Skocz do zawartości

Sprzegło 690DT (hydrauliczne) [Połączone]

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Może można by było zamiast sprężyny odciążającej wciskanie sprzęgła zastosować siłownik gazowy ?

Miałoby to tę zaletę ,że w każdym momencie skoku działałoby z tą samą siłą a nie jak sprężyna tylko w początkowej fazie wciskania sprzęgła :)

Opublikowano

Tak trzeba rozpołowić. W tulei jest gotowy otwór do wkręcenia nypla tylko czasami gwint nie jest do końca prze gwintowany to znaczy jest nacięty tylko pierwsza narzynką i trzeba go dokończyć. Na nypel wkręcasz wężyk a w skorupy sprzęgła wywiercasz otwór na wyjście wężyka z kalamitką.

Opublikowano

Na zrobienie samego smarowania nie ma sensu rozpoławiać ciągnika a ty z czym miałeś problem ze musiałeś go rozpoławiać.A tak na marginesie dlaczego nie montują tego smarowania w fabryce skoro w tulei jest gotowy otwór.

Opublikowano

trzeba go rozpołowić i tulei masz otwór gotowy do wkręcenia przewodu do smarowania następnie wiercisz otwór do wyprowadzenia przewodu i gotowe   przynajmniej u mnie tak było

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez grzegorzpudlo
      Witam, 
      Potrzebuję informacji na temat ustawienia sprzęgła w ciągniku Renault 651.4. Jak ustawić sprzęgło w tym modelu? Jaka powinna być odległość między łapkami a dociskami ?
    • Przez Fester
      Witam, jaki ciągnik wybrać? FarmTrac 690 DT czy Ursus C-385? Dużą role gra cena. 
      Pieniadze z premi dla młodych rolników. Czy ktoś ma informacje o tych ciągnikach? Jak się sprawują, czym różnią ? 
      Dzięki za podpowiedzi. 
      Łukasz. 
    • Przez potok
      Czy jest możliwe zamontowanie wysprzęglika i pompki od innego ciągnika aby praca sprzęgła była bardziej wygodna.

• Przez zxy
      .

• Przez Wwwws
      Witam.Na wiosnę w 2017 roku kupiłem ciągnik Farmtrac 555dt. Na początku odkręcały się różne pod zespoły (nawet tylnie koło),  później odkręciła się pompa wtryskowa. Zaczęło się spod niej lać. Jak zapali i jest zimny obroty spadają poniżej 500. Później jak się zagrzeje trochę się to normuje. Ciągnik jak jest zimny chodzi głośno, a jak się zagrzeje to automatycznie się wycisza praktycznie przy jednej temperaturze (podobno tak ma być). Teraz mam znowu problem z biegami. Czasem nie można wbić biegu bez zgrzytu, a czasem trzeba wyciągać biega na siłę, no nie wysprzęgla do końca. Nie wiem czy to jest problem sprzęgła czy skrzyni biegów. Niedługo gwarancja będzie się kończyć i nie wiem co robić. Proszę o rady. Pozdrawiam
  • Dodaj nową pozycję...
v