Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie wiecie jak zamienic mile na km/h (dodam ze jest komputer na slupku), I co moze byc ze kierownica ciezko chodzi szczegolnie na niskich obrotach na wyzszych jest lepiej ale to nie jest to, czy to juz orbitrol bedzie padal czy jeszcze idzie cos podregulowac ???

Opublikowano (edytowane)

Panowie!

Do zmiany ustawień wskazań licznika służą zwory umiejscowione z tyłu licznika. Jest możliwość ustawienia/ zmiany wskazań w zależności od założonych opon, oraz zmiana sposobu wyświetlania z mil na kilometry.

Aby zmienić mile na kilometry należ przełączyć 8 zworę, czyli ostatnią z brzegu.

Aby ułatwić odnalezienie zwory o której mowa załączę foto. Dodatkowo są na nim widoczne ustawienia powodujące zmianę wyświetlanej prędkości w zależności od zamontowanych opon dla poszczególnych modeli serii 6100.

https://imageshack.com/i/mt48k1j

Edytowane przez marquez
Opublikowano

Kolego wielkie dzięki za wskazówki. U mnie był licznik w milach i nikt nie wiedział, jak przestawić, ktoś nawet mówił, że trzeba przez złącze diagnostyczne. Ja przypuszczałem, że to będzie sprawa tych zworek, ale nie mogłem nigdzie znaleźć, jak je przestawić. Teraz przestawiłem, wg rysunku i jest OK. Do tego u mnie, oprócz tego, że było w milach, to jeszcze pozostałe zworki miały ustawienia z czterocylindrowców (mniejsze opony). Podejrzewam, że licznik był przekładany.