Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

23 Stamtąd poszedł do Betel5. Kiedy zaś postępował drogą, mali chłopcy wybiegli z miasta i naśmiewali się z niego wzgardliwie, mówiąc do niego: «Przyjdź no, łysku! Przyjdź no, łysku!»24 On zaś odwrócił się, spojrzał na nich i przeklął ich w imię Pańskie. Wówczas wypadły z lasu dwa niedźwiedzie i rozszarpały spośród nich czterdzieści dwoje dzieci.25 Stamtąd Elizeusz poszedł na górę 

23 Stamtąd poszedł do Betel5. Kiedy zaś postępował drogą, mali chłopcy wybiegli z miasta i naśmiewali się z niego wzgardliwie, mówiąc do niego: «Przyjdź no, łysku! Przyjdź no, łysku!»24 On zaś odwrócił się, spojrzał na nich i przeklął ich w imię Pańskie. Wówczas wypadły z lasu dwa niedźwiedzie i rozszarpały spośród nich czterdzieści dwoje dzieci.25 Stamtąd Elizeusz poszedł na górę 

Stamtąd poszedł do Betel. Kiedy zaś postępował drogą, mali chłopcy wybiegli z miasta i naśmiewali się z niego wzgardliwie, mówiąc do niego: Przyjdź no, łysku! Przyjdź no, łysku! (24) On zaś odwrócił się, spojrzał na nich i przeklął ich w imię Pańskie. Wówczas wypadły z lasu dwa niedźwiedzie i rozszarpały spośród nich czterdzieści dwoje dzieci. (25) Stamtąd Elizeusz poszedł na górę Karmel, skąd udał się do Samarii. 

2 krl 17 25 26

damianzbr napisał:

Czekam z niecierpliwością.

Tylko postaraj się o takie z których treści, jasno będzie wynikało że osoby postępujące w sposób w nich nakreślony, bez zastanowienia będzie można nazywać sadystami i złodziejami.

Sam jestem ciekaw co w tym PŚ nawypisywali, bo nigdy go nie czytałem.

2 krl 17 25 26

Opublikowano

Czemu nadal opluwacie Kościół i Chrystusa ? Jak wam nie pasuje , to módlcie się do grodzkiej i pozostawcie Katolików w spokoju . i tak jak co do czego to do Księdza pobiegniecie .

Opublikowano

46 minut temu, peugeot napisał:

Stamtąd poszedł do Betel. Kiedy zaś postępował drogą, mali chłopcy wybiegli z miasta i naśmiewali się z niego wzgardliwie, mówiąc do niego: Przyjdź no, łysku! Przyjdź no, łysku! (24) On zaś odwrócił się, spojrzał na nich i przeklął ich w imię Pańskie. Wówczas wypadły z lasu dwa niedźwiedzie i rozszarpały spośród nich czterdzieści dwoje dzieci. (25) Stamtąd Elizeusz poszedł na górę Karmel, skąd udał się do Samarii. 

2 krl 17 25 26

2 krl 17 25 26

Weź mi powiedz skąd ja wiedziałem że nie masz żadnej wiedzy w tym zakresie a mimo to dalej będziesz brnął w kłamstwo którym próbujesz się klarować na wielkiego ateistę posiadającego własne zdanie, wyrobione na osobistych doświadczeniach. xD

No skąd ja wiedziałem że w tym celu wykorzystasz wyszukiwarkę google oraz hasło https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=straszne+cytaty+z+pisma+swiętego

i przepiszesz toćka w toćkę coś czego sam nie potrafiłeś znaleźć a tym bardziej nie wiedziałeś o istnieniu.

Wracając do tego twojego rzekomego dowodu, ale już bez wgłębnej interpretacji kim był, dlaczego łysy, dokąd podążał itd. to niby gdzie w tym fragmencie znajdziemy wskazówki dla współczesnych wyznawców PŚ po zrealizowaniu których będziemy mogli nazwać ich sadystami i złodziejami?

