Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Powstał nowy sprzęcik z firmy New Holland o nazwie TD5 Premium

Pokazy tego ciągnika już w marcu na targach AGROTECH .... bardzo fajne maski mają :> ciekawe jakie zmiany wejdą .... może bez ad-blue

post-23489-0-42670500-1361869768_thumb.jpg

Edytowane przez oaxis3333
Opublikowano

Mi się lepiej pracowyało wyższym ciągnikiem po górach niż niższym ..... większe przechyły przedniej osi były . A co do tego NH to też szeroki dosyć jest a to też ma swój+:)

Opublikowano

Mylisz się, mówię Ci to ja chłopak z Małopolski ;)

Poza tym to nie jest TD5 Premium ponieważ nie ma w nazwie "premium" - "Klasa premium na wyciągnięcie ręki", taki mały chwyt marketingowy ;)

Opublikowano

Ale gdzie to pisze w tym prospekcie że jest to TD5 premium? Jest to zwykłe TD5 które wchodzi zamiast modelu TD5000. Jakub podał dobre ceny. Będzie pewnie jakieś 5-10 tys droższy od poprzednika. Fajne w nim jest to że wychodzi na wysokich kołach 28 i 38 cali dobry do opryskiwacza, bo w teren górzysty nie bardzo.

Opublikowano

dobrze by było gdyby były produkowane do 140 KM chodź w to wątpię.... Producent podał TD w klasie premium coś w tym musi być albo jest tak jak mówi razor275 że tylko chwyt marketingowy

Opublikowano

Razor ma rację tam pisze że td5 w klasie premium a nie że td5premium. A pod obrazkem zresztą pisze że jest wyposażony w przekładnie PowerShuttle a to jest zwykła skrzynia 12x12- jak sie niemylę to ta skrzynia była w td5000 więc to jest napewno chwyt marketingowy aby odwiedzić stoisko new hollanda na targach agrotech

Opublikowano

Z tego co się orientowałem to będzie taki sam rewers hydrauliczny co w modelach TD5000 i skrzynia 12x12. Od starego modelu ma się różnić inną maską, kabiną vision view, innym fotelem kierowcy, fotel pasażera w opcji, wydajniejszą klimą, kołami 28 i 38 cali, a reszta to samo. Nie ma być dostępnego EHR i rewersu elektrohydraulicznego. Ciekawy jestem jaki silnik czy 3,4l czy 4.5l?

Opublikowano (edytowane)

witam. rozmawialem z dilerem, td5 to wersja bez elektroniki i ze skrzynia mechaniczna,silnik 4.5 dcm td5.115 to prawdopodobnie w cenie 130 tys, netto. tak wiec jesli ktos ma new holanda

ze skrzynia mechaniczna niech cos napisze. bo ja rozwazam t5 albo td5 co lepsze

Edytowane przez tomursus1224
Opublikowano

Znajomy już zaliczkował taki nowy TD5.95 u przedstawiciela na nasz teren, ma przyjść na początku kwietnia. Ceny są od ok 2 miesięcy znane (wtedy wybierał miedzy TD5050 a TD5.95). Wejdź sobie na stronę wialanu, na mapce masz telefony spytaj to Ci powiedzą co po ile jest. Z tego co wiem, różnica w cenie wynosi wiecej niż piszecie.

Opublikowano (edytowane)

Faktycznie ceny są już znane, chcę kupić ten ciągnik. Na zdjęciu jest zwykły TD5 tylko na 38" kołach dostępnych w wersjach 105kM i 115kM w słabszych wersjach silnikowych są 34" ,ale szersze Mam już nawet ofertę na TD95 tak więc: 95kM 4,5 silnik NEF(tylko w wersjach 95 105 115), komplet obciążników przód i tył, skrzynia 20x20 z biegami pełzającymi i pneumatyką wyszedł 128 netto. Czekam na rozpatrzenie wniosku i pewnie zamówię .Jeden z dealerów NH notabene znajomy wspominał też coś o możliwych podwyżkach cen na ich maszyny i radził się pośpieszyć.Najpierw jednak chcę go zobaczyć na targach na żywo. Mam tylko nadzieję że pokażą td95 na 34" bo w sieci pełno jest fotek tylko 105 i 115 na wąskich 38".

Edytowane przez grant899
Opublikowano

kiedy byś do nich nie poszedł to zawsze na placu stoi 20 ciągników i wszystko już sprzedane, i za miesiąc mają zdrożeć :) niecały rok temu jeden dealer zawalił sprawę i na szybko szukałem ciągnika, dzwoniłem po przedstawicielach po całej Polsce i okazało się że są setki wolnych nie zadatkowanych ciągników, jedna wielka ściema

Opublikowano (edytowane)

No możliwe że tak często jest ale żaden inny dealer nic nie wspominał o podwyżkach a gościa znam też prywatnie i nie sadzę żeby mi ściemniał. Szczególnie że wiedział o tym że z racji wniosku do UE nie kupię go i tak wcześniej niż w czerwcu czy nawet lipcu już i tak po ewentualnych podwyżkach.

Możliwe ale wydaje mi się że setki konkretnego modelu dostępne od ręki to chyba lekka przesada ;)

Edytowane przez grant899
Opublikowano

malkolm - może stoją wolne ciągniki ale zazwyczaj nie takie jakby się chciało. w ostatniej chwili trzeba brac to co jest, a branie ciagnika w dzisiejszych czasach z daleka nie ma sensu bo potem serwis na dojazdach cie wykonczy.