Skocz do zawartości

Kody błędów FENDT, tłumczenia i rady, EHR FENDT

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Znalazłem u siebie w instrukcji od F 716 tylko kod 5161 - uszkodzony czujnik pozycyjny resorowania przedniej osi. (koniec działania resorowania, możliwa jazda bez resorowania)

Opublikowano

Jak włączę tylny wom to po kilku chwilach się wyłącza sam i lampka w guziku zaczyna migać wskazując błąd 22. Wie ktoś co to może być? fendt 312 LSA 1993r.

Opublikowano

witam. niedawno zakupiłem Fenda Vario 410 z 2005r. dzisiaj pojawił sie pierwszy problem mianowicie tylny podnośnik podniusł się do góry ale na dół już opuścić się nie chce :( a błąd wyświetla się taki 8.3.12 proszę o pomoc

Opublikowano (edytowane)

Witam, czy może ktoś pomóc? Mam fendt'a farmera 308 z 99r. Ostatnio zauważyłem że po kilku godzinach cięższej pracy pojawia się alarm i wyświetla się na wyświetlaczu ikona koła zębatego z kroplą w środku, to coś związanego ze skrzynią? Olej/filtr?

Dzwoniłem do serwisu i na razie poradzili jak najszybciej wymienić olej z filtrem. Mam jeszcze jedno pytanie dość istotne, ile jest korków do spuszczania oleju? Jak zaglądałem pod ciągnik to w przedniej części skrzyni jeden, w tylnej jeden oraz przy wyjściu wału do przedniego napędu też jest, wszystkie należy odkręcić?

Edytowane przez Lee001
Opublikowano

witam mam problem z 308 w starej kabinie, po kilku minutach pracy rozłancza tylny wom samodiagnoza w przycisku 2, prosze o jak najszybszą porade z góry dziekuje

Opublikowano

Witam. Ostatnio w moim 309 vario z 2011 roku pojawia sie błąd czujnika temperatury dolotu powietrza....

Czy ktoś miał z tym juz jakiś problem? Po wyłączeniu silnika błąd znika ale często jeszcze tego samego dnia znowu sie pojawia.

Jest to kod: 1E.1.03

Opublikowano

Witam.Mam fendta 514C.kupilem go uszkodzonego, naprawilem to co nie chodzilo i dziala bez zazutu ale pojawil sie blad 5.1.91. mam instrukcje obslugi i pisze ze przyczyna jest czujnik liczby obrotow predkosci jazdy.Wiecie gdzieten czujnik sie wogole znajduje to bym go wymienil czy cos.Przed zima gdy go kupywalem to nie bylo zadnych bledow.Co sie stalo ze po zimie pojawil sie ten blad? Prosze o pomoc bo ciagnik potrzebny na zniwa.

Opublikowano

Witam, mam problem ze swoim Fendtem 312 turbomatic 95r, a mianowicie wyskakuje mi kontrolka w kształcie trójkąta w której znajduje się jakieś kółko, w którym z kolei jest krzyżyk, a kontrolce towarzyszy jeszcze sygnał dźwiękowy (wybaczcie ten banalny opis ale jeszcze nie zrobiłem zdjęcia) i za nic w świecie nie mogę dojść co to jest. W samej pracy ciągnika nic się nie zmieniło, poza tym że nie wyświetla mi kompletnie obrotów silnika jak i prędkości podczas jazdy. Proszę o pomoc, bo zastanawiam się czy ta kontrolka nie zapowiada jakiejś poważnej awarii.

Opublikowano (edytowane)

Tematy połączone

Witam!

Chciałbym się dowiedzieć co oznaczają te kody błedów;

4.1.05

5.1.92

Kłopot jest tego typu że komputer blokuję rewers i ciągnik ani drgnie, manualne przełączanie działa czyli usterka mechaniczna jest wykluczona

ps. ewentualnie byłbym zainteresowany kupnem instrukcji obsługi, chyba że da gdzieś się znalesc wersje elektroniczna.

Edytowane przez lukasz0000
Opublikowano (edytowane)

Czujnik zmiany kierunku znajduje się po prawej stronie w korpusie sprzęgła, na 36 klucz? jeżeli tak to nie możliwe że jest uszkodzony bo i od półbiegów LMS jest identyczny i zamieniałem je i wychodzi na to że są sprawne.

Jeszcze jedno po włączeniu zapłonu w przeciągu sekundy albo dwóch wyskakują meldunki o błędach i nie ma możliwości wejścia w informatora pokładowego (przyciskając przycisk Bi) czy to jest normalne?

Edytowane przez lukasz0000
Opublikowano

problem z menu już znikł wystarczyło odpowiednią sekwencje nacisnąć (enter i Bi) w meldunkach błedów. Teraz pozostaje pytanie gdzie znajdują się owe czujniki- turbosprzęgła i zmiany kierunków, a także jakie napięcie na kablach powinno być jeżeli wynikło by podejrzenie uszkodzenia instalacji

Opublikowano

nie mierz napięcia na kablach tylko sprawdź czy nie ma zwarcia do masy albo do innego przewodu idącego w wiązce i czy wszystkie przewody są ''drożne'' (nie tylko brzęczykiem na przejscia ale też ohmomierzem)

Opublikowano

Dziś rano odpalałem moją 308-kę z 99' stała już kilka dni i jak odpaliłem wyskoczył błąd 4.1.09 na pewno to coś z rewersem bo pojawiła się ikona na wyświetlaczu. Przy ponownym uruchomieniu wszystko działa. Filtry i oleje praktycznie świeże. Mogła zawinić niska temperatura?

Opublikowano (edytowane)

Jak chodzi to niech to zwisa nie ma sobie czym głowy zawracać... Nie bac sie tak tych błedów bo nie ugryzą nikogo ^^ Choc niektórzy tu są bardziej niemieccy niż sami Niemcy i sie ze mnie smiali jak napisałem ze sie nic nie stanie(bo sie nic nie stanie) przez pare dni jak sie jeździ na zjechanych klckach hamulcowych i że maja odłączyc alarm zeby nie wył.... A jakby wiedzieli gdzie Niemcy maja te błędy i alarmy to by sie ździwili... :D Eksperty wielkie...

Edytowane przez JD1052
  • Like 1