Ani nie jest powiedziane że ,,owieczki,, mają przeklinać kogokolwiek a tym bardziej dzieci o zabijaniu nawet nie będę wspominał.

Śmierć poniosły z ręki Boga, nawet wysłannik Boga Elizeusz nie wiedział co nastąpi gdy ich wyklął.

Więc gdzie ten dowód o osobach które postępują jak sadyści?

Opublikowano

To jest dowód na bestialstwo boga , osoby które wierzą w jego cudowność niejako popierają to . Nie podoba Ci się sposób w jaki szukam cytatów , to twój problem . Szkoda mi czasu na wertowanie pś co zresztą nic nie ujmóje tym cytatom . Ale ty wolisz się czepiać niż dyskutować na temat , przykre to .

Opublikowano
5 minut temu, zetorki12 napisał:

Czemu nadal opluwacie Kościół i Chrystusa ? Jak wam nie pasuje , to módlcie się do grodzkiej i pozostawcie Katolików w spokoju . i tak jak co do czego to do Księdza pobiegniecie .

Że opluwają? Dobry żart.

Oni nie wiedzą jak się do tego zabrać, a mimo to już w przedbiegach stawiają na piedestale swoje umiejętności i wiedzę ateistyczną co jest bardzo zabawne wręcz komiczne.xD

Udowadniać coś o czym nie ma się zielonego pojęcia. Ja PŚ nie znam nie czytałem, ale wątpię aby ci wyżej byli wstanie udowodnić ze opinia jakie się słyszało o PŚ są opiniami wyssanym z palca.

Ale cóż, niech próbują. Zobaczymy z jakim skutkiem.

Opublikowano (edytowane)

Historia Kościoła jest bardzo nie wygodna i tego nie mówi się w kościele i nie cytuję się nie wygodnych cytatów tylko te wygodne i te przeinaczone.... Nie są to tylko cytaty bo przez lata zabijano kobiety i dzieci jak i niewolników i toczono wojny   w imię Boga powołując się na te prawa Swiętej Księgi.... 

Więc twierdzenie o miłosierdziu i wszelakiej dobroci   nie ma wiele wspólnego z tym co było w tych Księgach i co zapisała historia... 

Nie trzeba być ateista aby się natym pochylić... Wystarczy poczytać i tyle...tu nie ma mowy o jakiekolwiek interpretacji bo o zabijaniu i gwalceniu pisze się w prost 

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, peugeot napisał:

To jest dowód na bestialstwo boga , osoby które wierzą w jego cudowność niejako popierają to . Nie podoba Ci się sposób w jaki szukam cytatów , to twój problem . Szkoda mi czasu na wertowanie pś co zresztą nic nie ujmóje tym cytatom . Ale ty wolisz się czepiać niż dyskutować na temat , przykre to .

To jest scena sądu.

A winną nie jest niewinne wyzwisko, a sprawcami nie są niewinne dzieci. Gdybyś miał wiedzę w głowie a nie tylko w google wiedział byś kim był Elizeusz, co kierowało sprawcami że postanowili go zwyzywać i co oznaczało ,,przyjdź no,,

Twój przekład tego cytatu na dzisiejsze czasy wyglądał by tak:  ,,słuszny wyrok sądu jest bestialstwem,,

Edytowane przez damianzbr
Opublikowano

Ty moim zdaniem nie rozumiesz czym jest koncepcja boga , to twórca dla którego nie ma rzeczy niemożliwych , więc każdy przejaw nawet słusznej wydawałoby się kary jest albo bezsilnością albo okrucieństwem.

Opublikowano

A ty rozumiesz ? Jak taką wiedzę posiadłeś ? Ty mądrość biblioteki aleksandryjskiej posiadłeś że tylko ty masz rację ? Poproś Biedronia o rękę i żyj w swoim świecie .

Opublikowano

Powtarzam to wielokrotnie , nie jestem wszechwiedzący , wszystkie moje wypowiedzi to moje prywatne przemyślenia . Jeżeli masz inne to je masz prawo przedstawić . Ale chyba wolisz inwektywy , od rozmowy , przepraszam ale ja nie .

