Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja byłem na targach po raz pierwszy i wrażenia mam mega pozytywne. Dowiedziałem się prawie wszystkiego czego chciałem. Jedzonko drogie ale cóż każdy chce zarobic na takiej imprezie. Trochę mnie zdenerwował gościu na parkingu bo wziął kasę i nie mógł znaleść wolnego miejsca po czym kazał mi wjechać w największe błotko:// Ale to można przeboleć.. Nowe kontakty zdobyte wiec można działać :))

Opublikowano

A może byłeś BMW 3 E90 w sedanie? Bo znajomy mi opowiadał o takim zajściu z udziałem owego samochodu i jego kierowcy.

Opublikowano

a metal tech mirosławiec był bo też nie spotkałem?

Metaltech był, kilka przyczep stało

@topic

A co to Panowie myśleliście, że targi są od tego, żeby zaprezentować produkty? Absolutnie, już nie....

Teraz targi są od kształtowania public relation. Na ten moment mamy już tak swobodny dostęp do dealera i jego produktów (np. jeden telefon, a za dwa dni traktor u mnie na polu), że pokazywanie sprzedawanego sprzętu jest już zbędne, Tak właściwie, to wystarczyłoby na całej powierzchni ustawić ogródek piwny z dużym logo marki, na ścianie wyświetlany mrożący krew w żyłach filmik, a wookół hostessy. Tyle wystarczy do szczęścia. Spójrzmy na stoiska; weżmy Claasa - 3 ciagniki, kilka kosiarek, Jaguar i Lexion; a DF? 3 ciągniki i kombajn. Panowie! Czołowi producenci z takim zapleczem!

Podsumowując, liczy się to, że potencjalny klient wypije "za darmo" 3 kielichy z przedstawicielem, zobaczy ładny prospekt i tak realnie - już kupuje maszynę z danej firmy. Liczy się pijar. Właśnie dlatego cenimy profesjonalne marki, gdzie % nie są konieczne ażeby zachęcić do zakupu.

pozdrawiam

Opublikowano

panowie tylko jeszcze zwrócicie uwagę na ten problem ograniczoną liczbę miejsca wolnego na halach i cena jak kosztuję za wynajęcie 1 m2 ceny sa przerażające tak ze problemów już nie szukajcie że za mało przywieźli wam ciągników jak jesteś zainteresowany to jedź do dealera i się dowiedź co i jak !

Opublikowano

myślałem, że dowiem się czegoś konkretnego odnośnie tych targów a tu widzę tylko tak: a fajnie, dowiedziałem się tego co chciałem; były fajne dziewczyny; popatrzyłem; pojadłem i pojechałem. odnośnie % to mimo, że nie byłem jeszcze na tego typu wystawie to jestem zdziowiony i jak dla mnie -jak ktoś wspomniał, to swojego rodzaju tandeta- takie rzeczy to się robi na jakichś imprezach czy "szkoleniach", ale nie wiem czy na takiej 'poważnej wystawie'? Swoją drogą, to ciekawe czy to zgodne z prawem tak w miejscu publicznym rozdawać i konsumować alkohol na lewo i prawo (tak zrozumiałem z ww. wypowiedzi).

Odnośnie tych wątpliwości co do konkretów wyniesionych wrażeń z targów tych, to chodzi mi o to, że brakuje trochę odpowiedzi typu: orientowałem się w cenie tego i tego u swojego dilera, a na targach tyle i tyle mi dali.

Widzę, że zdania są podzielone odnośnie tego czy warto jeździć na takie imprezy czy też nie..

Opublikowano

Czytam, czytam i tak się zastanawiam.... czy Wy Panowie naprawdę myślicie ze te targi organizowane są dla przeciętnego rolnika?

Tam producenci się dla prestiżu, spotkać się z dealerem i przypieczętować alkoholem dalszą współpracę. Rolnik ma tylko poczęstować się prospektem, wiaderkiem i zobaczyć co nowego, to wszystko. Trzeba przestać odwiedzać takie targi to producenci przestaną sie wystawiać i będzie spokój :)

Opublikowano

@buuz40, czyli podsumowując my, czyli rolnicy, na takich targach jesteśmy od tego aby robić tam tłum i tłok na stoiskach... no i zbierac makulaturę, aby z powrotem tego nie wozili...;)

Opublikowano

Byłem w piątek, zawiodłem się okrutnie ścisk jak cholera wiedza ,,ludzi przy maszynach" na poziomie średnio rozgarniętego gimnazjalisty to była norma i jakiś taki ogólny bajzel nigdy nie wiadomo w której hali wyjdziesz. Byłem tam już 4 razy i pewnie prędko się nie wybiorę, Bednary stawiam o ligę wyżej.

Opublikowano

Janusz..... w Bednarach będą te same firmy i ci sami ludzie którzy będą nadal mieli taka teoretyczną wiedzę. 80% z nich nigdy nie była na wsi. No, może kiedyś u babci :)

Więc nie wymagaj od nich wiedzy na swoim poziomie. Ty znasz się na wszystkim a oni poruszają sie tylko w obszarach swojej branży.

Ale przyznaj że nie wszyscy są tam laikami. Niektórzy wiedzieli o czym rozmawiają.