marquez

Members
  • Ilość treści

    30
  • Rejestracja

  • Ostatnio

Reputacja

0 Neutral

5 obserwujących

O marquez

  • Ranga
    Nowicjusz

Ostatnio na profilu byli

1969 wyświetleń profilu
  1. mam instrukcje obsługi PL, wyślij maila na pw
  2. to serwis raczej wprowadził Cię w błąd kompresor ma się włączyć przy spadku ciśnienia do 4,5atm, a wyłączyć po uzyskaniu 6atm - tak ma być ustawiony włącznik ciśnieniowy druga kwestia to ciśnienie na poduszkach - za nie są odpowiedzialne dwa zawory, które mają pokrętła do regulacji ciśnienia w kabinie masz dwupołożeniowy przycisk i nim aktywujesz który zawór ma podawać ciśnienie, czyli masz ustawienie twarde i miękkie amortyzacji miękkie - 2,1atm twarde - 2,65atm sprawdź jeszcze szczelność plastikowych zbiorników, które są na lewym i prawym błotniku. Na środku są skręcane i to na nich najczęściej największe nieszczelności są.
  3. ja ten układ przerabiałem na inny kompresor ciśnienie wcale nie jest tam aż tak duże, włącznik ciśnieniowy jest tam ustawiony na rozłącznie na 6.5 atm ja wstawiłem właśnie tam taki kompresor z samochodu osobowego od tylnego zawieszenia tzw. nivomatu, można go kupić w rozsądnej cenie już za 150-200zl, występował w wielu modelach BMW, WV, Audi i na pewno jego jakość jest dużo lepsza od jakiegoś chińczyka które są np. do pompowani kół, choć jak układ będzie szczelny to i taki chińczyk wytrzyma. Natomiast jak ciągnik ma pneumatykę to można wyrzucić ten kompresor i się śmiało pod nią podłączyć. Problem jest tylko taki z tym samochodowym, że jest on znacznie większy i ciężko go zmieścić do tej skrzynki pod kabiną - trzeba zmienić rozmieszczenie zaworów wewnątrz, żeby go upchnąć poniżej masz foto, ewentualnie jak masz pytania to na priv możesz pisać
  4. żeby zweryfikować czujnik, zamiast niego podłącz rezystor (zgodnie z charakterystyką czujnika np. 3Kohm - wtedy temp na wskaźniku bedzie okolo 90stopni), albo kup sobie rezystor nastwany - potencjometr 5Kohm - bedziesz nim krecił i obserwował wskazówke. Jak wskazówka nie bedzie odpowiednio reagowało to do prześwietlenia instalacja, poniżej masz schemat
  5. T1 14 - Engine speed sensor - No Value and current forward speed >0 czujnik prędkości obrotowej silnika - brak odczytu wartości i prądu prędkości>0 czujnik jest na skrzyni - nie na silniku, dla jasności. Błędy zaczynające się od T1/T2 mówią o błędach skrzyni/Autotronic. Jeżeli błąd nie będzie się powtarzał to nie przejmowałbym się. Możliwe, że jak zdławiłeś obroty silnika, to sterownik wykrył to jako anomalię. Błąd ten też pojawia się często np. jak długo się kręci rozrusznikiem, a silnik nie odpala.
  6. bezpośrednio wg instrukcji do 6190 ciśnienie jest 250 atm. dla końcówek JB 6801104
  7. marquez

    Kamera cofania

    co to za srebrna puszka? jakiś wzmacniacz sygnału?
×
×
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj