Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Deszcz deszcz deszcz ;D gdzie to zapisac normalny starodawny deszcz i to ladnych pare minut B) ide popatrzec bo myslalem ze mi sie sni ;)

Edytowane przez Milosz27
Gość marekfarmer
Opublikowano

W nocy  znów   popadało  nie dużo  ale  zawsze  to  parę  litrów  więcej   na jutro  zapowiadają   burze   może  coś  skapnie.  szkoda  że  te  deszcze  nie  przyszły  w maju  :(

Opublikowano

A  popadało-popadało  cały  1 mm.   :blink:    szok   na jutro ma padać  ale bardziej u was  na północy  ,  może się  trochę  pomyli i   bardziej na południe  kuj-pom  trafi....

Opublikowano

Marek trzeba się cieszyc ze w ogole przyszly. Tam co noc by ladnie moglo popadac to moze chociaz kukurydza by sie poprawila nieco. Zobaczymy czy jutro tez cos skapnie prawdopoobienstwo duze ale u nas to za 12godz moze sie do gory nogami obrocic.

Gość marekfarmer
Opublikowano

No zboża  są  już  stracone    cała  nadzieja  w kukurydzy    w poniedziałek  posiałem  mocznik  na łące  to    chyba  coś  się  ruszy  mam nadzieję  oby  się utrzymała  pochmurna  pogoda  to  będzie  dobrze  ale  jak wyjdzie  słońce  to  będzie   lipa   bo większość  opadu   z powrotem  pójdzie  w  niebo.

Ja  mam nadzieję  że   w końcu  zła  aura    mija  i  zacznie  padać  aż  do  sierpnia  a było  by  super  z kukurydzą 

Opublikowano

Niektorzy bardzo narzekaja na warunki pogodowe,ale trzeba sie cieszyc tym co sie ma w jakims stopniu.Niestety klimat mamy zmienny,ale to jak postepujemy to pozniej do otrzymujemy.I po wielkich uleeach,burzach zawsze swieci slonce.Bo dzis u mnie piekne czyste niebo bez chmur.

Opublikowano

Czym niby kurna sie cieszyc? tym, ze całoroczna robota i źródło dochodów idzie w .uj na marne..? że w oczach z dnia na dzień marnieje..? Pieprzysz kobieto jak gęś bez łba...

Opublikowano

południe Pomorskiego 3 litry od 2 do 4 padało w nocy, za wiele nie pomoże ale lepsze to niż nic, to i tak największy opad od miesiąca na jutro zapowiadają burze jeszcze ale pewnie nie trafią jak zwykle...

Opublikowano

Wczoraj u mnie też nieźle popadało dziś z rana lekka mżawka jest już lepiej kukurydza odżyła  :)  ale zapowiadane burze z gradem trąbami i szkwałem od jutra przez blisko tydzień nie napawają mnie optymizmem  :(

Opublikowano (edytowane)

Świetokrzyskie Powiat buski. Caly maj i czerwiecc prawie nic nie padalo. Na piaskach juz wsio usycha. Jeszcze dzis i jutro zapowiadaja burze. Jak nic nie popada to kleska. Deszczownie na polach od dwoch misiecy dzien w dzien chodza. Gdzie nie podlewane to powoli usychaja. O polonach nawet nie ma mowy Zboza jare tragedia.  Zobaczymy co to bedzie.

Edytowane przez Thor
Opublikowano

Kujawsko- pomorskie, powiat Żnin, Gmina Gąsawa- po deszczu z 13 na 14 czerwca w ilości 9,5 mm mieliśmy jeszcze opad 14.06 po południu w ilości 11,5 mm oraz z 15 na 16 czerwca w ilości 6,0 mm :) Co daje nam w czerwcu 28 l/m2 (dwa razy spadło po 0,5 mm na początku czerwca).

W tym samym czasie opady w Gminie Rogowo, jednej ze wsi, kształtowały się nieco inaczej: 4,5 mm, 7,0 mm i 7,0 mm.

Ktoś pisze, że ma już 400 l w tym roku. Ja od 21 września 2015r. (dzień siewu pszenicy po rzepaku) do dziś mam opady w ilości 264,5 mm. Jest dysproporcja...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez c308
      Witam chodzi mi po głowie założenie małej firmy produkującej maszyny rolnicze.Od czego należy zacząć jakie maszyny byście proponowali do wdrożenia do produkcji.Ja bym chciał zgrabiarke,przetrząsacz i ewentualnie kosiarke dyskową.
    • Przez piotr6340
      To są filmy, które pokazują, jak piękne są maszyny  ;D

http://www.youtube.com/watch?v=65M3I0CKFXs

http://www.youtube.com/watch?v=xv8Z0expUjs&NR

http://www.youtube.com/watch?v=qot3JNGqKdQ...related&search=

http://www.youtube.com/watch?v=QTLlvdCnKLs&NR

• Dodaj nową pozycję...
v