Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Na wielkanoc bym nie chciał śniegu ,chcial bym mieć zasiane buraki 1 kwietnia wielkanoc

Opublikowano

Jak zasiejesz  to może padać. Byle krótko leżał;)

Jak dla mnie jak na prima aprylis śnieg spadnie to tragedii nie ma -gorzej jak na zimną Zośkę  15 maja zawita - wtedy jest duży problem. 

Opublikowano (edytowane)
Cytat

Nie wiesz co to znaczy buraki, jakby śnieg spadł na zasiane to skorupa sie zrobi i nie wzejdą ,po zasianiu buraków niech nie pada 2 tygydnie ,chyba  że mżawka

Edytowane przez miwigos
Opublikowano

To źle wróży - ostatnio dużo wieje mało pada. Przyjdzie wiosna i od razu braki.

Opublikowano

No Panowie, ja bym tak z tym nadmiarem wody nie przesadzał, jak tylko słońce będzie wyżej, zacznie tak obsychać że  dwa  trzy  tygodnie i po tym"potopie" może nie być śladu

Opublikowano

Dzisiaj  wiosna. Słońce  daje po oczach od samego rana. Rano delikatnie dachy oszronione, teraz 6 na plusie i umiarkowany wiatr. Takiej pogody Wielkanoc by się nie powstydziła. 

11 godzin temu, marulekk napisał:

Panie jakie braki, jak tu u mnie wszedzie woda stoi. Dawno już takiej jesieni niepamiętam aby tyle na zime wody było

To u mnie na polnych drogach  czasem jakąś kałużę się ujrzy. W polu można robić jak ktoś ma potrzebę, wszędzie się wjedzie, wody nie uświadczysz.

Opublikowano
12 godzin temu, Sean napisał:

No Panowie, ja bym tak z tym nadmiarem wody nie przesadzał, jak tylko słońce będzie wyżej, zacznie tak obsychać że  dwa  trzy  tygodnie i po tym"potopie" może nie być śladu

Tak wysokich stanów wód gruntowych jak teraz to nie pamiętam , przez ostatnie trzy lata wody gruntowe były bardzo nisko-w 20m studni miałem metr wody, teraz nachylę sie i mogę nabrać.Woda stoi wszędzie po polach nawet na piaszczystej VI klasie co tego nawet najstarsi nie pamiętają żeby na tym polu woda stała

Dziś z rana -1 teraz piękne słoneczko  i +8

Opublikowano

Macie jakieś prognozy długoterminowe? W listopadzie czytałem o rekordowo ciepłej zimie i wczesnej suchej wiośnie. Jak patrzę na prognozę długoterminową interii to by się w miarę zgadzało bo do 20 stycznia zapowiadają temperaturę na poziomie +5/-5 

Opublikowano

Wczoraj oglądałem prognozę? na accuwater  do 27.03 i praktycznie bez większych zmian czyli temperatura  od -5 do +8, srednia powyżej 0 z tym że prawdopodobnie będzie b zimna i długa wiosna na marzec maksymalna temp dla mojej okolicy ma ponoć wynosić +9 ,pazdziernikowa ich prognoza sięgająca do 15.01 sprawdzila się praktycznie w 100 %,także dla rolnictwa może być nieciekawie:tw_bawling:

Opublikowano

Dlaczego nieciekawa ,gdyby miały być mrozy -20 w styczniu i +25 w marcu ,to by było nieciekawie

Opublikowano
"wczoraj oglądałem prognozę do 27.03" Koleś roz....walił system :D
Opublikowano
5 godzin temu, miwigos napisał:

Dlaczego nieciekawa ,gdyby miały być mrozy -20 w styczniu i +25 w marcu ,to by było nieciekawie

Nie sądzisz że to by było bardziej normalne,mój wuja we wieku 82 lat twierdzi że dawniej to była norma

Opublikowano
@ws71 Chodziło mi o to, że sugerujesz się prognozami na 3 miesiące "do przodu" ;) Uważasz że to ma szansę się sprawdzić ? bo ja szczerze wątpię :)
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez c308
      Witam chodzi mi po głowie założenie małej firmy produkującej maszyny rolnicze.Od czego należy zacząć jakie maszyny byście proponowali do wdrożenia do produkcji.Ja bym chciał zgrabiarke,przetrząsacz i ewentualnie kosiarke dyskową.
    • Przez piotr6340
      To są filmy, które pokazują, jak piękne są maszyny  ;D

http://www.youtube.com/watch?v=65M3I0CKFXs

http://www.youtube.com/watch?v=xv8Z0expUjs&NR

http://www.youtube.com/watch?v=qot3JNGqKdQ...related&search=

http://www.youtube.com/watch?v=QTLlvdCnKLs&NR

• Dodaj nową pozycję...
v