-
Podobna zawartość
-
Przez adamek1942
Witajcie ;] czy jest możliwość aby wałek sprzęgłowy się cofnął w stronę skrzyni przy wymianie sprzęgła ??? po wymianie sprzęgła wyje skrzynia a nie wyła ani grama, przy składaniu słychach było jak ten wałek wskoczył lekko ale może to lekko było za mocno ??
Dekielek za pompa nie był odkręcany, ale wiem ze są tam nakrętki 2 właśnie od regulacji tego wałka, jest możliwość aby się one odkręciły i ten wałek się przesunął, czy raczej łożyska z wałkiem poszły razem - jeżeli tak to jak tymi nakrętkami skręcę to ten wałek się cofnie z powrotem chodź by trochę ???
Podpowiedzcie coś ;] Pozdrawiam
-
Przez waldek1981
Witam Wszystkich, od dawna przeglądam Agrofoto, dziś jednak zalogowałem się żeby zadać pytanie.
Jest to mój pierwszy temat, dlatego proszę o wyrozumiałość jeśli źle umieściłem temat lub go zatytułowałem.
Przechodząc do meritum, od niedawna jestem posiadaczem deutza 4080e o mocy 75KM i proszę o radę w kwestii doboru pługa. Mam małe gospodarstwo, ziemie raczej ciężkie.
Druga sprawa to kwestia zakupu agregatu uprawowego. Mam siewnik amazone D4 typ 25 o szerokości 2,5m. I zastanawiam się czy do nowego ciągnika zakupić agragat uprawowy (jeśli tak, to jaki?) bo dobrze mi się sieje starym ciągnikiekm władimirec t25A czy agregat z hydropakiem i połączyć go z siewnikiem. Z góry dziękuję za wszelkie porady.
Pozdrawiam
-
Przez michu20
panowie takie pytanie jaki najlepiej kupić wałek do opryskiwacza z jakimś sprzęgłem czy lepiej zwykły długość 700mm na złożonym aktualnie mam problem z pękającymi podporami pompy w opryskiwaczu stary wałek już ma luzy to pewnie jest przyczyna pekania ale teraz chce kupić taki wałek żeby jak najmniej drgań było -
Przez kellyq
Mam problem z obrotami. Po odpaleniu na wolnych obrotach obrotomierz najpierw pokazywał 700 obrotów, po pewnym czasie 800 itd. Aktualnie na wolnych obrotach pokazuje ok. 1000. Podejrzewam że pada ten trybik który daje napęd na linkę obrotomierza. Pytanie czy da się go wymienić bez rozbierania połowy ciągnika?

Rekomendowane odpowiedzi
Prasa Hesston 5540 - problem z zapychaniem
Unia Grudziądz