Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przycichła , bo wszyscy w napięciu czekają na Twoją odpowiedź .

Opublikowano
31 minut temu, wiesiek63zmc napisał:

Czy jesteś katolikiem i czy brałeś ślub kościelny chyba że jeszcze przed maturą Odpowiedz krótko

Jeżeli ksiądz pedofil i biskup który go chroni są katolikami to to pytanie nie na miejscu

Opublikowano
30 minut temu, wiesiek63zmc napisał:

Czy jesteś katolikiem i czy brałeś ślub kościelny chyba że jeszcze przed maturą Odpowiedz krótko

A zauważ że coraz mniej ludzi decyduje się na ślub kościelny, chrzest i teraz odpowiedz dlaczego tak się dzieje? 

Opublikowano

Nie odpowiedziałeś .

4 minuty temu, PRIMO napisał:

A zauważ że coraz mniej ludzi decyduje się na ślub kościelny, chrzest i teraz odpowiedz dlaczego tak się dzieje? 

Bo matka samotna dostaje więcej kasy na dzieci , a znowu bez ślubu głupio o chrzest prosić . :D

Opublikowano

Bo ta czarna mafia nie chce ochszcić dziecka jeśli nie ma ślubu kościelnego. 

Przed chwilą, szmergiel napisał:

ktos kto tak robi to zwykla patologia

Masz na myśli tych czarnych? 

Opublikowano
5 minut temu, zetorki12 napisał:

Przycichła , bo wszyscy w napięciu czekają na Twoją odpowiedź .

Tu mnie zaskoczyłeś ale już ruszyło A ja w dobie takiego dziadostwa jakie panuje w części kościoła  nie jestem już pewien .Bo żyjąc w miarę normalnie nie piorąc kasy w banku watykańskim, nie biegając za proboszczem nie przytakując każdej parafialnej decyzji ,pracując cztery niedziele w roku i krytycznie wypowiadając się na temat tego co kościół oczekuje a co prezentuje syn twierdzi że jestem heretykiem ale sprawiedliwym😉

Opublikowano

Tak jeszcze zapytam tych niby ateistów . Czy swoich bliskich pochowacie bez mszy ?

Opublikowano

A kto deklaruje ateizm .A po drugie jak ateista może pochować kogoś bliskiego kto był katolikiem przecież to wola zmarłego która obowiązuje również ateistę 

3 minuty temu, zetorki12 napisał:

Tak jeszcze zapytam tych niby ateistów . Czy swoich bliskich pochowacie bez mszy ?

Opublikowano

No bez jaj . Co za różnica takiemu po śmierci niby ? Wola większości o niepracowaniu w niedzielę nie ważna , a le wola jednej osoby już tak ?

Zwykłe pozerstwo i tyle . Takie samo udawanie ateizmu jak przez wielu udawanie katolika . Nara

Opublikowano
3 godziny temu, szmergiel napisał:

dorobiles się czegoś w niedzielę jeden z drugim?

Ale czegoś porządnego w stylu samolotu bo jak najwyżej  paru złotych to fige a nie argument. normalny ma wyjebane .frustrat  szaleje a jak śmierć w oczy zajrzy to do Boga.ot tacy  mocni.nie jeden już tak i był 

Nigdy w życiu nie kupiłeś "okazji" na handel w niedzielę? Nie wierzę.

Opublikowano
17 minut temu, PRIMO napisał:

I bierz kościół na poważnie jak ciągle wymyślają coś nowego. 

https://wiadomosci.radiozet.pl/Swiat/Papiez-Franciszek-Kosciol-chce-wprowadzic-nowy-grzech-ekologiczny

Coś nowego ale czy rozważana w temacie grzechu ekologicznego  są na miejscu? Tak rozumiem i jestem za i to nie u sąsiada jak to bywa  ale u siebie również drogą jest edukacja a później restrykcje jak sankcje .Bo Europa przyczynia się do wycinki importując np z brazyli żywność pod którą wycinają lasy .Idea może szczytna ale wręcz ośmieszająca jako ewolucja wiary i sumienia 

Opublikowano

Odpowiedzi brak Najgorsi są obojniacy a można przeprowadzić apostazje i stać się porządnym ateistą jeśli ma się tyle zastrzeżeń do katolicyzmu  a nie panu Bogu świeczkę i diabłu ogarek  Ale pewnie odważne wypowiedzi to tylko tu a może przy wigilijnym stole wypowiecie się przy rodzinie ,znajomych 

1 godzinę temu, PRIMO napisał:

Do ślubu kościelnego garną nawet ci co nie wiedzą kiedy mają uklęknąć ale zrobią wszystko by mieć zdjęcia czy nagranie  z kościoła no i ze strachu przed rodziną i znajomymi ot tacy ateiści tyle że byle jacy  szczekają ale określić się jednoznacznie nie mają odwagi

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, PRIMO napisał:

Bo nie są wierzącymi, może tak uczciwiej.  Hulaj dusza, piekła nie ma.

Edytowane przez Sean
Opublikowano
1 minutę temu, zetorki12 napisał:

A jak dym w górę idzie i smrodu nie czuć ?

To musisz się teologa spytać o to. 

Opublikowano
3 godziny temu, szmergiel napisał:

pierolnij sie ten glupi leb!!!!!!!!!!!!!!!!

Kiedy Bóg obiecał królestwo Dawidowi, to kazał mu "napierdalać " wszystkie okoliczne plemiona. Ale nie niewolić tylko wyrzynać. Przynajmniej tak mówią księgi. No i Dawid przejął się i działał z zaangażowaniem.
Odnośnie Koranu i radykałów, to przemawia do nich jedynie lufa przystawiona do łba albo A10 lecące na niskiej wysokości. 

Odnośnie pracy ogólnie i pracy w niedzielę.
Był kto dzisiaj na mszy? Bo tam drugie czytanie to kwintesencja kłótni, a raczej kłótnia ustanie po przeczytaniu i przyjęciu do wiadomości.
"Czytanie z Drugiego Listu Świętego Pawła Apostoła do Tesaloniczan

Bracia:

Sami wiecie, jak należy nas naśladować, bo nie wzbudzaliśmy wśród was niepokoju ani u nikogo nie jedliśmy za darmo chleba, ale pracowaliśmy w trudzie i zmęczeniu, we dnie i w nocy, aby dla nikogo z was nie być ciężarem. Nie żebyśmy nie mieli do tego prawa, lecz po to, aby dać wam samych siebie za przykład do naśladowania. Albowiem gdy byliśmy u was, nakazywaliśmy wam tak: Kto nie chce pracować, niech też nie je!

Słyszymy bowiem, że niektórzy wśród was postępują wbrew porządkowi: wcale nie pracują, lecz zajmują się rzeczami niepotrzebnymi. Tym przeto nakazujemy i napominamy ich w Panu Jezusie Chrystusie, aby pracując ze spokojem, własny chleb jedli.