Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Grudziądz burza i ulewa ale tylko do wisły za nią już słabiej ale popadało, natomiast 25 km od grdz na północ nawet kropla nie spadła tylko popatrzyłem na ładne ciemne chmury i błyskawice , dziś skosiłem kupkówkę z koniczyną (i dużą ilością mniszka:P) bo wszystko usycha nie pniu może będzie z 10 kulek z hektara...

Opublikowano (edytowane)

Ja pier... Wielkopolskie susza, sahara, popiół... U mnie już pomidory posadzone i nawet troche któryś dzień wstecz padało z wieczora przez 15 minut i to nawet solidnie, tak przedwczoraj albo 3 dni temu. Ale co z tego jak przez noc troche się wchłonęło ile nakropiło a w połódnie żar i ogień i do końca dnia nie znać było śladu po deszczu... Jeśli niedługo nie popada to koniec, pomidory już sie zwijają, jak nie dostaną wody to sie nie przyjmą i d*pa... Nawet w agrobiznesie podobno coś wspominali o suszy w całym kraju a najbardziej to w wielkopolsce i gdzieś jeszcze o ile dobrze pamiętam... :(

A i teraz przeszło takie chmurzysko wielkie, zerwała się wichura, to ja miałem nadieje że chociarz pokropi, a tu postraszyło postraszyło i sobie poszło :(

Edytowane przez cyprian1219
Opublikowano

Ja pier... Wielkopolskie susza, sahara, popiół... U mnie już pomidory posadzone i nawet troche któryś dzień wstecz padało z wieczora przez 15 minut i to nawet solidnie, tak przedwczoraj albo 3 dni temu. Ale co z tego jak przez noc troche się wchłonęło ile nakropiło a w połódnie żar i ogień i do końca dnia nie znać było śladu po deszczu... Jeśli niedługo nie popada to koniec, pomidory już sie zwijają, jak nie dostaną wody to sie nie przyjmą i d*pa... Nawet w agrobiznesie podobno coś wspominali o suszy w całym kraju a najbardziej to w wielkopolsce i gdzieś jeszcze o ile dobrze pamiętam... :(

A i teraz przeszło takie chmurzysko wielkie, zerwała się wichura, to ja miałem nadieje że chociarz pokropi, a tu postraszyło postraszyło i sobie poszło :(

u mnie od ponad dwóch tygodni nic nie padało..... Mróz teraz susza dopłat nie ma ale później będzie gadanie - ubezpieczać trzeba było.... Z czego się pytam? Z pieniędzy, które poszły na przesiewanie? W agencji - proszę się uzbroić w cierpliwość, nie tylko Pan czeka... Szlag by ich trafił...

Opublikowano

Brak deszczu od tygodnia.Na polu kukurydzy robi się skorupa.Kukurydza nie moze się przebić.

Trawy liche już sie kłoszą. Zapowiadaja coś na weekend ale watpie ze przyjdzie.

Dzisiaj ładnie pieknie szlo w moja strone to za Łodzia postanowiło rozerwać się i nici z deszczu.

Gość marekfarmer
Opublikowano

W  okolicy  popadało  a u mnie  nic  :(

Opublikowano (edytowane)

U mnie dziś 5 l z całego dnia.

Rolnik chciałbym aby tyle u mnie spadło.grzmiało,grzmiało,błyskało  i tak nie popadało.

Susza,nie ciekawie się zapowiada.Masakra......

kup sobie coś takiego może ci się przyda jak masz tak mokroooo

ruski Kirowiec Kirovest 13900

Edytowane przez matingus
Opublikowano

dziś słoneczko paliło jutro zapowiadają podobnie na piątek wróżą jakiś deszcz pożyjemy zobaczymy 

Opublikowano

nawet sobie nie żartuj z tymi przymrozkami to już by była przesada 

Opublikowano

Kujawsko Pomorskie- Kowalewo Pomorskie w koncu konkretny deszcz chyba od ponad 3 lat!! Na polach woda stala tak lało i nawet piwnice zalalo pod domem ;) Na szczescie taka susza byla ze moment wszystko wsiaklo;) Do konca tygodnia zapowiadaja znowu deszcze wiec jest nadzieja. Ale 4 km dalej nawet kropla nie spadla..

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez c308
      Witam chodzi mi po głowie założenie małej firmy produkującej maszyny rolnicze.Od czego należy zacząć jakie maszyny byście proponowali do wdrożenia do produkcji.Ja bym chciał zgrabiarke,przetrząsacz i ewentualnie kosiarke dyskową.
    • Przez piotr6340
      To są filmy, które pokazują, jak piękne są maszyny  ;D

http://www.youtube.com/watch?v=65M3I0CKFXs

http://www.youtube.com/watch?v=xv8Z0expUjs&NR

http://www.youtube.com/watch?v=qot3JNGqKdQ...related&search=

http://www.youtube.com/watch?v=QTLlvdCnKLs&NR

• Dodaj nową pozycję...
v