Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dokładnie, i dlatego kupiłem TURa 6 który nieco niżej podnosi w porównaniu do "piątki" ale ma większy kąt wychylenia łyżki i większy udźwig. Mam go na 912 i sprawuje sie dotychczas dobrze.

Opublikowano

mi sie podobaja te sipmowskie ładowacze tylko tak zeby nie odstawały daleko od ciagnika . podoba mi sie w nich ze byczo ciagnik wyglada i są bardo wysoko usytuowane widziałem w lampo sipmowskiego to rama jest na wysokości dachu zawaliscie to wyglada ale ogranicza widoczność

Opublikowano

Ja mam tura 6 przy ursusie 912 i sprawuje się moim zdaniem bardzo dobrze, nie miał żadnej awarii. <_<

Zapłacono za niego około 18 tys. zł. z widłami. A i tura 5 nie polecam, ponieważ tur 6 jest bardziej masywany i lepiej umocowany.

Opublikowano

a moim zdaniem najlepszy bedzie metalfach sokółka. Mój sasiad miał takiego to uważał że sie swietnie spisuje. A robił rocznie duuuużo bel. Tur ten nie "przegina" ciagnika, jest blisko zamocowany, bardzo dobry udzwig, no i 914 świetnie wygladała przy nim. Cena jest troszka wysoka , bo w tamtym roku dał zaniego 23 tyśie pzdr

Opublikowano

Moim zdaniem Tur 6. Trudno, dźwiga parę centymetrów niżej ale jego budowa już "zbliżona" jest do zachodnich ładowaczy. Jest mocniej zrobiony a Tury 5 mają to do siebie że często pękają. Różnicy w cenie niestety nie znam.

Opublikowano (edytowane)

Ja ci z czystym sumieniem mogę polecić tego tura. Wygląda solidnie :)

Pozdrawiam :)

zakaz wysyłania grafik w postach

Edytowane przez Matey
Opublikowano

Według mnie to było by opłacalne, ciągniki te nie są w zbyt dużej cenie , są dość ciężkie dzięki temu nie będzie takiego problemu z podrywaniem tyłu ciągnika . ale są tez minusy słaby komfort pracy i słaby promień skrętu, mam znajomego który posiada 914 z turem i nie narzeka :)

Opublikowano

Do plusów można też zaliczyć że biegi wsteczne są naprzeciw biegów szosowych, taki niby rewers :) A do minusów zaliczyłbym słabą pompę chydrauliczną. Ale jak by był w okazyjnej cenie to myślę że byś nie narzekał

Opublikowano

kolego zetor10045 a nie wiesz moze czy sprzęgło mocno pali czy raczej wcale??Moze 914itp nie mają dużego komfortu ale częsci łatwiej dostane do nich i taniej niz do zachodnich,ten promień skrętu to fakt bardzo mały trzeba sie nakręcić ale moim zdaniem jak sie nabierze wprawy to bedzie dobrze. :)

A szybko on podnosi z np.belą sianokiszonki??

Proszę o więcej wypowiedzi...

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez abuk14
      Mam kilka pytań dotyczących ładowacza czołowego do Ursusa C-330 M.
      1. Na co zwracac uwagę przy zakupie ( byc może będzie używany)
      2. Jeśli nowy to jakiej marki wybrac??
      3.Czy naprawdę tak ciężko się kreci kierownicą prz zwożeniu bel słomy ( o obornik nawet nie pytam)??
    • Przez pablo21
      Ostatnio przeglądałem katalog częci z Grene i widziałem pompę hydrauliczną do c-330 wzmocnioną czym ona różni się od zwykłej, jaki ma wydatek, i co da jej założenie w ciapku(będzie szybciej podnosił?)

Od kiedy to się pisze pąpa?
    • Przez vitoma
      Czesc

Czy moge zamiast zalecanego Hipola 6 uzyc do C330/360 oleju przekladniowego klasy 80W90 "zachodnich" firm ? Np. castrol, elf, mobil, valvoline ?

oczywiscie planuje calkowita wymiane oleju. do tej pory byl zalany hipol 6.

Z tego co widze to obecnie produkowany przez Orlen Hipol 6 rowniez ma klase 80W90, i jakis oznaczenie GL-4 . Nie wiem co ono oznacza.

Jest tez olej Orlen Agro 80W90.

Czy wszystkie wymienione moga zastapic orginalnego Hipola 6 podczas wymiany?'

dzieki
      pozdrawiam
      Piotrek
    • Przez AdrianWasiak
      Mam ursusa c-330m 1800mth z 89r orginał zadbana narazie nie sprzedaje ale chętnie zamienię na coś większego np. Zetor 5011/5211 7011/7211 Case 685xl/745xl lub MF czterocylindrowy itp. rozważę różne propozycje jak nikt się nie zgłosi to na wiosnę będzie na sprzedaż.Zdjęcia w mojej galerii.
    • Przez Awek
      witam , od pół roku posiadam ursusa 1224 i od początku był problem z podnosnikiem , nie podnosił agregatu siewnego tzn podnosił na pełnym gazie a jak ujmowałem gazu to zaraz opuszczał , pojechałem na pole i po chwili nie chciał opuscić  albo nie chciał podnieść , jak jechałem drogą to na całym gazie bo zaraz opuscił i problem był z podniesieniem nawet gazowanie nic nie dało , więć wymieniłem pompe na wzmacnianą nową , nowy tłok i cylinder , rozdzielacz po regeneracji ,filtry nowe , oleju jest max , i to samo więć pomysłem ze rozdzielacz moze jest trafny więc oddałem na gwarancje i stwierdzili ze jest dobry i to samo , wie moze ktos co jeszcze moze być nie tak ? i na pokrywie podnośnika od strony fotela  są dwa otwory w jeden jest wkręcony korek a drugi otwór jest wkręcona sruba która wchodzi w rozdzielacz zwykła sruba z otworem i tak mysle czy nie powinno być tam jakiegoż zaworu , bo miałem dwóch mechaników i kazdy mówi jedno (panie jak wszystko nowe to nie wiem co moze być ) i tyle aby wiem  z góry dzięki za odp
  • Dodaj nową pozycję...
v