego oporu i nie można wrzucić zadnych biegów - ale zapalić sie da przy wcisniętym sprzęgle. w czy może byc problem ?? mogła sie zepsuć pompka od sprzegła ( jeśli takowa jest - kiedys w zetorze 5211 miałem coś takiego ale to wtedy włąsnie poszła mi uszczelka na pompce od sprzęgła ) czy to raczej może być brak oleju ?? ( jesli jest jakis odzielny zbiorniczek na niego ) z góry dzieki za za wszelkie rady i pomysły
    • Przez LukaszSZCZ999
      Witam. Posiadam fergusona 3060 i zauważyłem że na zgaszonym silniku po wciśnięciu sprzęgła zapala się kontrolka żółwia lub zająca, w zależności co jest ustawione i jeszcze jedna kontrola na panelu przy kierownicy - 2 od lewej w dolnym rzędzie , jest tam narysowany tryb a pod nim jakby dwie strzałki... Czy to normalne, że cokolwiek zapala się podczas wciskania sprzęgła na zapalonym czy zgaszonym silniku?
       
      Jak i gdzie sprawdzić ciśnienie oleju w przekładni; jakie jest właściwe ciśnienie?
       
      Bardzo byłbym wdzięczny gdyby ktoś podesłał opis kontrolek w MF serii 30xx bo na forach jest tylko od wersji 61xx...
       
      Z góry dziękuje za odpowiedz. Pozdrawiam
×