Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wysoka temperatura ,to i szybko wysycha  ;)  Rolnik ,a do końca sierpnia daleko ,jeszcze ,żebyś nie narzekał ,że gumowce w polu zostawiłeś  :D

U mnie dziś rano burza przytaszczyła 20 mm ,i takie pioruny ,że jeszcze w tym roku nie wiedziałam .  :ph34r:

Dobrze ,że bez szalonego wiatru się obyło ,nie ma szkód .Powiat Lipno 

Opublikowano (edytowane)

Rano po 6 też ciemo i burza,dobrze,że bez wiatru ale 20l nakapało,a prasowanie jeszcze czeka na polu na którym będzie rzepak :-/

Edytowane przez Mari82
Opublikowano

od południowego zachodu nasuwa się burza grzmi jak oszalała momentami widno zaczyna padać ale niema zupełnie wiatru  zero ruchu powietrza 

Opublikowano

Jako że obecnie mieszkam w mieścinie to co dzisiaj zobaczyłem mało co nie doprowadziło do zawału. Przenigdy nie widziałem takiego wiatru, 10 minut a wyrywało drzewa z korzeniami i to nie małe. Ja miałem taką "niespodziankę" z rana

cd7bc056ec07702bgen.jpg

Szybko wsiadłem w drugie auto i pojechałem po pilarkę bo straży nie było sensu wzywać po tym armagedonie mieli masę roboty.
Szczęście w nieszczęściu że autku nic się nie stało a uratowały go relingi. U rodziców 15 km ode mnie trochę powiało i sporo napadało... Nikt wierzyć mi nie chciał że tak wygląda Konstantynów...

Opublikowano

To twoje auto? Aż dziw bierze że nic się nie stało. Szczęście w nieszczęściu jak to mówią.

Opublikowano

Nic a nic się nie stało oprócz małej ryski na drzwiach... Szczęście w nieszczęściu. Nikt mi wierzyć nie chciał jak pokazywałem zdjęcie a przyjechałem całym Dusterem :P 

Tak wyglądała po wyciągnięciu:

f4c823f60817db27med.jpg

4615b8ed1e335815med.jpg

Opublikowano (edytowane)

u nas w wielkopolsce co dzien leje   a   teraz suszy   potrzeba  ,  deszczu jest za duzo , sytuacja ze zniwami jest tragiczna

Edytowane przez kuba55
Opublikowano

dzisiaj to chyba kumulacja temperatury była, zerowy wiatr, łaki na górkach juz uschnięte, qq pozwijała liście, popołudniu na obrządki dopiero wyszedłem bo nie dało sie robić, wieczorem troche belek powoziłem, jutro z rana ostatnie do stodoły pochowam i finito 

...no i zapraszam deszcz :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez c308
      Witam chodzi mi po głowie założenie małej firmy produkującej maszyny rolnicze.Od czego należy zacząć jakie maszyny byście proponowali do wdrożenia do produkcji.Ja bym chciał zgrabiarke,przetrząsacz i ewentualnie kosiarke dyskową.
    • Przez piotr6340
      To są filmy, które pokazują, jak piękne są maszyny  ;D

http://www.youtube.com/watch?v=65M3I0CKFXs

http://www.youtube.com/watch?v=xv8Z0expUjs&NR

http://www.youtube.com/watch?v=qot3JNGqKdQ...related&search=

http://www.youtube.com/watch?v=QTLlvdCnKLs&NR

• Dodaj nową pozycję...
v