Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To tanio strasznie. My w tym roku dostaliśmy cenę 300 i oni sami zabierają. Teraz cena nieco spadła, może nie tyle spadła co wszyscy czekają aż kombajny wyjadą w pole i okaże się realnie ile tej słomy jest.

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Ja też sprzedam słomę, z pokosu, bądź istnieje możliwość sprasowania (mała kostka), zbiór we własnym zakresie. Jestem z woj. Łódzkiego. Wszelkie oferty kierujcie na PW. Pozdrawiam.

Opublikowano (edytowane)

też mam słomę mogę ja sprzedać jak nie to pójdzie w ziemie z mocznikiem, jest tego 13ha, dodam ze będzie dużo słomy bo mieszanki ładne. o ile burza nie wybije. cena do uzg

Edytowane przez pmichal56
Opublikowano

Jakieś dobry miesiąc temu pytałem się w sielcu po ile słoma- cena na wtedy to 180 zł + vat, biorą także siano lub słomę rzepakową. Siano było tańsze- nie wiem o ile. Jak z ceną ze żniw i jak płatności to nic nie wiem.

Opublikowano

Panowie , jestem z Mazowieckiego okolice Łosic . Mam pytanie czy ktoś sprzedawał słomę z pokosu dla Wokasu ? W tamtym roku oferował mi 70 zł/t .. poza tym nie jestem zadowolony ze zbioru, połowa słomy została na polu ... w tym roku mam nadzieję na większe stawki , w może byłby ktoś chętny na zabranie słomy z pokosu ? Byłoby tego około 45 ha , słoma jęczmienna, pszenżytnia , trochę żyta i mieszanki . Cena do uzgodnienia . Jakby coś to kontakt na PW .

Opublikowano

Prawda jes taka żę słoma w cenie więc kasują za prasowanie . My rocznie zbieramy 4-5 tyś bel podnajmuje dwie kostki 80na80 w tamtym roku po 12zl belka sam mam 120 na 80 i znam koszty więc niech nikt niepisze żę za 15 zl. sie nie opłaca .Wiadomo najlepiej samemu zorganizować zbiór potem zgromadzić ceny za tone karzdy zna tylko jak masz 50- 100 bel super ceny nie dlaciebie. CHciałem zorganizować się w swojej okolicy zbierać i sprzedawać razem a ludzie a to niemają czasu ato nawał pracy niema sprzętu . Wiadomo lepiej obrobić swoje 5 ha i patrzeć jak inni zap... do września ja swoje 45 ha w 4-5 dni kosze i beluje a potem zbieram u ludzi i niech nie gadają żę za tanio się płaci . za robote się brać !!! Pozdrawiam tych którzy mają prawdziwe żniwa i spokojnej pracy życze

Opublikowano

kupie bele słomy 1000 sztuk woj. podlaskie badz ewentualnie do zbelowania

Opublikowano

60-70zł to sama wartość NPK, zatem jeśli kupujący sam ją zbierze to 120zł/t wydaje się akceptowalną propozycją, o ile nie masz blisko kotłowni/elektrowni zasilanej słomą, bo oni powinni zapłacić więcej

Opublikowano

ja w tym roku mam uzgodnione 350zł za hektar słomy żytniej ale nie powiem bo ceny dochodziły do ok 450zł. a od jednego z mojej okolicy ktoś kupił 50ha słomy po 500zł/ha

Opublikowano

Wczoraj uzgodniłem z gościem że ja mu z beluję z 2 ha pszenżyta słomę i mu załaduję na jego transport, on w zamian daje mi słomę z 4 ha jarej . Dodam że za wiele nie będzie bo pszenżyto w dużej części wymarzło ale to na moja korzyść :D

Jak koledzy myślicie dobry to interes?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v