Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

witam,

niewiem czy był taki temat jeśli tak to sory.

A więc mam c330 z pługami dwójkami grudziądzkimi i mam problem z odoraniem od wysokiej miedzy.

Wymyśliłem że przykręce do kultywatora z lewej strony pług konny i odkroje sobie miedze. Ale może macie inne patenty więc po co na nowo wymyślać proch, proszę o wpisy.

Opublikowano (edytowane)

2 skibowe, z przodu nie zaczepiam póki co bo mi siłownik puszcza:)

a tak na serio to nie da rady wrzucić lewego koła za miedze bo albo zawiesze albo polece bo z drugiej strony jest podorane i spadne. Odczepienie dolnego zaczepu nic nie da.

Kroju, kroja niemam ale nawet gdyby to nie przestawie go na samą krawędź ciągnika żeby od miedzy ładnie odciął

Romek ja też z lubelskiego, może stąd podobne nazewnictwo

Edytowane przez czarnyciagnik
Opublikowano

Zrób mocowanie na pługu dla tego konnego i bodziesz miał 3 skibowy. Przesuniesz go na max w lewo i powinien za koło sięgnąć.

Albo dorób mocowanie dla tego pługa żeby można było go przesunąć na ciągniku w lewo. Coś w rodzaju drugiej wieżyczki w którą wepniesz plug, ale już przesunięty.

Opublikowano

ja mam stary pług przerobiony tak że jest jedna skiba i on bierze na szerokosc koła i przy ostatnim przejeździe pługiem zostawiam tak no na koło i potem wjeżdzam tym i oodoruje ;p

właśnie o czymś takim myśle, tyle że niemam starego pługa, chyba że ktoś na wsi chciałbx się pozbyć

zastanawiam się czy nie wyspawać sobie takiej ramy na 1 pług, nawet konny. Zawsze mi zostaje właśnie taka szerokość 1 opony. Jak kłade na miedze to nie widać ale i tak jest lipa bo jak to dziadek mawiał ,,nawet jak orzesz na rozgonke to od miedzy trza odciąć''

czasem pożyczam 5skibowe podkładkowe i ostatni przelot nimi robie ale jazda, pożyczanie itd to lipa lepiej wymyśleć swój patent

Opublikowano

jak chcesz to ci sprzedam moje stare pługi mam 2 i 3 skibowy to sobie bedziesz przerabiał jak chcesz :)

tylko że ja z pomorza to sie nie opłaci wozić, skonczy sie na tym ze zawioze je na złom za marne grosze :/

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v