Opublikowano
28 minut temu, damianzbr napisał:

wiedział byś 

Zetorek osleples ? 😁😁😁😁😁

Opublikowano

To co ? Zgoda ?

2 minuty temu, peugeot napisał:

Powtarzam to wielokrotnie , nie jestem wszechwiedzący , wszystkie moje wypowiedzi to moje prywatne przemyślenia . Jeżeli masz inne to je masz prawo przedstawić . Ale chyba wolisz inwektywy , od rozmowy , przepraszam ale ja nie .

Rozmawiasz o tych przemyśleniach z bliskimi przy stole wigilijnym ? Co oni na to ? Chodzisz na groby krewnych ? Jeśli tak to w jakim celu ?

Opublikowano (edytowane)

Tak czułem . Napluć na wiarę , ale na wszelki wypadek się modlić . Się zdecyduj kim jesteś . Nowe wyznanie chcesz założyć , czy jaki cel tej paplaniny ? Wierzysz , albo negujesz .

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano

W którym momencie naplułem na wiarę . Nie modlę się . No ale skoro wiesz lepiej . Wiara i negacja wiary to nie jedyne alternatywy . Zadziwiające i zarazem przerażające jest to że ludzie z taką łatwością przypisują innym cech które nienawidzą i dzięki temu czują lepiej .

Opublikowano

A ciekawi mnie wasze podejście do ewolucji świata czy to tak że wierzycie w Adama i Ewę  a na maturze studiach  itd głosicie ewolucję Darwina ?(w zależności oczywiście od kierunku kształcenia) 

Opublikowano (edytowane)

No ty to w prostej linii od małpy . :D

Ja to nadal wierzę że ziemia jest płaska i jest w centrum wszechświata . Udowodnisz mi że nie mam racji ?

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano
1 godzinę temu, damianzbr napisał:

Że opluwają? Dobry żart.

Oni nie wiedzą jak się do tego zabrać, a mimo to już w przedbiegach stawiają na piedestale swoje umiejętności i wiedzę ateistyczną co jest bardzo zabawne wręcz komiczne.xD

Udowadniać coś o czym nie ma się zielonego pojęcia. Ja PŚ nie znam nie czytałem, ale wątpię aby ci wyżej byli wstanie udowodnić ze opinia jakie się słyszało o PŚ są opiniami wyssanym z palca.

Ale cóż, niech próbują. Zobaczymy z jakim skutkiem.

Ha ha ty to pomimo że nie znasz pisma Świętego i tak będziesz się uważał za afe i omegę . Zresztą nie tylko w tematach teologicznych próbujesz zabłysnąć swoją wątpliwa wiedzą. Znasz się na polityce i ekonomi. Jesteś naprawdę gość. Nawet jak o niczym nie wiesz to i tak strugasz wariata i próbujesz wszystkim udowadniać swoją mądrość . Śmiejesz się że ktoś wyszukuje cytaty w Google a sam jedynie co potrafisz to wpisać w wyszukiwarkę parę słów  i wkleić  na forum . 

Opublikowano

zetorki12. ,,,,wiara bez przesłanek uznanych w świecie nauki jest tylko wiarą , ale możesz w to wierzyć . Wiary się nie udowadnia bo opiera się tylko na przeczuciach , no chyba że myślisz inaczej to słucham . Ale to już wiesz , tylko lubisz płowe dyskusje , dla formalności dodam że to jest tylko moje prywatne zdanie .

Opublikowano
2 minuty temu, peugeot napisał:

płowe dyskusje ,

Jak wygląda taka ? Żółtawa jest ? 🧐

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, zetorki12 napisał:

No ty to w prostej linii od małpy . :D

Ja to nadal wierzę że ziemia jest płaska i jest w centrum wszechświata . Udowodnisz mi że nie mam racji ?

Oczywiście że w swoim mniemaniu masz >a wiesz po co bóg stworzył widły ? żeby ty i tobie podobni przerzucali to w czym widzą sens życia  

Edytowane przez RU68