luka84

Members
  • Ilość treści

    12
  • Rejestracja

  • Ostatnio

Reputacja

0 Neutral

O luka84

  • Ranga
    Nowicjusz
  • Urodziny 11.07.1984

Informacje

  • Płeć
    Mężczyzna
  1. witam mam problem z 308 w starej kabinie, po kilku minutach pracy rozłancza tylny wom samodiagnoza w przycisku 2, prosze o jak najszybszą porade z góry dziekuje
  2. Diękuje serdecznie wszystkim za pomoc w ustaleniu usterki w 308. po wymianie kondensatorów wszystko wruciło do normy wałek załancza sie bez zadnych problemów. Dziękuje i podrawiam.
  3. Wczesniej to wystarczyło jak pochodził 10 min w zime przy -25 i załaczał. ale teraz to jest katastrofa nic nie chodzi, wczoraj pół dnia pracował i nic, olej do skrzyni zalewałem 80W-90. stary to troszeczkie za gsty był i myslałem ze to jest jego przyczyną. co do czujnika temp. wydaje mi sie ze są masowe. sprawdzałem go i jest dobry.
  4. Juzy znalazłem na agrofoto podobny temat, Jarekb20 miał taki sam problem w swoim Fendziku, pisałem do niego ale narazie brak odpowiedzi
  5. Za duzo białka ??pierwsze słysze. ja myslałem ze im wiecej tym lepiej. Powiedz na jakich terenach masz łakę.
  6. Kolego jeśli chcesz przekształcić łąkę w pole, to radze zrobić tak najpierw musisz łąkę opryskać srodkem chwastobójczym do tego polecam randap, przy czym musisz odczekać aż trawa zacznie podumierać. następnie musisz wyruszyć na lakę tzw. glebogryzarko ten zabieg spowoduje ze nie będziesz miał tzw. kęp na polu następnie pług, włóka aby wyrównać ewentualne dołki. przed zasiewem radze tez zasilić pole nawozami. Powodzenia
  7. Dziekuje kosti68 i JD1052. Mozna E-Box naprawic i gdzie ? czy lepiej poszukac nowy? jaki jest koszt E-Box?
  8. Dzięki Juzy. Kupiłem go uzywanego 5 lat temu z Agrotechnik Tafiły ,z niemiec pochodzi, Nie miałem wczesniej z nim problemu do teraz. Coraz dłuzej musi sie grzac wczesniej wystarczyło pół godziny teraz to pól dnia robie i nic, sprawdzałem elektrozawór i jest dobry tarczki tak samo, przepiełem kable z blokady na ten elektro magnez od wom-u i chodzi, w przycisku prąd jest modem tak samo sprawdzałem i jest dobry, Mam pytanie jak jeden z przycisków jest wadliwy to czy i drugim mi sie nie uda wom-u załaczyc, czy sa ze sąba jakos powiązane ze tak to określe?
  9. Wiesz kolego gdzie dokłdnie ten czujnik sie znajduje? Dodam ze w lato z tym nie mam problemu kłopoty sie zaczynają gdy temperatura otoczenia spada, musze go długo rozgrzewać zeby załączył, chyba to nie tarcze bo wtedy było by bez róznicy czy jest lato czy zima.
  10. w moim przypadku 3 razy mrygnie 2 sekundy przerwy 3 mrygniecia i sekunda przerwy, prosze o pomoc bo nigdzie tych kodów nie moge znalec. nie do 308 lsa farmer w starej budzie.
  11. myga lampka gdy juz sie prawie rozgrzeje w mojej 308 jest z prawej strony obok przełącznika załączania blokady przedniego napedu jest koloru zielonego taki sam jest na błotniku
  12. witam mam taki sam problem tylko ze z 308, w lato nie mam z tym problemu problemy zaczynają się gdy temperatura spada, wymieniłem olej filtr i nic. musze go za każdym razem rozgrzewać wtedy wom chodzi be zarzutu dopóki nie zgaszę ciągnika na 5 min i problem jest znowu proszę o jakaś podpowiedz pomoc dziękuje
×
×
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.