Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Staszek podałem przykład wykorzystania budynku ,kurcze ;[ napisał bym o bezdomnych to napiszesz że pijak ,jak o matce samotnej to ........,mi nie chodzi o to  ,wyrwaleś kontekst a do reszty sie nie odniosłeś ?Co brak argumentów ?

Sadek ale takich księży szukać tylko z gromnica :)

Opublikowano (edytowane)

Czyli wynika z tego że napisałeś czysto teoretycznie ? Co do bezdomnych , to przypadkiem nie jest tak w większości przypadków ?

Edytowane przez Gość
Opublikowano

nie teoretycznie ,podałem przykład na szybko ,znam dziewczyne pracującą z trojka dzieci  warunki miała straszne a wypłata starczała na niewiele  jeden pokój i w 4 mieszkali ,500+ na tyle pomogło jej że przeprowadziła sie do większego mieszkania ,a ile jest podobnych przypadków? nie wiem ,ale pewnie sporo tylko człowiek nie interesuje się tak bardzo ,należe do grupy ktora pomaga bezinteresownie i zdarza sie ze np pogorzelcy śpia gdzieś po znajomych czy w szkołach ,na czas remontu ,a to co wcześniej napisalem załatwiło by problem 

Opublikowano

Nie wiem nie wypytuje  ,pomagam ,grupa pomaga i idziemy dalej

w woli wyjasnienia ta grupa to  Nocna Jazda Samochodem Bez Celu  są to zloty  samochodowe ,lecz u nas i w okolicznuch miastach zaczeliśmy robic cos dodatkowo i pożytecznie 

Opublikowano

A dlaczego pytasz ? Po prostu jestem ciekaw co jest powodem że sama wychowuje dzieci . Nieszczęście , czy taki wybór .

Opublikowano

ŚLUB UBÓSTWA ZAKONNIKA W RELACJI DO ZAGADNIENIA DÓBR KOŚCIELNYCH  

cyt.. Instytuty zakonne stanowią jeden z głównych nurtów życia konsekrowanego. Ich członkowie składają głównie trzy śluby: czystości, ubóstwa i posłuszeństwa oraz podejmują braterskie życie wspólne2 .

Polecam prawo kanoniczne .

Opublikowano (edytowane)

No" Niedzielni" rolnicy przypominam że jutro niedziela ,a więc dziś tankować jelenie zaczepiac agregaty, siewniki i jutro od samego rana w pole .

Edytowane przez robert1226
Opublikowano

Sobota a ty już nie możesz wytrzymać? Pilnuj swoich spraw. Nikt twojego pola uprawiać nie zamierza. 

A jutro idź z krucjatą w realu do małych sklepów, kawiarni, stacji benzynowych. Jak spotkasz właściciela za ladą, wiesz co masz robić. 

Opublikowano

Tylko przypominam bo co niektóry malo-rolny zapomi wyjechać .

Dla twojej informacji ja w niedziele robię tylko to co muszę.

I tu jest sedno sprawy. Ty robisz to co musisz ja robię to co chcę.

Opublikowano

@robert1226 a ty tankuj poloneza i w pierwszy rząd do kosciola patrzeć kto ile dal a później obgadaj wszystkich co robia na polu :) typowy polski obywatel az się odechciewa wszystkiego jak o takim sie pomysli...

Opublikowano

W pierwszym rzędzie nie zobaczy ile kto dał , czas "obywateli" to mam nadzieję minął bezpowrotnie , a typowy to sam jesteś , z tym odechciewaniem się wszystkiego i stawianiem się wyżej nad innymi .

Opublikowano

Ja pisze o pracy w niedzielę ,a nie o chodzeniu do kościoła.
Ale jeśli nie jesteś katolikiem to za miesiąc są święta to my pojdzemy do kościoła potem w gości ,a pracownicy niedzielni w pole bo czas rzepak pryskac .
Na przykład w 1listopada po co idziesz na cmentarz przeciesz nie jesteś katolik to orki zimowe rób.I dalej idąc w Boże Narodzenie też nie świetuj tylko np:do lasu drzewo rąbać na zimę.
Jeszcze słowo do Agro nie łap za słówka bo doskonale wiesz o co mi chodziło..

Opublikowano

a ja mam pytanie skoro niedziela jest dniem wolnym od pracy to posiłki kto wam przyżądza ?

Posiłek i obrządek zwierząt to co innego podobnie jak zajęcia kóre trzeba wykonywać codziennie czyli wszelkie służby

Opublikowano

Ja pisze o pracy w niedzielę ,a nie o chodzeniu do kościoła.

Ale jeśli nie jesteś katolikiem to za miesiąc są święta to my pojdzemy do kościoła potem w gości ,a pracownicy niedzielni w pole bo czas rzepak pryskac .

Na przykład w 1listopada po co idziesz na cmentarz przeciesz nie jesteś katolik to orki zimowe rób.I dalej idąc w Boże Narodzenie też nie świetuj tylko np:do lasu drzewo rąbać na zimę.

Jeszcze słowo do Agro nie łap za słówka bo doskonale wiesz o co mi chodziło..

A niby dlaczego miałbyś mi mówić co ja mam robić w moim wolnym czasie? Ja akurat mam już plany na świąteczny czas - ty się jedziesz do  "wujka Zenka" wódy nachlać po kościele ja jadę z rodziną na Mazury do znajomych.

Podobnie jak punkt 1 - nie jesteś osobą która może mi mówić gdzie i kiedy mogę iść. Pamiętaj to ty jesteś "baranem" któy musi być prowadzony na krótkim sznurku.

Boże Narodzenie - od kilku lat spędzam z rodziną gdzieś gdzie w grudniu jest ciepło i można się w oceanie kąpać ;). I znowu nie masz praa mi mówić co i kiedy mam robić - ja ci nie mówię ,że nie możesz się znowu wódy z "wujkiem Zenkiem" nachlać.

Jak wypisujesz durności to spodziewaj się odpowiedzi.