obroty bebna mlócącego dom.76
-
Podobna zawartość
-
Przez kamyk86
Poszukuje koła zębatego 18 ząbków do ustawiania obrotów bębna młócącego do kombajnu fahr m1000 .
-
Przez waldek315
Witam mam uszkodzony czujnik obrotów bębna obroty pokazywane na komputerku ale nie mogę dostać nigdzie takiego czujnika i nie wiem jaki powinien być bo nie ma na nim żadnych oznaczeń chciałem przełożyć od poziomowania hedera ale nie pasuje . Czujnik jest na 3 przewody może da radę jakiś czujnik z uniwersalnych dobrać żeby pokazywał obroty ?
-
Przez Alpha
Witam.właśnie zakupiłem osłony bębna do kosiarki rotacyjnej,bo stare już skorodowały.zdemontowałem talerz ślizgowy,pierścień dystansowy oraz talerz oporowy.zdjąłem podkładki wraz z simeringami. Teraz borykam się z demontażem piasty talerza ślizgowego.Użyłem ściągacza(ramiona ściągacza oparłem na kołnierzu piasty talerza ślizgowego,a śrubę od ściągacza na wale napędowym. Podczas ściągania wysunęła się część bębna,lecz coś blokuje bo nie da się wysunąć tego bębna całkowicie,więc jaka jest wasza rada.
-
Przez vailus
Witam. Szukałem podobnych tematów na Google i tutaj ale nie znalazłem. A mianowicie pacjent to scinacz zielonek zamet. Głównie chodzi mi o sam zespół tnący który jest właściwie taki sam jak w kosiarce rotacyjnej. A mianowicie chce wymienić osłony bebna bo już są strasznie skorodowane. Problem pojawia się przy ściągnięciu piasty osi bębna . Pytanie czy to mam od góry teraz rozebrać żeby wyjechać osią bębna wraz z obudową w dół? Czy dalej od dołu rozbierać i powinna ta piasta wysunąć się? -
Przez DanielKwiatkowski
Witam
John Deere 1570 problem z ustawieniem obrotów bębna.Nie dziala zwiekszanie zmniejszanie obrotów.Prad wszędzie jest dochodzi do sterownika i dalej nie podaje, cewka tez jest dobra. Serwis wszystko sprawdzał. Dzis przyjechał sterownik dalej to samo. Co moze byc przyczyną? Mial ktos podobny przypadek?
-

Rekomendowane odpowiedzi
Ursus c360 ciężko odpala
Rozrzutnik Czarna Białostocka 3.5T