Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, RU68 napisał:

sęs życia 

🧐    HĘĘ ?

Przed chwilą, peugeot napisał:

Nie bez sensu .

Nie znam . Znam tylko jałową . Taką jak ty prowadzisz .

4 minuty temu, RU68 napisał:

Oczywiście że w swoim mniemaniu masz >a wiesz po co bóg stworzył widły ? żeby ty i tobie podobni przerzucali to w czym widzą sens życia  

Jak możesz mi tłumaczyć co ja mam w swoim mniemaniu i skąd wiesz po co Bóg to zrobił ? To kompletny bezsens i w dodatku z bykiem .

Opublikowano
zetorki12 napisał:

Przed chwilą, RU68 napisał:

sęs życia 

🧐    HĘĘ ?

Przed chwilą, peugeot napisał:

Nie bez sensu .

Nie znam . Znam tylko jałową . Taką jak ty prowadzisz .

To pochwal się trochę i naucz mnie rozmowy na najwyższym poziomie.

Opublikowano

A co sie bede z koniem kopał ? Pogadaj z księciem z twojej parafii , a nie rolników od wiary odciągasz .

Apage satanas !

Opublikowano

Staram sie jak moge . Nie spisuj mnie na starcie na straty . Naucz mnie nauczycielu co złego katolicy robią .

Opublikowano (edytowane)
52 minuty temu, robercikj100 napisał:

Ha ha ty to pomimo że nie znasz pisma Świętego i tak będziesz się uważał za afe i omegę . Zresztą nie tylko w tematach teologicznych próbujesz zabłysnąć swoją wątpliwa wiedzą. Znasz się na polityce i ekonomi. Jesteś naprawdę gość. Nawet jak o niczym nie wiesz to i tak strugasz wariata i próbujesz wszystkim udowadniać swoją mądrość . Śmiejesz się że ktoś wyszukuje cytaty w Google a sam jedynie co potrafisz to wpisać w wyszukiwarkę parę słów  i wkleić  na forum . 

Kiedy i gdzie dałem odczuć że uważam się za alfę i omegę? Czy twoje urojenia nie mają końca?

Wyssałeś sobie z palca jakąś bzdurę że ,,W Pismie Świętym znajdują się fragmenty które trudno uznać za moralne w dzisiejszym świecie,, , więc chciałbym abyś wskazał dokładnie który fragment miałeś na myśli.

To że nigdzie indziej nie słyszałem bzdury którą tu nam próbujesz wcisnąć oznacza dla ciebie że jestem alfą i omegą? Czy oby na pewno główką wszystko w porządku? 

Nie znam się na polityce ale wiem że POpaprańcy to złodzieje kontynuujący po komunistach grabież PL i nie chce ich na oczy widzieć w sejmie, a na tą chwilę zagwarantuje mi to głos oddany na pis. Może nawet niestety na pis.

A to że jeśli ktoś ,,machania widłami,, nie liczy do kosztów produkcji w gospodarstwie to sam siebie okrada wiedzą dzieci w 3 klasie podstawówki bo nic nie ma za darmo. Nie potrzeba tu szerokiej wiedzy z zakresu ekonomi. Nie trzeba jej też aby wiedzieć że narzekanie nie zmieni ceny płodów więc jest bez sensu.

Także niczego nie próbuję udowodniać bo nie ja jestem autorem twoich herezji.

Edytowane przez damianzbr
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, RU68 napisał:

A ciekawi mnie wasze podejście do ewolucji świata czy to tak że wierzycie w Adama i Ewę  a na maturze studiach  itd głosicie ewolucję Darwina ?(w zależności oczywiście od kierunku kształcenia) 

A ty wierzysz w teorię darwina?

A mógł byś to jakoś udowodnić?

Nie ma dowodów na stworzenie świata przez Boga a tym bardziej na ewolucję Darwina. I to jest niepodważalny fakt.

Opublikowano
damianzbr napisał:

1 godzinę temu, RU68 napisał:

A ciekawi mnie wasze podejście do ewolucji świata czy to tak że wierzycie w Adama i Ewę  a na maturze studiach  itd głosicie ewolucję Darwina ?(w zależności oczywiście od kierunku kształcenia) 

A ty wierzysz w teorię darwina?

A mógł byś to jakoś udowodnić?

Nie ma dowodów na stworzenie świata przez Boga a tym bardziej na ewolucję Darwina. I to jest niepodważalny fakt.

No to już coś , tylko teoria ewolucji nie twierdzi że tak było napewno a religia jest absolutnie pewna swych twierdzeń .

Opublikowano
6 minut temu, damianzbr napisał:

No jak nie ma dowodów? A Michael Jackson? Toż to dowód pierwsza klasa, tak w jednej kategorii jak i drugiej.:viktoria:

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, peugeot napisał:

No to już coś , tylko teoria ewolucji nie twierdzi że tak było napewno a religia jest absolutnie pewna swych twierdzeń .

Nie mieszaj religii z jednostką czyli człowiekiem.

Obejrzałeś ten filmik z fb od którego się zaczęło?

Jeśli nie to wróć się do niego prześledź i pomyśli o czym może mówić ten ojciec gdy wspomina że dzieją się dziwne rzeczy aby nie zdążyli do spowiedzi.

Później pomyśl czy ty jako jednostka nigdy nie słyszałeś a może nawet nie doświadczyłeś osobiście tych różnych rzeczy w okolicznościach gdzie ktoś np. przekraczał granicę po między ciałem a duszą.

Człowiek jest autorem teorii ewolucji i nie twierdzi że tak było na pewno, ale religii nie stworzył a mimo to coś go utwierdza w słuszności wiary w nią.

Religia może sobie być absolutne pewna, ale to jest kwestia czy my ludzie w nią wierzymy czy nie.

Opublikowano
damianzbr napisał:

2 minuty temu, peugeot napisał:

Nie mieszaj religii z jednostką czyli człowiekiem.

Obejrzałeś ten filmik z fb od którego się zaczęło?

Jeśli nie to wróć się do niego prześledź i pomyśli o czym może mówić ten ojciec gdy wspomina że dzieją się dziwne rzeczy aby nie zdążyli do spowiedzi.

Później pomyśl czy ty jako jednostka nigdy nie słyszałeś a może nawet nie doświadczyłeś osobiście tych różnych rzeczy w okolicznościach gdzie ktoś np. przekraczał granicę po między ciałem a duszą.

Człowiek jest autorem teorii ewolucji i nie twierdzi że tak było na pewno, ale religii nie stworzył a mimo to coś go utwierdza w słuszności wiary w nią.

Podobne wydarzenia mają miejsce w innych zakątkach ziemi . Za sprawą innych często wykluczających się bogów .

Opublikowano

Tyyyy . Właściwie to czemu drążysz i czemu ta dyskusja ma służyć ? Co chcesz udowodnić ?

Opublikowano
4 minuty temu, peugeot napisał:

Podobne wydarzenia mają miejsce w innych zakątkach ziemi . Za sprawą innych często wykluczających się bogów .

A skąd ci się wzięło że innych i dlaczego nie dopuszczasz myśli że to ten sam?

Opublikowano

Ja teoretycznie dopuszczam że to może być ten sam bóg , ale powiedz to wierzącemu.

zetorki12 napisał:

Tyyyy . Właściwie to czemu drążysz i czemu ta dyskusja ma służyć ? Co chcesz udowodnić ?

Ja właśnie nic .