Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Lubelszczyzna powiat Zamość najpierw burza ok 17.00 teraz spokojny deszcz od 30 minut.Jeśli popada ze 4 godziny to bedzie dobrze

Edytowane przez agrolublin
Opublikowano

Na Podkarpaciu w pow. Jasielskim po ciężkiej parnocie o 16 30 zaczęła się burza, na szczęście bez wiatru i gradu ale za to biło dość ostro piorunami o tej pory z dwu godzinną przerwą rzęsiście pada, pszenica ozima i jare na pewno na tym jeszcze skorzystają.

Opublikowano

Lubelszczyzna powiat Zamość najpierw burza ok 17.00 teraz spokojny deszcz od 30 minut.Jeśli popada ze 4 godziny to bedzie dobrze

Nie mów że będzie ok. Ziemia jest tak sucha że musi padać tydzień bez przerwy by wyrównał się poziom wód gruntowych

Opublikowano

Ktoś wie gdzie są te burze co miały przejść na 10 wojewówdztwami? Wczoraj na pograniczu mazur i kurpi padało o 17 przez 5 minut i zmoczyło ziemię na 4-5 mm. Obecne prognozy to o kant d*** . Kompketnie nic się nie sprawdza. Tak na prawdę to w moich stronach w tym roku nie było porządnej ulewy jak w zeszłym roku. Wszystko przelotne i po kilka minut. Póki co grzeje słońce.

Opublikowano

No widzisz. Myślałem, że już niedługo pszenicę ozimą ciachnę (nie mogę narzekać) a tu od dwóch dni popaduje i już zaczęła mi się wykładać. Kłosy nasiąkły i ciągnie do dołu. Już wolałem tą suszę, a tu dobije mi pszenicę. Echhh, polakowi nie dogodzi:-)

Opublikowano

Dwa lata temu też narzekałem na opady. Niektóre łąki na trzy razy trzeba było ciąć stała woda. Ale wszystko rosło trawy, zboża sypaly, a w tym roku tragedia. 1 pokój 50% jak normalnie 2 nie będzie, krów nie ma na czym wypaść wszystko wypalone, a zboża to masakra. Dlatego wolę już jak gdzieniegdzie woda stanie niż jak wym roku wszędzie pustynia.

Opublikowano

@fireseba
Miałem na myśli ze bedzie dobrze dla qq i jarych choć i tak za późno ten deszcz.A zeby przelać te suche 30-50 cm to chyba 2 tygodnie ale nie bez przerwy bo by powodzie były

Opublikowano

Chyba ładna burza Cię łapie w tej chwili.

No praktycznie centralnie nade mną przechodziła, ale delikatna była 3,5mm spadło czyli w sumie wczoraj 10,5mm. Kukurydza pięknie odżyła, mam nadzieje że jeszcze dopada. Żeby z 50mm spadło to bym był zadowolony.

Opublikowano

Powiat Proszowicki po wczorajszej burzy ani śladu nie ma pasowało by jeszcze, chmurzy się pięknie to zobaczymy co będzie dalej

Opublikowano

mazowieckie - wczoraj rano burza ,popołudniu dopadało tez trochę łącznie 16mm, niewiele jak na taką glęboką suszę ale nie narzekam bo lepiej to niż nic.

Opublikowano

U mnie popadało kilkanaście minut o 15 grubego deszczu i było po wszystkim. Kilkanaście kilometrów dalej lało.

Tak poza tematem troszkę dla zwolenników teorii spiskowych jak ja czasem ;) Ciekawa wklejka w komentarzu pod artykułem. W tych czasach nic mnie nie zdziwi i byłbym skłonny uwierzyć w takie działania. Ba już nawet przed przeczytaniem tego artykułu przechodziły przez głowę różne bzdury. W topagrar rozkład opadów porównali do wyborów prezydenckich. 

http://www.agrofoto.pl/fakty/susza-rolnicza-w-19-gminach-wojewodztwa,58486.html

Opublikowano

Podlaskie, dziś spokojnie, znaczna różnica temperatur dziś 18/20 a jeszcze kilka dni temu 35/38. Deszczu znikoma ilość, zboża niskie, trawy mało...

Opublikowano

Opady były krótkie ale dość intensywne teraz się przejaśniło.@Thomas Mi też nieraz przechodzą różne myśli bo wstrzymanie deszczu jest łatwiejsze niż jego wywołanie ale to też jest możliwe.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez c308
      Witam chodzi mi po głowie założenie małej firmy produkującej maszyny rolnicze.Od czego należy zacząć jakie maszyny byście proponowali do wdrożenia do produkcji.Ja bym chciał zgrabiarke,przetrząsacz i ewentualnie kosiarke dyskową.
    • Przez piotr6340
      To są filmy, które pokazują, jak piękne są maszyny  ;D

http://www.youtube.com/watch?v=65M3I0CKFXs

http://www.youtube.com/watch?v=xv8Z0expUjs&NR

http://www.youtube.com/watch?v=qot3JNGqKdQ...related&search=

http://www.youtube.com/watch?v=QTLlvdCnKLs&NR

• Dodaj nową pozycję...
v